Finky porazily v Ústí nad Labem českou reprezentaci. Foto: Martin Flousek ,Český florbal Finky porazily v Ústí nad Labem českou reprezentaci. Foto: Martin Flousek ,Český florbal
1. 9. 2023 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Další díl Kauppi’s Show. Češky podlehly v Ústí Finkám 4:6

 



Česká reprezentace žen má za sebou úvodní vystoupení na turnaji EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem. Ačkoliv se druhý zápas pátečního florbalového programu musel líbit, protože nabídl velmi kvalitní podívanou, klíčové nakonec je, že české florbalistky ukázaly výkon, na kterém lze stavět.

Utkání začalo lépe pro finský tým, který šel do vedení poté, kdy se na konci páté minuty otevřel prostor před Veerou Kauppi, která se nemýlila. Češky nicméně pokračovaly ve velmi zajímavé partii, až přišlo vyloučení Řepkové, které potrestala tentokráte Oona Kauppi.

Martina Řepková své vyloučení ovšem vzápětí odčinila, když ve dvanácté minutě překonala gólmanku Kataju ranou od mantinelu a vstřelila tak gól číslo „1200“ v rámci české ženské reprezentace.

V dalším průběhu první třetiny byly Finky lepší, ale na začátku druhé třetiny přišla optimální odpověď od Chudé, která srovnala. Současně se k velkému výkonu rozchytala Christianová, která jen v prostřední části lapila dobrých šest jednoznačných příležitostí.

Finsko ovšem nakonec šlo zaslouženě do vedení, když v rychlém sledu vstřelilo dvě branky. Z českého pohledu je pak jistě pozitivní, že české florbalistky dokázaly zvednout svou úroveň hry a korigovat díky Suché.

Třetí třetinu otevřela branka Oony Kauppi, ovšem opět přišla rychlá odpověď Suché. Poté se hrál agresivní florbal, především ve středu hřiště, ve 48. minutě se pak individuálně prosadila Veera Kauppi.

V závěrečných minutách Češky byly sice aktivnější, ale ke kýženým brankám a minimálně vyrovnání se nedostaly, a to ani při power play. Finkám tak ve svém prvním zápase podlehly 4:6.

Česko – Finsko 4:6
Branky:
34. a 43. Suchá, 12. Řepková, 23. Chudá – 5. a 48. V. Kauppi, 11. a 42. O. Kauppi, 33. Piispa, 34. Niemilä,
Střely na branku:
15:15. Vyloučení: 2:0. Využití: 1:0. Rozhodčí: Cibík, Tomáš (Slovensko). Diváci: Nejlepší hráčky: Karolína Suchá – Julia Kataja.

Česko: Christianová – Plášková, Jiráková, Beránková, Mechlová, Staňková, Šupáková, Lechnerová – Ratajová, Suchá, Brucháčková – Řepková, Krupnová, Maroszová – Chudá, Kubečková, Trojánková – Želízková a R. Korbelářová.

Finsko: Kataja – Westerlund, Vallenius, Pietilä, Manninen, Maikola, Valtola, Laitila – Turunen, V. Kauppi, O. Kauppi – Piispa, Saario, Rantanen – Homi, Höynälä, Niemelä – Nordlund a Sundström.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*