Vanessa Rebecca Keprtová vstřelila branku v utkání proti Finsku. Foto: Repro YouTube Český florbal Vanessa Rebecca Keprtová vstřelila branku v utkání proti Finsku. Foto: Repro YouTube Český florbal
6. 5. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Keprtová o přestupu do Mory: Pro můj herní rozvoj je to nejlepší volba

 



Nečekaný přestup oznámila v rámci švédské nejvyšší ženské soutěže Vanessa Rebecca Keprtová. Česká reprezentantka opouští po jedné sezóně Rönnby, se kterým získala bronzové medaile a míří do ambiciózního týmu nováčka – KAIS Mora. Podle samotné Keprtové je to ale nejlepší volba s ohledem na její herní rozvoj.

Angažmá ve švédské nejvyšší soutěži přitom zahájila s přehledem, bodovala ve třinácti úvodních partiích švédské ženské Superligy. „První sezónu hodnotím úspěšně. Ta první sezóna není jen o florbale, ale vlastně o všem. Nový život, cizí země, cizí jazyk a podobně. Takže to není jenom o zvyku na úplně jiný florbal na té nejvyšší úrovni. Myslím si, že jsem to zvládla poměrně dobře. Body jsou určitě fajn, ale není to jen o bodech,“ hodnotí.

Pozici si utužila jako členka druhého útoku, postupně ale také hrála ve třetí formaci. „Samozřejmě, se člověk cítí lépe, když má nějakou stabilní formu a přispívá tím týmu, což se mi celkem dařilo. Bronz v první sezóně je super, ne každý má možnost tohle zažít hned v první sezóně, někdo třeba nikdy. Moc jsem si to užívala,“ říká.

Přesto se rozhodla pro změnu. „Nabídka pokračovat v Rönnby byla, ale já se nakonec rozhodla pro změnu. Myslím si, že v KAIS Mora budu mít více klíčovější pozici v zápasech a to je pro můj herní rozvoj to nejlepší,“ odhaluje hlavní důvod změny.

Ambiciózní nováček patřil mezi nejprestižnější adresy v soutěži, předloni se ale nesrovnal s masivními změnami v kádru, včetně odchodu legendární útočnice Anny Wijk a na rok se tak poroučel do Allsvenskan. „Líbí se mi vize týmu a také je čest oblékat stejný dres, který oblékala jedna z nejlepších hráček světa. Je čas dostat KAIS Mora zpátky na vrchol kam patří a jsem ráda, že toho mohu být součástí,“ zakončila Vanessa Rebecca Keprtová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*