Lenka Remešová prožívá v Täby úspěšnou sezonu. Foto: B.A. Sportfoto Lenka Remešová prožívá v Täby úspěšnou sezonu. Foto: B.A. Sportfoto
26. 5. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentační gólmanka Remešová mění angažmá, jde do Lundu. Pro rozvoj musím chytat, říká

 



Gólmanka české ženské reprezentace Lenka Remešová mění ve švédské nejvyšší soutěži angažmá a nově bude hájit barvy Lundu, kam odchází po dvou letech, které odchytala za Täby. O přesunu informovala agentura FAP, která hráčku zastupuje, na svých sociálních sítích, což následně učinil také samotný Lund. 

Přesun Lenky Remešové z Židenic do Täby byl před dvěma lety nečekaný, nicméně česká reprezentační brankářka si pro sebe okamžitě získala pozici brankářské jedničky, kterou držela po celou dobu dvou let.

Na druhou stranu její odchod se po sezóně očekával, mohutně posilující Täby totiž přivedlo švédskou reprezentační gólmanku Matildu Ostlund-Visén ze sestupujícího Siriusu a dalo se předpokládat, že dvě takto kvalitní brankářky, které obě mají ambice na superligový post číslo 1, si v kádru neponechá, o to více, že třetí brankářkou do party by případně byla další švédská juniorská reprezentantka.

Nakonec se tedy Lenka Remešová stěhuje do zhruba 600 kilometrů vzdáleného Lundu, předměstí Malmö. „Za Täby jsem hrála ráda a oceňuji, že jsem v jeho řadách dostala možnost poznat SSL. S příchodem švédské reprezentační gólmanky do týmu jsem cítila, že pro mě už nebude tím nejlepším místem pro rozvoj, protože abych se rozvíjela, tak potřebuji chytat zápasy,“ uvedla Lenka Remešová v tiskové zprávě Lundu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*