Florbalové přenosy prošly výraznou proměnou. Foto: FbŠ Bohemians Florbalové přenosy prošly výraznou proměnou. Foto: FbŠ Bohemians
17. 8. 2023 Superliga (37) KOMENTÁŘŮ

Český florbal představil novou videoplatformu. Elitní florbal bude od následující sezóny zpoplatněn

 



Český florbal dnes představil svou novou vlastní platformu – ceskyflorbal.tv ; která obsáhne přenosy z elitního florbalu – Livesport Superligy, 1. ligy mužů a Extraligy žen. K vidění budou také pohárové zápasy a například domácí turnaj EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem. Současně to také znamená, že elitní florbal již nebude k vidění zadarmo.

Elitní florbal bude k dispozici na nové platformě – ceskyflorbal.tv ; „Cílem je nabídnout modernější a pro fanoušky mnohem přívětivější platformu pro sledování obsahu z elitních soutěží. Jedná se o důležitý krok v českém sportovním prostředí, chceme být lídry tohoto odvětví a posouvat florbal neustále kupředu. Věříme, že tato změna je podporou nejen pro náš sport jako takový, ale i cestou ke zkvalitnění fanouškovského zážitku, což je pro nás velmi důležité,“ říká Daniel Novák, prezident Českého florbalu v tiskové zprávě.

Velká část příjmu z placených přenosů poputuje zpět do klubů. „O možnosti monetizace přenosů z elitního florbalu jsme diskutovali na základě podnětů od samotných klubů již dříve. Zpoplatnění má sloužit jako motivace pro další rozvoj přenosů a práci s nimi směrem k fanouškům. Aby bylo možné dále zvyšovat kvalitu živých přenosů, dodávat komentátory, připravovat studia, ale i nabízet kvalitnější sestřihy a nejzajímavější okamžiky z utkání, máme snahu udělat další krok a podpořit tak finančně produkci utkání, která je rozložena mezi kluby a Český florbal,“ vysvětluje změnu ředitel marketingu a komunikace Roman Urbář.

Na rozdíl od předchozí spolupráce v rámci TV COM budou nyní elitní soutěže zpoplatněny. Volně přístupné budou sestřihy, pozápasové rozhovory a vybraný bonusový obsah. Cena měsíčního předplatného bude 199 Kč, roční předplatné vyjde diváky na 1799 Kč. Utkání národního týmu budou nabízena ve speciálních balíčcích dle dostupných vysílacích práv mimo měsíční a roční předplatné.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Money napsal:

    Nevim no, mně to přijde moc, za něco málo přes 200 si koupíš sportovní balíček na O2 TV Sport a dostaneš tam trochu jiný soutěže než 1.ligu florbalu. Stejně jako nerozumim tomu v čem je výhodné kupovat si roční předplatné, když se hraje 8 měsíců. Platforma sama o sobě neni špatný nápad, ale přijde mi že ČF už neví, kde by ty peníze tahal, stále se zvedají ceny licencí, startovného, ale není moc vidět, že by se někam vracely. Navíc ČF bude vybírat peníze, ale odpovědnost za přenosy mají kluby 😀

    • Hugo napsal:

      Tak vrací se na výplatní lístky. A třeba regionální sekretariáty, to je ráj. Věčně zavřeno, ale zaměstnanců plno.

      • Jirka napsal:

        Coapk regionální, ale celostátní! Třeba když není přestupové období, co dělá referent a jeho sekretářka 4 měsíce? Asi nemají neplacenou dovolenou. Chtělo by to hloubkový nezávislý audit na Unii !

    • fanda napsal:

      Naprostý souhlas.

    • Brno Horní napsal:

      Stačí se podívat do Brna… Nikdo tam neprijde dříve než před desátou a nejvetsi rarita je Stoklásek, toho vidět v kanceláři v Brně je výhra v loterii…

  • Karel Kachyna napsal:

    Za stejnou cenu jako netflix? 😀😃🙂 Minuly rok nektere prenosy ani nefungovaly, sekaly se nebo vypadavaly… ne dekuji, kouknu se vzdy jen na vysledek a statistiky a par TV prenosu bude stacit. To ze nekomu budete platit nedela pouze marketing, to samo o sobe nestaci, ale hlavne kvalita. Bohuzel ta u tohoto univerzitniho sportu neni krome mozna 2 klubu.

  • Frc napsal:

    Taky jsem tu slevu nepochopil !!! Zase blabol a někdo nepřemyšlel jsem zvědav jak se z toho vylžou 😂😂😂

  • MADE IN ČESKÝ FLORBAL napsal:

    Tak teď nevim jestli jdu kupovat předplatný na Premier League nebo na ty naše sranda soutěže. Když si vzpomenu na kvalitu některých přenosů (půlku třetiny ti nejde obraz protože se vybila kamera, nevidíš gól protože kamera je otočená do rohu a ten kdo jí obsluhuje šel zrovna na záchod a další chuťovky…). Když už tedy chce ČF vybírat, tak by se taky měl postarat o odpovídající kvalitu a zázemí, ale to se tradičně hodí na kluby a oni budou jet účtovat a když bude nějaký problém, tak to nějaká ta pokutka vždycky spraví

    • Jirka napsal:

      Neměla by přenosy se vším všudy zajišťovat ta soukromá firma? Kluby by nemusely suplovat nesouvisející činnosti (streamy) a ta firma by ospravedlnila vysoky podil zisků.

  • kdo napsal:

    Celý projekt je nastaven tak, aby největší části financí putovala Vám, florbalovým klubům. S mnoha z Vás jsme toto téma diskutovali, pro upřesnění ještě představíme klíč pro rozdělení financí. Částka, kterou fanoušek zaplatí se vždy očistí o DPH a následně bude dělena mezi florbal a provozovatele platformy na pokrytí jeho nákladů (cca 1/3 ceny). Po odečtení těchto položek bude 70% financí, které poputují do florbalu, rozděleno přímo Vám dle 2 klíčů. Největší váhu dostane hlas fanoušků, tedy označení týmu, který tým přišly sledovat. Druhá část podpory do klubů bude rozdělována dle kvality produktu – samozřejmostí je plnění standardu přenosu, zejména stability a kvality internetu. V této části podpoříme ty z Vás, kteří se nejvíce budou podílet na kvalitě obsahu – přenosy na více kamer, předzápasová studia, více komentátorů, průměrná sledovanost apod. Výše financí bude samozřejmě odvislá od příjmů platformy a hlasu fanoušků, koho chtějí sledovat.

    Takže ušito velkým klubům aby měli více peněz. Ti menší, stejný povinnosti, stejný nároky – ale méně peněz. Každej jinej sport se spravedlivě podělí. Tady? Tady ne.

  • Prachy, prachy, prachy napsal:

    Já si myslím, že na to není absolutně florbalový prostředí připravené, za 200 bys měl dostat ze všech hal přenos na několik kamer, přestávkové a předzápasové studio, rozhovory o přestávkách a kvalitní komentátory. Opravdu hluboce pochybuju že se něco takového stane na víc než 2 halách. Já myslel, že hlavním cílem ČF má být získání nových fanoušků, ne přijít o ty stávající

    • Hugo napsal:

      I tam kde se o to pokouší je kvalita tristní. Třeba komentář v Bolce, pro fanouška Bolky možná snad dobrý, ale jinak pro nezaujatého co chce sledovat florbal je to otřesný produkt s totální neodborností. A to jsou paradoxně ještě ti lepší.

  • Ramirez napsal:

    Video přenosy z amatérského školního sportu zpoplatněny ?? Ta krize florbalu je ještě hlubší, než jsem si myslel…. No nic, zkouknu až konečné výsledky a ušetřený čas vyplním smysluplněji.

  • Rampa McQuack napsal:

    199 Kč/měsíc (1799 Kč/rok) za to, že – 4 měsíce se nehraje, součástí balíčku nejsou zápasy reprezentace, kvalitu přenosu z haly na tuhle supr čupr platformu si zajišťují kluby, chybějící předzápasová/přestávková/pozápasová studia, absence záběrů z vícero úhlů, kvalitní komentář, absence aplikace na Smart TV…

    Přitom:
    O2 TV Sport – 239 Kč/měsíc
    Telly – 300 Kč/měsíc
    Skylink (Canal+) – 189 Kč/měsíc
    Apple TV – 199 Kč/měsíc
    Netflix (Premium) – 319 Kč/měsíc

    Sorry, ale 200 Kč/měsíc za florbal, navíc ještě ke všemu bez repre? Výsměch…

    • Komik napsal:

      Dle všeho v unii spočetli jak přijít k penězům a nezdražovat licence. O jakémkoli rozvoji to fakt není. Za ty prachy si to pořídí pár fanoušků a ve zbytku hráči a hráčky jen kvůli tomu, aby viděli soupeře a inspiraci. Ale pro většinu to fakt je ústřel a že tam není repre je ostuda.

  • Jirka napsal:

    Tak určitě!!! Ani korunu neuvidíte. Ani za 20,-/měsíc! Další nehorázná namyšlenost Unie. Co tam choré mozky ještě vymyslí?

  • Ztracený fanousek napsal:

    Tak do teď jsem na nějaké přenosy sem tam kouknul.

    Kvalita ne příliš vysoká, ale jako fanoušek prostě snesl spoustu nedokonalosti.

    Ale teď za 200/mes? Jste se zbláznili. Místo abyste tento sport propagovali a sbírali další a další fanoušky, tak teď díky tomuhle naopak o všechny přijdete.

    Škoda no. Ale vy ste odborníci…

  • Pavel napsal:

    Tak nějak jsem si vzpomněl na dobu, kdy jsem dostal registračku na 3 roky za 400,-

  • Michal napsal:

    Celkem drahé spíše o televizní fanoušky florbal přijde než je za tu cenu naláká

  • Můra napsal:

    Tohle je úplně absurdní, tristní a ukazuje to na vnitřní deformace florbalu v prioritách. Nejsou trenéři, funkcionáři, rozhodčí.. a tady se řeší zpoplatnění koukání na to všechno. Je až neskutečné, jak v marketingu a moderních technologiích se to hnutí posouvá do absolutní profesionality a byznysu a na druhé straně tam sedí stejní lidé 30 let a brzdí jakýkoliv vývoj a posun k lepšímu v tom podstatném a to je sport a jeho kvalita. Český florbal je jak dvacetiletá supermodelka s těžkou artrózou.. na fotce to vypadá skvěle, ale nedej bože, aby udělala krok..

  • ČF napsal:

    Jo tohle by vám šlo, Instagramy, pěkná videjka, ale jak dostat lidi na tribuny to vám stále jaksi nejde. Ale tak třeba je nalákáte na tohle předplatné

  • Franz napsal:

    Jak velkou fanouškovskou základnu má fotbal a jako florbal? Kolik lidí si zaplatí přenos na zápas Sparta – Slavia a kolik na florbal Čelákovice – Hradec Králové, že za to chcete stejný peníze?

  • Petr 2 napsal:

    Zpoplatnění jako takové chápu, ale 200 měsíčně je opravdu hodně. Odstřihnete od videí hlavně děti a studenty, jejichž rodiče nebudou ochotni tuto raketu platit. Pochopil jsem tedy, že florbal již nechce extenzivně růst, ale „zkvalitňovat se“.

  • das napsal:

    Doufám, že když garantem kvality jsou kluby – že si teď musí zřídit reklamační oddělení. Nebo pokuty za kvalitu či nekvalitu jen pinkne unie klubům? Protože někdo naštvanej že vyplázl prachy bude chtít tu kvalitu odpovídající ceně.

  • das napsal:

    Místo toho aby ve spolupráci s BigBoard v každým městě visel bilboard na nábor s logy klubů z města aby hrálo více malých dětí. A reálně to alespon trošku klubům pomohlo, když už je to partner Českého florbalu.
    Tak se to vyplácá na podporu placeného sledování.
    To je fakt hnus velebnosti.

  • Kerim napsal:

    Tak schválně si pojďme zatipovat, kdy počet předplatitelů překročí stovku.
    Já tipuji, že se to do konce sezóny 23/24 nepodaří 😀

  • David napsal:

    Jste se zblaznili??? Nasrat ani desetnik za tohle…

  • Kritik napsal:

    jako chápu, že peníze je problém, jen většinou kdo chce moc nemá nic, pochopil bych kdyby fanoušek, který se nedostane na halu měl zaplatit za přenos ale cenu vstupného, není problém si zadat na který klub a peníze by putovaly klubu, to by se dalo pochopit ale takto….tak asi vi co dělají, extraliga jde do kopru každým rokem, ono se to bude přidávat pokud budou takové nápady…

  • netflixman napsal:

    Prime Video – 79/mesic
    Idnes Premium – 89/Mesic
    O2 Sport plus – 299/Mesic

    Kdyby ta cena byla symbolická 10-20Kč, než se zlepší další roky kvalia a lidé si zvyknou tak dejme tomu, ale za tohle si zaslouší markeťák na Unii vyhazov, nemá vůbec základní přehled o trhu.

  • znalec napsal:

    Je videt, co trapi a kam se zameruje pozornost UNie. Hnus a uplna plivnuti do oka vsem, kteri maji florbal tak radi, ze jsou ochotni ho jeste sledovat pres tyto prenosy (typicky souperi, sami hraci se zaznamu, vedeni oddilu a pribuzni hracu, mladsi motivovani budouci uspesni florbaliste a pak par skalnich fanousku a blaznu do teto hry…jinak jeste poznamka, kam jdou miliony z dotaci:
    1. platy a provoz UNie
    2. nesmyslne dotacni tituly
    3. vse ostatni

  • rv napsal:

    3 myšlenky,
    1/ třeba když to bude drahý, tak si fanoušek najde cestu na stadion, kde je mnohdy vstup zdarma 🙂
    2/ hodně lidí vlastně fandí 1 klubu a spíše té dospělé kategorii, takže si vlastně fanoušek zajde na domácí zápasy a na ty venkovní se podívá. Tím pádem skalní návštěvník domácích špílů kupuje jen polovinu, tedy ty venkovní zápasy. (Samozřejmě krom Prahy a Brna, protože tyto týmy cestují méně – myšlenka Extraliga a 1. liga)
    3/ chci vlastně kupovat prodkukt, který mne bude nutit se dívat? Místo toho, abych třeba dělal něco smysluplnějšího?

  • nekdo napsal:

    Vlastně to je super nápad. Teď se streamovalo a nikdo nic z toho neměl. Ted i když si to koupí málo lidí, budou z toho peníze. Nemůžeš udělat chybu. Nějací lidi se najdou.

  • VR napsal:

    Taky se přidám… nevíte někdo, jestli neni myšlenka o nějaký multisportovní platformě? Dávalo by mi smysl platit za směs. Platit jenom za florbal a to celkem ustřelený částky je mimo. Kvalita přenosů by se musela oproti loňskýmu roku (a to jsem jich viděl online celkem hodně) radikálně zlepšit…

  • Jakub napsal:

    Nevim ale postrada to logiku pro nejaky prinos florbalu(vyjma kapes cinovniku).
    Na studentsky sport chodi prevazne rodini prislusnici. Starsi nejezdi na venkovni zapasy tak by se treba koukli ale za 200Kč na dva zapasy, kdyz na domaci zaplati vstupne ve vysi 40 Kč. Dopadne to tak ze florbal bude pomalu upadat(vlastne on uz zacina viz tymy extraligy, navic neni zajem o soutez). Nehlede na to ze rodice prarodice jsou i sponzori, no proc by pokracovali kdyz se ani za to co delaji nemohli podivat na vnuka, vnucku vlastne muzou za 100 kc jeden zapas .

  • Marketak napsal:

    Cíl je mít lepší sestřihy pro sociální sítě/sponzory.

    • Kritik napsal:

      To je ale špatný cíl, první byl měl být zlepšení soutěže, kvalitní zapasy aby bylo na co se koukat, pak může být cíl lepších přenosů, co pomůže kvalitni sportovní přenos bez sportu, kolik bude kvalitních zápasů v 1. lize, extralize a pod….

Napsat komentář

*