Kristýna Lechnerová (3) sleduje souboj o míček. Foto: Adam Troy Kristýna Lechnerová (3) sleduje souboj o míček. Foto: Adam Troy
21. 8. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Obránkyně Lechnerová mění Švédsko za Švýcarsko, nově je hráčkou Zollbrücku

 



Členka širšího kádru české ženské reprezentace, obránkyně Kristýna Lechnerová mění po ročním působení v Malmö dres. Přesouvá se také do nové země, nově bude působit v týmu poražených finalistek švýcarské ženské nejvyšší soutěže ze Zollbrücku, který přestup oznámil na klubových sociálních sítích.

Dvacetiletá obránkyně má ve své sbírce dvě medaile ze světových šampionátů juniorek, byla jak u bronzové medaile ve švédské Uppsale, tak o rok později u tažení do nakonec neúspěšného finále v polských Katowicích.

Po stříbrném světovém šampionátu zamířila do Malmö. Ve švédské nejvyšší soutěži odehrála celkem 27 zápasů a připsala si tři asistence. Její tým prošel do play off, ve čtvrtfinále pak podlehl 0:3 na zápasy později mistrovskému Thorengruppenu.

Nyní míří Kristýna Lechnerová do Švýcarska, kde obleče dres poražených finalistek tamní nejvyšší soutěže – Zollbrücku. V týmu Škorpionek tak naváže na působení dvojice Lucie Řezáčová – Nikol Pekárková, která se naopak přesouvá do Oberlandu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • repre napsal:

    Viděl jsem jí parkrát v SSL a bylo to na ní moc rychlý, tak v SUI by to mohlo klapnout, když přidá trochu fyzičky a přejde z toho juniorského florbalu, šikovná to ona je, né že né.

Napsat komentář

*