Jiří Curney bude od nové sezony oblékat dres pražské Sparty. Foto: ACEMA Sparta Praha Jiří Curney bude od nové sezony oblékat dres pražské Sparty. Foto: ACEMA Sparta Praha
13. 7. 2023 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Curney promluvil pro Sport Magazín, trápil jej Miller Fisherův syndrom. Rozhovor vyjde v pátek

 



Poslední utkání v Livesport Superlize odehrál zatím symbolicky proti Mladé Boleslavi, zapsal dvě branky a jednu asistenci. Od konce ledna se ale Jiří Curney na hřišti neobjevil. Nyní poprvé prozradil co jej trápilo, historicky nejproduktivnější hráč nejvyšší soutěže trpěl Miller Fischerovým syndromem. Jeho otevřený rozhovor najdete v pátečním Sport Magazínu – příloze deníku Sport.

Už má jasno. Třiatřicetiletého fantoma české nejvyšší mužské florbalové soutěže trápil Miller Fischerům syndrom, Jiří Curney tak byl jedním z milionu, komu je tato nemoc diagnostikována. „Millerův-Fisherův syndrom (anglicky Miller-Fisher syndrome) je vzácné onemocnění, které se řadí mezi akutní polyneuropatie (polyneuropatie je onemocnění postihující více nervů nejednou). Vyznačuje se ataxií (poruchou svalové koordinace a cílenosti pohybů), oftalmoplegií (ochrnutím očních svalů) a areflexií (absencí reflexů). Tato porucha je variantou syndromu Guillain-Barré,“ popisuje nemoc odborný server priznaky-projevy.cz.

Velký rozhovor s útočníkem Sparty vyjde v páteční příloze deníku Sport – Sport Magazín. Ten rozhovor s Jiřím Curneyem uvozuje touto citací. „Lidi mi říkali, že vypadám jako po mrtvici, měl jsem spadlé oko. Doktorům jsem nebyl schopný říct, co mi je, protože jsem nemohl mluvit. Nemohl jsem chodit, blbě mi fungovaly i ruce. Celou dobu v nemocnici, kde jsem byl asi tři týdny, jsem viděl dvojmo nebo trojmo. Když za mnou někdo přišel, měl jsem problémy ho poznat. A když mi chtěl podat ruku, netrefil jsem se. Bylo jedno, jestli se pokusím zapnout svaly, nebo ne. Stejně nefungovaly,“ říká Curney.

Kompletní rozhovor vyjde v pátečním Sport Magazínu – páteční příloze deníku Sport.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    přeju Karasovi hodně zdraví. Hlavně ať se dá do pořádku, život má ještě před sebou 🙂

Napsat komentář

*