Monika Šolleová sklízí zasloužený potlesk Foto: Martin Flousek, Český florbal Monika Šolleová sklízí zasloužený potlesk Foto: Martin Flousek, Český florbal
4. 9. 2023 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Hrdince Šolleové pomohlo video. Je to premiéra, jakou by si přál každý, říká

 



Monika Šolleová prožila v brance českého národního týmu doslova křest ohněm. Ve svém vůbec prvním utkání se totiž postavila Švédkám, navíc na domácím turnaji série EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem. Nakonec byla u historické výhry po nájezdech a po zápase si pochvalovala přípravu na videu.

První zápas v ženské reprezentaci a hned vychytaná výhra 4:3 na nájezdy nad Švédskem. „Zní to skvěle, je to asi premiéra, jakou si přeje každý a jsem ráda, že to dopadlo,“ usmívala se.

Leckoho možná překvapilo, že její debutová příležitost přišla proti Švédsku, samotná brankářka se ale důsledně připravovala s trenérem gólmanek Tomášem Fibigerem. „Upřímně, my jsme se na to docela dlouho s trenérem gólmanů připravovali na videu. Docela si myslím, že to vyšlo, že tam bylo přesně to, co bylo ve videu, takže mi to obrovsky pomohlo,“ pochvalovala si.

Její reprezentační start opět skončil v nájezdové loterii, stejně tak, jako poslední dvě vystoupení na šampionátu juniorek v Katowicích. Oblíbená disciplína? „Jak kdy. Spíše tam hrála velkou roli chuť, abych to vrátila Švédkám za to finále,“ vrátila se ještě do Polska.

V přítomnosti už ale myslí na další reprezentační akci. „Za mě fajn akce, určitě bych se ráda zúčastnila další,“ říkala. Co si přenese směrem do domovského Tatranu? „Zkušenosti a chuť vítězit,“ zakončila Monika Šolleová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*