Radim Křenek je novou posilou České Lípy. Foto: FBC 4CLEAN Česká Lípa Radim Křenek je novou posilou České Lípy. Foto: FBC 4CLEAN Česká Lípa
5. 6. 2023 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Křenek jde do Lípy. Podepsal na dva roky, pro klub by měl i pracovat. Chceme Lípu měnit, hlásí Slaný

 



Radim Křenek je po konci ve Spartě Praha novou posilou České Lípy, která jeho příchod v pondělí oznámila. V novém působišti podepsal smlouvu na dva roky, Lípa má současně zájem o to, aby v tamních strukturách také práce. „Chceme Lípu měnit,“ vyhlásil manažer Štěpán Slaný.

Nejprve nový hlavní trenér v osobě Vladimíra Trčky, nyní přichází výrazná posila v podobě Radima Křenka. „Přestup do Lípy pro mě představoval komplexnější rozhodnutí, které se skládalo z mnoha bodů. Důležitá byla na prvním místě moje hráčská role, ale neméně významné pro mě bylo i to, jak mě klub zapojí do svého fungování a do svých struktur. Zatím jsem florbal poznal pouze jako hráč, případně jako trenér mládežnických týmů, ale cítím, že nastal čas poznávat tento sport z hlediska komplexu. Neznamená to, že bych se chtěl stát sekretářem nebo papírovat, ale zajímá mě sport obecně. Lípa mi k tomu nabízí vhodnou pozici i prostředí, které když dobře využiji, tak mě to může posunout dál. Já na oplátku můžu Lípě nabídnout pohled z jiných prostředí, třeba z Bolky nebo ze Sparty, kde se pracuje s mládeží zajímavě,“ uvedl pětatřicetiletý v tiskové zprávě České Lípy.

Příchod Radima Křenka má být dalším bodem v rámci postupné změny celého oddílu. „Dostat do České Lípy elitního hráče, který dokáže nejen svým výkonem, ale i přístupem posunout náš klub, bylo po skončení sezony naprosto klíčové. Příchod Radima byl velmi složitý. Česká Lípa ještě není úplně nejprestižnější florbalovou adresou a konkurovat ostatním nabídkám bylo nesmírně těžké. Výhodou našeho klubu je však kombinace osobitého přístupu a specifické atmosféry, která dokázala vykompenzovat věci, jimž jsme nemohli a vlastně ani nechtěli konkurovat. Radim nejde do neznámého prostředí. Hodně lidí z klubu zná z průběhu své kariéry, a proto pro něj bude start v novém týmu mnohem jednoduší. Křenda je nejzkušenější hráč nejvyšší soutěže, jeho přístup a vliv na náš nově budovaný omlazený tým bude naprosto klíčový. Chceme postupně Lípu měnit a jsme pyšní, že Radim bude toho součástí,“ řekl manažer Lípy Štěpán Slaný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Předkolo napsal:

    No vzhledem k odchodům v dalších týmech od 8.místa dolů si myslím, že budou mít cestu do předkola celkem otevřenou, pokud si to zase sami nepodělají jako vloni.

    • ADALBERT napsal:

      přitom to vypadá, že nejvíc odchodů má právě Lípa..

      • Peter napsal:

        Jaký odchody má Lípa, kromě oznameneho Pešky? Protože zatím to Slaný prezentuje jak brutálně posílili a omladili

        • TorpedoH napsal:

          Ještě Tichý. Společně s Peškou dva nejlepší hráči Lípy..

          • Daja napsal:

            Dva nejlepsi hraci Lipy? Peska odehral v Lipe 1 sezonu, ktera skoncila v play down, jestli si dobre vzpominam, vloni se play down v Lipe nehralo a zadny Peska tam nebyl, tudiz zas tak klicovy nebude 😉 a odchod Ticheho je pro Lipu jen vyhra podle me, mozna kdysi byval dobrej, ale nejakou dobu uz je vycichlej a akorat rapl, vic ke skode nez k uzitku (zbytecny fauly atd), ani v kabine pry nebyl moc oblibeny 😉
            takze prichod Krenka super, ted jeste aby zustal Krajcigr a muzou do predkola, nevite jak to s nim je??

  • Lojza napsal:

    Prosím Vás, nemohli byste si ten článek po sobě alespoň jednou přečíst?

Napsat komentář

*