Filip Řehulka s Ondřejem Lupoměchem přebírají Start98. Foto: Start98
10. 5. 2023 1. liga (2) KOMENTÁŘŮ

Start představil nové složení realizačních týmů, muže povedou Řehulka s Lupoměchem

 



Prvoligový Start98, který v minulých dnech oznámil, že se jeho ženy nepřihlásí do nejvyšší soutěže a dobrovolně zamíří o patro níže, představil nové složení realizačních týmů u svých elitních týmů. Prvoligové muže povede dvojice Filip Řehulka – Ondřej Lupoměch, ženy pak David Štursa s Miroslavem Koníčkem. Štursa bude navíc působit také u extraligových žen Chodova.

Oba elitní týmy Startu budou fungovat v rámci kategorie U23 a budou tak sloužit jako určitá farma nejen pro hráče Floorball Group. Mužský tým nově povedou Filip Řehulka s Ondřejem Lupoměchem, který zůstane součástí brankářského týmu.

„Velmi jsme si přáli, aby kluci převzali náš elitní tým a jsem rád, že jsme se dohodli. Oba kluci znají zdejší prostředí a hráče, takže pro ně aklimatizace bude snadná. Společně také dokázali, že umí pracovat s mladými hráči a zlepšovat je. Věřím, že to bude nový úspěšný restart našeho projektu a v příští sezoně budeme výsledky našeho mužského týmu sledovat s lepší náladou,“ uvedl v tiskové zprávě prezident Startu98 Václav Buček.

Ženský tým pak v 1. lize žen povede dvojice David Štursa – Miroslav Koníček. Štursa bude navíc působit jako asistent u extraligových žen Chodova, Koníček pak povede ve Startu tým dorostenek a juniorek.

„Kluci přebírají tým s cílem vybudovat novou koncepci U23 týmu v rámci 1.ligy žen. Prioritou je přestavba kádru, úzká provázanost s juniorkami a ženami Chodova a spolupráce při rozvoji mladých hráček s potenciálem jak zápasově, tak i tréninkově. Aktuálně se bude tým skládat primárně z hráček 2002 až cca 2005 a budeme ho doplňovat o hráčky, pro které je kategorie U23 šancí hrát jednou Extraligu na Chodově,“ uvedl Václav Buček.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*