Kateřina Kovaříková (vlevo) s Kristýnou Vejvodovou jsou novými posilami Chodova Foto: Florbal Chodov Kateřina Kovaříková (vlevo) s Kristýnou Vejvodovou jsou novými posilami Chodova Foto: Florbal Chodov
16. 5. 2023 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Dvě posily pro Chodov, ze Startu přichází kapitánka Vejvodová s Kovaříkovou

 



První dvě posily hlásí ženský tým Chodova. Do svého kádru získal dnes již bývalou kapitánku Startu98 Kristýnu Vejvodovou a útočnici Kateřinu Kovaříkovou. Obě výrazné osobnosti týmu, který se do dalšího ročníku Extraligy žen nepřihlásí, dostaly dlouholeté smlouvy.

Šestadvacetiletá Kristýna Vejvodová začala svou kariéru v řadách Královských Vinohrad, po šesti letech v nejvyšší soutěži a půl sezóně v 1. lize žen se na nejvyšší úroveň vrátila v dresu Ivanti Tigers, se kterými přešla také pod hlavičku Startu98.

Nyní ji čeká čtvrté extraligové angažmá – na Chodově. „Poslední rok jsem měla pocit, že stagnuju a nic mě nenutí posouvat se dál. Věřím, že Chodov jakožto extrémně ambiciózní tým mi umožní na sobě více pracovat, herně se rozvinout a konečně bojovat o nejvyšší příčky,“ uvedla v tiskové zprávě.

O čtyři roky mladší Kateřina Kovaříková do jisté míry kopírovala cestu Vejvodové, v Extralize zatím nastupovala za Ivanti Tigers a Start98. V roce 2021 získala bronzové medaile na světovém šampionátu juniorek v Uppsale. „Už bylo na čase udělat změnu a jsem ráda, že je to právě Chodov. Je to silný tým s velkým potenciálem. Myslím, že to je pro mě správný krok. Chci se dál zlepšovat a i větší konkurence na Chodově a zkušenější hračky tomu určitě pomohou,“ říká.

Sportovní manažer Chodova a trenér extraligových žen Ondřej Neuman se těší, že z obou hráček uvidíme na hřišti teprve teď to nejlepší. „Kromě produktivity nám loňská sezona ukázala ještě nějaká slabá místa – jedním z nich byla větší vyváženost týmu z pohledu tlaku, který musí nést více skupin hráček. To vyžaduje stabilitu ve všem – ve výkonech, v tréninkovém procesu i v klidu, se kterým bude tým zvládat všechny situace. Týna jako kapitánka Startu dokazovala na hřišti i v celém fungování, že má předpoklady přesně toto týmu přinášet. Kromě toho je to komplexní hráčka, schopná hrát kvalitně v ofenzivní fázi i obranné činnosti. A jsem přesvědčen, že její high-level úroveň hry jsme ještě neviděli. Proto se těším, až se tam společně posuneme,“ raduje se Neuman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*