Švýcarské florbalistky poráží Finsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal Švýcarské florbalistky poráží Finsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal
3. 9. 2023 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Mohutný finiš Suomi nestačil. Švýcarky poráží Finky 6:5 po nájezdech

 



Utkání tak po remíze 5:5 dospělo k samostatným nájezdům. Za Švýcarsko se prosadily Gerig s Rüttimann a neuspěla Gämperli, jenže za Finky v první sérii netrefila Turunen a po neúspěchu Gämperli se neprosadila ani Westerlund.

Další zajímavý výsledek přineslo zahraniční měření sil na turnaji EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem. V předposledním zápase turnaje totiž Švýcarky po nájezdech porazily Finky 6:5.

Od začátku bylo očividné, že nedělní den švýcarskému týmu sedí. Dobře se pohyboval a Finkám dělal problémy. Skóre otevřela Rüttimann a byť na konci první části srovnala Oona Kauppi, tak ve druhé části narostlo vedení Švýcarska až na 4:1.

Na začátku třetí třetiny to bylo po druhém zásahu Rüttimann 5:2, Finkám ale pomohla power play, kde díky třem brankám dostaly zápas do nájezdů.

Jenže v těch se prosadily Gerig s Rüttimann, kdežto za Finsko pouze Piispa, neuspěly Turunen s Westerlund.

Finsko – Švýcarsko 5:6pn. (1:1, 1:3, 3:1 – 1:2)
Branky:
57. a 58. Turunen, 18. O. Kauppi, 40. Höynälä a 60. V. Kauppi – 16., 49. a rozhodující samostatný nájezd Rüttimann, 24. Gerig, 28. Wyss a 39. Metzger
Vyloučení: 2:0. Využití: 0:2. Rozhodčí: Kostinek, Reichelt (Česko). Diváci: 307.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*