Martin Petrgál s Gabrielou Žůrkovou. Foto: FBK Jičín Martin Petrgál s Gabrielou Žůrkovou. Foto: FBK Jičín
27. 6. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jičín „udržel“ Žůrkovou, povede mužský tým. Bachmaierová jde do Laupenu

 



Dvě zásadní novinky zveřejnil v minulých dnech Jičín. Tomu se povedlo udržet Gabrielu Žůrkovou, která se z pozice hrající trenérky ženského extraligového týmu přesune do role hlavní trenérky mužského týmu, hrajícího divizi a svou kariéru na nejvyšší úrovni tak ukončí. Naopak Kristýna Bachmaierová se přesouvá do švýcarského Laupenu, za prvním zahraničním angažmá v kariéře.

Poté, co padlo rozhodnutí o tom, že se florbalistky Jičína nepřihlásí do dalšího ročníku Extraligy žen, je jasno také o tom, co bude se dvěma nejvýraznějšími tvářemi tohoto týmu: Gabriela Žůrková v organizaci zůstává a povede divizní tým mužů. „Nabídek přišlo víc a dlouhou dobu jsem zvažovala, kam moje cesta povede. Nejvíc jsem přemýšlela, zda ještě aktivně hrát, nebo skončit svou 22 letou jízdu. Rozhodnutí padlo se vydat za trenérskou výzvou. Proč zrovna Jičín? To pochopí jen někdo a nemá cenu víc říkat. Pro mě Jičín vždy bude něco víc,“ uvedla na klubovém webu.

Ta si přitom uvědomuje specifikum své nové role. „Je to pro mě i pro kluky velká výzva. Jak říkáš, není to úplně obvyklá situace, ale věřím, že to přinese zkušenosti, jak mně osobně, tak že i klukům můžu florbalově něco předat. Těším se na tuto změnu a výzvu,“ říká Žůrková, která se tak vydává ve šlépějích například Lenky Bartošová.

To Kristýna Bachmaierová bude ještě hrát, míří totiž na své první zahraniční angažmá do švýcarského Laupenu, kde by se měla potkat s Hankou Lackovou. „Nějaké info mám, ale popravdě se moc neptám. Čím méně vím, tím lepší, protože bych pak akorát spekulovala, jestli mám opravdu odjet, nebo zůstat. A očekávání, ze sportovní stránky jsem to ještě v hlavě neřešila, hlavni důvod, proč odjíždím je ten, že chci na chvíli utéct z každodenního stereotypu, hodit starosti za hlavu a vrátit se pak s čistou palicí,“ odpověděla na webu Jičína s humorem sobě vlastním.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*