Češky porazily Švýcarsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal Češky porazily Švýcarsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal
2. 9. 2023 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Skvělý vstup do druhé třetiny přinesl výhru. Česko – Švýcarsko 7:3

 



Česká ženská reprezentace má za sebou druhé vystoupení na domácím turnaji série EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem. Dokázala v něm porazit Švýcarsko poměrem 7:3, když v průběhu partie vedly Češky už 5:1. V předposledním vzájemném střetnutí před světovým šampionátem v Singapuru tak jistě získaly sebevědomí.

Oba trenéři se do zápasu rozhodli nenasadit výrazné ofenzivní postavy, jen z tribuny tak zápas sledovala trojice Denisa Ratajová – Vendula Maroszová – Andrea Gämperli. Debutu se naopak dočkala Simona Korbelářová, která nahrazuje Vanessu Rebeccu Keprtovou.

Češkám se obecně povedly vstupy do třetin. Už ve druhé minutě poslala svůj tým do vedení Brucháčková, která využila rychlé kombinace. Češky byly nadále aktivnější, dlužno ale podotknout, že rovněž Švýcarky hrály dost možná lépe, než se očekávalo a především přechodovou fázi měly poměrně zajímavou.

Ve 12. minutě dostala prostor Rüttimann a zpětnou přihrávku využila – 1:1. Další branka již v první třetině nepadla, zato na začátku druhé třetiny to byla pořádná česká jízda: postupně se trefily Brucháčková, Krupnová, Řepková a Trojánková a Češky rázem na hřišti dominovaly.

Především ve druhé polovině druhé třetiny se ale Švýcarky dokázaly vrátit do hry, brankářka Christianová opět předvedla několik zajímavých zákroků, ale utkání se přesto zdramatizovalo: v krátkém sledu se prosadily Wyss se Spichiger a podruhé se tak šlo do šaten za stavu 5:3 pro Češky.

První polovina třetí třetiny nabídla asi nejvíce soubojovou pasáž utkání, které vyložené šance chyběly. Opticky měly míček na hokejkách více Švýcarky, ale Češky aktivně bránily ve vysunutém bloku.

Češkám jako by pomohl PowerBreak, před kterým zajímavě střílela Rüttimann. V následujících minutách se jim povedlo zvýšit držení míčku a nepouštěly tak Švýcarky do tlaku. Tři minuty před koncem šly Švýcarky do šesti, prakticky okamžitě toho ale využila Chudá a vstřelila gól. Další power play přišla po vyhraném buly a pokračovala, pokud to bylo možné. Češky ji ovšem prakticky využily ještě jednou, a to při brance na konečných 7:3.

Česko – Švýcarsko 7:3 (1:1, 4:2, 2:0)
Branky:
1. a 21. Brucháčková, 22. Krupnová, 24. Řepková, 27. Trojánková, 58. Chudá a 60. Suchá – 12. Rüttimann, 38. Wyss a 40. Spichiger.
Bez vyloučení. Rozhodčí: Cibík, Tomáš (Slovensko). Diváci: 546. Nejlepší hráčky: Martina Řepková – Doris Berger

Česko: Christianová – Plášková, Jiráková, Beránková, Lenfeldová, Staňková, Lechnerová, Šupáková, Mechlová – Řepková, Krupnová, Brucháčková – Trojánková, Kubečková, Suchá – R. Korbelářová, Želízková, S. Korbelářová – Chudá.

Švýcarsko: Schmid – von Arx, Rensch, Bertini, Kühne, Thomi, Stettler, Berger, Gredig – Gerig, Rüttimann, Spichiger – Kyburz, Bergmann, Wieland – Wyss, Ediz, Fitzi – Metzger


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*