Florbalistky Panthers porazily podruhé v sezóně Mladou Boleslav Foto: Panthers Praha Florbalistky Panthers porazily podruhé v sezóně Mladou Boleslav Foto: Panthers Praha
1. 6. 2023 Extraliga žen (7) KOMENTÁŘŮ

Panthers se do Extraligy žen nevrátí, klub se v příštích letech zaměří na stabilizaci ženské složky

 



Florbalistky Panthers se do Extraligy žen nevrátí. Ačkoliv díky situaci v nejvyšší ženské soutěži měly možnost okamžitého návratu do nejvyšší soutěže, vedení klubu se rozhodlo dát přednost stabilizaci celé ženské složky a ženy tak budou působit v 1. lize.

Týmy Jičína a Startu98 se z Extraligy žen odhlásily, vítěz Baráže o Extraligu žen Třinec aktuálně nesplňuje podmínky pro působení v soutěži a klub již vydal tiskové prohlášení, že v soutěži působit nebude. Snahou Českého florbalu pak je soutěž doplnit do počtu dvanácti týmů, Panthers Praha pak jako neúspěšný účastník baráže je v případě doplnění týmů první volbou.

Jenže oddíl potvrdil to, co avizoval pro Florbal.cz jeho předseda Jan Tůma a sice, že se do nejvyšší soutěže vracet nebude. „Elitní soutěž tedy v tuto chvíli čítá pouhých devět účastníků a florbalovými kuloáry se nesou zvěsti o tom, že by díky této shodě okolností mohly Panterky po sestupu i přesto extraligu v následující sezoně hrát – vedení klubu nicméně po dlouhé diskuzi tuto možnost odmítlo a v nadcházejících měsících a letech se bude soustředit na stabilizaci ženské složky,“ uvedl klub na svém webu.

Ta bude probíhat, chybějícímu týmu juniorek navzdory. „Na mapě některé z nejvyšších soutěží pak neuvidíme ani juniorky, které vinou odchodů a malého počtu hráček žádnou soutěž nepřihlásí a budou tak moci pravidelně doplňovat elitní ženské družstvo. Dorostenky nastoupí po loňské těžké sezoně ve druhé lize, novinkou je pak dvojité panteří zastoupení v lize starších žákyň 5+1. Naopak mlžky a elévky odehrají znovu své zápasy pouze na malém hřišti (v prvním případě pak budou mít možnost zahrát si i ve smíšených družstvech na tom velkém), pro nové tváře pak bude otevřen i náborový kroužek na nafukovací hale vedle ZŠ Kuncova,“ popisuje oddíl na svém webu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ženy napsal:

    Doufám že jim to odřeknou všichni, i když oni by to asi začali nabízet i do druhý ligy, hlavně aby se nemuselo zužovat

  • ABC napsal:

    Třinec to nakonec bude hrát, dostane tu výjimku.

  • Drak Kulikak napsal:

    Ještě Třinec a Znojmo. Takže 7x východní Mordor, 3x střední Mordor a Liberec.

  • Jakub napsal:

    Tak udajne bude 10 tymu. 8 stavajici plus Zidenice a Trinec. Ale kdo vi co jeste na svazu vymysli.

  • ADALBERT napsal:

    Docela dospělý rozhodnutí od Pantherů nehrát to za každou cenu…po tý sezoně co teď předvedli…končí bez trenérů, hráčky odchází, nemají juniorky. Hrozný

  • Kaja napsal:

    Je to ostuda co tenhle rok předvedl Skazko. Ale na druhou stranu ten Hodek byl snad ještě horší.

  • Tenor napsal:

    V ženském florbale se děje něco velmi nezdravého…asi není náhoda, že se nerozpadá jen ženská Extraliga, ale v kategorích juniorek a žen se právě rozpadají např . Panthers, Sparta i Start98… a skupiny “putovních” hráček “křižují” Prahu….

Napsat komentář

*