Tatran slaví vítězství v mužské elitní kategorii na Czech Open 2022. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Tatran slaví vítězství v mužské elitní kategorii na Czech Open 2022. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
16. 7. 2023 Turnaje (1) KOMENTÁŘŮ

Czech Open 2023 oznámil elitní skupiny, mužská elita se po letech vrací v plné síle

 



Pořadatelé turnaje Czech Open 2023 zveřejnili složení základních skupin elitních kategorií mužů a žen a především v mužské části je to velmi příjemný pohled: mužská elita má totiž osm účastníků a znovu tak vlastně nabízí skutečný formát turnaje.

Mužskou elitu si zahraje osm týmů, které jsou rozděleny do dvou skupin po čtyřech. Skupinu A tak tvoří Tatran Střešovice, finský tým Erä Viikingit a švýcarská dvojice Wiler-Ersigen – GC Unihockey.

Ve skupině B pak nastoupí Vítkovice, Bohemians, Zug a Pixbo. Po odehrání základní skupiny bude na týmy čekat utkání podle umístění: vítězové skupin se utkají ve finále, týmy na druhých místech o 3. místo a tak dále.

Ženská elita bude mít 12 účastníků, kteří vytvoří dvě skupiny po šesti týmech. Velká premiéra čeká na hráčky Bulldogs Brno a Olomouce, které se v tomto formátu turnaje představí poprvé.

Skupinu A tvoří česká trojice FBC Ostrava – Bohemians – Olomouc a finská Erä Viikingit, švýcarský Zug a tradiční švédský účastník – RIG Umeå.

Druhou skupinu pak vytvoří český trojblok Chodov – Tatran – Bulldogs Brno a finský tým Helsinki United, švýcarský Burgdorf a tradičně také švédské Pixbo.

V ženské kategorii bude v rámci play off odehráno semifinále a finálový duel.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*