Jakub Boček se stává novou posilou střešovického Tatranu. Foto: Tatran Střešovice Jakub Boček se stává novou posilou střešovického Tatranu. Foto: Tatran Střešovice
7. 7. 2023 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Tatran po roce opět loví posilu v Black Angels. Do útoku si vytáhl Jakuba Bočka

 



Loni Tomáš Hanák, letos Jakub Boček. Střešovický Tatran připravuje kádr na obhajobu mistrovského titulu a po roce si opět vybral posilu v Black Angels. Tentokráte se jedná o 23letého Jakuba Bočka, dalšího juniorského mistra světa.

Po odchodu Ondřeje Němečka do Storvrety přichází naopak radostná zpráva pro příznivce Tatranu. Do kádru mistrovského celku putuje šikovný útočník Jakub Boček, který v uplynulém ročníku nasbíral 42 bodů v základní části a dalších 13 v play off. Dlouhodobě patřil k nejproduktivnějším hráčům Black Angels. „Jdu do toho s tím, že chci zkusit něco nového a že mě konkurence dokáže posunout a zlepšit,“ řekl Jakub Boček po oznámení přestupu do Střešovic.

„Je to můj první přestup. Dlouho jsem přemýšlel nad tím, kdy tento krok udělat. Těším se na to, že bych mohl klubu pomoct s obhajobou titulu. Uvidíme, jak to dopadne,“ je srozuměn s vysokými ambicemi, které Tatran má i do nadcházejícího ročníku.

Naťukávání přestupu proběhlo už v závěru uplynulé sezony, vše se pak doladilo po superfinále. „Tatran se mi ozval před play off, pak jsme o tom moc nemluvili. Až po play off jsme si řekli více a dali jsme to dohromady,“ popsal Jakub Boček podrobnosti přesunu. Ve střešovickém celku následně načal letní přípravu. „Tréninky a všechny věci okolo jsou na vysoké úrovni,“ pochvaluje si nové prostředí.

Loni si Tatran vyhlédl v Black Angels Tomáše Hanáka a roztrhl fungující spojení bratrů Hanákových, které Tomáš tvořil se starším Radkem. Teď se minimálně na čas rozpadne spojení Jakub Boček a Matěj Boček. „Naopak se na to malinko těším, protože když jsme na tréninku v Black Angels hráli proti sobě, bylo to už trochu přiostřené. Jsem na to zvědavý. I na vzájemné zápasy s Black Angels. Přeci jenom jsem tam byl od malička, mám ke klukům blízko a bude to pro mě hodně speciální,“ dodal Boček.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Matej napsal:

    Kdyby prestoupil do bolky, to by bylo chytraku odborniku. Ale ted vsichni mlci

    • Petr 2 napsal:

      Do MB by nešel. Tatran je nejlepší volba z pohledu kvality i možné reprezentace.

    • Honza napsal:

      …tak Tatran když uz, tak přivede 1-2 hráče, MB rovnou 1-2 lajny… To by mohl být duvod😏

      • Petr 2 napsal:

        Když už jsem byl diskuzním kolegou pasován na odborníka, tak pár poznámek…

        Tatran má široký vlastní kvalitní odchov, takže doplňuje vybranými jednotlivci. MB pro A-tým pase po hotových hráčích nebo mladých hvězdách. Kuba Boček byl od mala šikovný a kvalitní hráč, ale v BA na něj nebylo tolik vidět. Myslím si proto, že v hledáčku MB ani nebyl. Navíc přechod do MB ne každému sedne a může znamenat i kariérní omyl. Zájem Tatranu znamená, že s ním počítají a vytvoří mu herní prostor. Však se uvidí v další sezóně…

  • Exot alias odbornik napsal:

    Pan je opravdu odbornik a exot v jedne osobe…

Napsat komentář

*