Michal Podhráský ukončil kariéru. Foto: Otakar Prášek, Florbal Chodov Michal Podhráský ukončil kariéru. Foto: Otakar Prášek, Florbal Chodov
5. 6. 2023 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Vysoké nároky pro dobro hráčů. Duo Michal Podhráský – Tomáš Vávra povede juniory Chodova

 



Zajímavá trenérská změna proběhla na Chodově. Tamní elitní tým juniorů totiž povede dvojice bývalých superligových florbalistů: Michal Podhráský s Tomášem Vávrou. Milan Šindelář pak struktury Floorball Group opouští a na pozici hlavního trenéra juniorů bude působit v Tatranu Střešovice.

Pražské týmy hlásí zajímavé přesuny v rámci juniorské kategorie. Dlouholetý člen realizačního týmu A-týmu Chodova Milan Šindelář odešel do řad Tatranu Střešovice, kde povede jako hlavní trenér tým juniorů. „Těším se na to, co se tady změnilo a posunulo se dál. Nebyl jsem tady zhruba 9-10 let. Chtěl bych pokračovat v tom, co Tatran nastolil: hrát aktivní hru, aby to kluky bavilo, neschovávali se někde na vlastní obranné polovině. Dám jim nějaké zrcadlo, nový pohled,“ popsal své nové angažmá na sociálních sítích Střešovic.

Na Chodově naopak kormidlo juniorského týmu převezme dvojice Michal Podhráský – Tomáš Vávra. „I když mě trénování zajímalo už jako hráče, tak hned po konci hráčské kariéry jsem neplánoval přejít na lavičku. Pak jsme si ale sedli s Majklem a Ondrou Neumanem a všechno do sebe začalo zapadat. Věřím, že u juniorů mohu pomoci s individuálním rozvojem hráčů, tak aby byli co nejpřipravenější na přechod do mužské Superligy. Na kluky budu klást vysoké nároky, ale jsem si jistý, že brzy pochopí, že je to pro jejich dobro,“ uvedl ke své nové roli Michal Podhráský na webu Chodova.

„Sestavit realizační týmy je každoročně náročnější. Nároky ve všech směrech stále rostou – kromě organizace, financí a zázemí. Tím často nejnáročnějším aspektem a atributem, který vyloučí řadu skvělých adeptů pro post trenérů a realizačních týmů. Je to otřepané klišé, ale dnes platí čím dál více – práce trenéra (zvláště mládeže, byť elitního týmu a ve florbalu tím spíše) je prostě poslání, nikoli povolání. “Majkl” měl být ještě hráčem, ale i když je to z nepříjemného důvodu zdravotní limity, jeho přijetí nabídky trenérské role mi udělalo obrovskou radost. Jsem si jistý, že realizační tým vznikající pod jeho vedením je to, co nyní naše juniory a celý koncept posune správným směrem,“ uvedl pak sportovní manažer Floorball Group Ondřej Neuman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*