Tomáš Kvasnica je novým hráčem Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians Tomáš Kvasnica je novým hráčem Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians
24. 8. 2023 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Slovenský útočník Kvasnica jde do Bohemians, začal hattrickem. Nechci na sebe vytvářet tlak, říká

 



Slovenský útočník Tomáš Kvasnica je novou posilou Bohemians. Hráč, který slovenskou nejvyšší soutěž již přerostl přestupuje z FBC Trenčín, v posledních dvou sezónách na Slovensku dominoval. V zelenobílých řadách podepsal tříletý kontrakt a začal hattrickem v pohárovém utkání proti TROOPERS.

Tomáš Kvasnica patří k nejvýraznějším tvářím slovenského florbalu a je sympatické, že na jeho přestupu do Bohemians se aktivně podílel také prezident FBC Trenčín Miroslav Sága, což Kvasnica přiznal na trenčínském webu. „Po minulé sezóně jsem oslovil svého agenta Miroslava Ságu s tím, že bych měl zájem změnit své působiště a posunout se dále, do jiné, zahraniční soutěže,“ říká.

V konečném stavu měl na stole tři nabídky z české Superligy, zájem o něm byl ve Švýcarsku a na premiérovém draftu finské F-Liigy si jej zvolilo Happee. „V závěru července už jsem se rozhodoval jen mezi dvěma nabídkami: té z Churu a Bohemians. V mém rozhodování dost sehrála roli také osobnost Michala Jedličky, který měl o mě zájem již před čtyřmi lety,“ říká Tomáš Kvasnica.

Pro slovenského útočníka se bude jednat o druhé české angažmá, v rámci covidového ročníku 2020/2021 odehrál na začátku roku 2021 šest utkání v Superlize za Vítkovice, zapsal jeden gól a tři asistence.

Za Bohemians potom debutoval již v pohárovém zápase proti TROOPERS a svůj počin zrcadlově vyrovnal: zapsal hattrick a jednu asistenci. „Moje cíle si radši nechám pro sebe. Nechci na sebe zbytečně vytvářet tlak. Přibližně ty dva body na zápas si myslím, že by byly fajn. Všechno záleží na tom, jaký prostor si vybojuju v sestavě trenéra Jedličky. Věřím, že se co nejdříve plně aklimatizuji a co nejrychleji se přizpůsobím hře týmu. Střelci jsou pro tým důležití, ale kolektiv, týmovost a výsledky klubu jsou pro mě důležitější,“ řekl Tomáš Kvasnica pro web Bohemians.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*