Finky ve skvělém zápase porazily Švédsko Foto: Martin Flousek, Český florbal Finky ve skvělém zápase porazily Švédsko Foto: Martin Flousek, Český florbal
2. 9. 2023 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Pozvánka na šampionát z Ústí. Finky dotáhly tříbrankové manko a porazily Švédky po nájezdech

 



Nečekaným výsledkem skončilo exponované měření sil mezi Švédskem a Finskem na turnaji EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem. Finky totiž dokázaly dotáhnout tříbrankovou ztrátu a svého soupeře porazily po nájezdech.

Světový šampionát v Singapuru se uskuteční přesně za tři měsíce a z pohledu bojů o medaile jste si zatím lepší pozvánku na něj přát nemohli.

Přitom to vypadalo jednoznačně pro Švédky: ty ve 12. minutě vedly 3:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by zápas měly ztratit. Nicméně v osmnácté minutě snížila Westerlund a především od druhé třetiny bylo očividné, že se momentum utkání zásadně změnilo.

Toho si byl vědom také hlavní trenér Finek. „První třetina byla hodně špatná. Čekali jsme, co bude Švédsko dělat a neplnili náš plán. Možná jsme byli trochu nervózní. Ale v průběhu první přestávky jsme o tom mluvili a všechny hráčky pak hrály lépe ve druhé a třetí třetině. Byl to dobrý comeback,“ hodnotil zápas Lasse Kurronen.

Finky totiž zpřesnily hru a po zásazích dvojčat Kauppi poprvé v utkání srovnaly, to se psala 26. minuta. Vzápětí sice odpověděla Wilma Johansson, ale za další čtyři minuty opět vyrovnala Homi.

Poslední slovo ve druhé třetině měla Boric Svärd a Finky nezlomilo ani to, když přesně v čase 50:00 skórovala Rasmussen.

K vyrovnání totiž zavelela v 55. minutě Oona Kauppi a za dalších 59 sekund vyrovnala umístěnou ranou Manninen.

Utkání tak v rámci pravidel EuroFloorball Tour dospělo do nájezdů, kde byla ve třech sériích úspěšná pouze první finská exekutorka: Miisa Turunen. Za Švédsko naopak neproměnily Wilma Johansson, Klara Molin a Lisa Carlsson.

Výběr hlavního trenéra Lasseho Kurronena tak navázal na výhru z loňského září, kde zvítězil rovněž po samostatných nájezdech 9:8, hrálo se ve finském Porvoo. Pro zajímavost: den předtím podlehly Finky v Helsinkám svým rivalkám 1:10.

Švédsko – Finsko 6:7pn. (3:1, 2:3, 1:2 – 0:1)
Branky: 4., 11. a 27. Johansson, 12. Loneberg, 32. Boric Svard a 51. Rasmussen – 23. a 55. O. Kauppi, 18. Westerlund, 26. V. Kauppi, 31. Homi, 56. Manninen a rozhodující nájezd Turunen.
Bez vyloučení. Rozhodčí: Kostinek, Reichelt (Česko). Diváci: 275. Nejlepší hráčky: Lovisa Hedin – Daniela Westerlund.

Švédsko: Hedin – Andersson, Sundberg, Boric Svärd, Carlsson, Öhgren, Stenvall – Johansson, Molin, Backstedt – Nordstrand, Viström, Rasmussen – Stenberg, Elm, Loneberg – Delgado Johansson a De Gyser

Finsko: Nieminen – Westerlund, Vallenius, Pietilä, Manninen, Laitila, Valtola, Maikola – Turunen, V. Kauppi, O. Kauppi – Piispa, Saario, Nordlund – Homi, Höynälä, Sundström – Rantanen a Niemelä


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*