Brněnské buldočky získaly na půdě FBC Ostrava bod. Foto: FBC Ostrava Brněnské buldočky získaly na půdě FBC Ostrava bod. Foto: FBC Ostrava
10. 9. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Buldočky vzaly bod FBC Ostrava, souboj nováčků pro Židenice a Vítkovice zahájily čistým kontem

 



Extraliga žen má za sebou kompletní první kolo, které hned přineslo první překvapení. Florbalistky Bulldogs Brno totiž získaly bod na půdě FBC Ostrava, když svému soupeři podlehly až po nájezdech. Souboj nováčků skončil výhrou Židenic 5:4, Vítkovice pak na půdě Olomouce zvítězily 5:0.

Nejvíce se očekávalo od zápasu FBC Ostrava s Bulldogs, který sezónu otevíral a stalo se tak. Buldočky podaly houževnatý výkon a v první třetině se dostaly do vedení, když na gól Kotzurové odpověděly Ema Brucháčková s Jirkovou.

Ve druhé části rozehrála svůj stěžejní part Karolína Sigmundová, která dvěma góly dostala Ostravu do vedení, v základní části ale nakonec zápas skončil 3:3 a o vítězi nerozhodlo ani prodloužení.

V nájezdech pak přišel opět čas obránkyně FBC Ostrava, která dvakrát uspěla, kdežto na straně Bulldogs se prosadila pouze jednou Anna Brucháčková.

„Těžký první zápas s Brnem, které se čím dál více zlepšuje. Z naší strany bylo do ideálu daleko, spousta a chyb a rezerv. Přesto si myslím, že je to spíše ztracený bod, protože šancí byla hromada. Klasické první kolo, nicméně musíme se soustředit na proměňování šancí, abychom příští týden uspěli,“ myslel Jakub Robenek už na Champions Cup.

„Před zápasem, kdyby nám někdo řekl, že budeme mít bod, tak bychom možná byli spokojeni, ale po průběhu si myslím, že klidně mohly být tři, měli jsme totiž spoustu šancí, nakonec ale bereme jen bod,“ byl naopak zklamaný Filip Volgemut.

V souboji nováčků uspěly Židenice, ačkoliv Znojmo překvapilo. Dost možná také tím, že do své extraligové premiéry nastoupilo v počtu 14+1, ovšem především tím, že dokázalo hned třikrát vést, přičemž první extraligovou branku Znojma vstřelila Marie Pelánová. Židenice ale ve druhé třetině získaly náskok, který udržely. „Zápas byl hodně těžký, podstatně těžší, než jsme očekávali. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale byl to boj od začátku do konce. Nehráli jsme tak dobře, jak dokážeme. Vývoj zápasu nahrával soupeři, ale my jsme nakonec rádi za výhru a za tři body,“ ulevilo se Jiřímu Starému.

Tým Znojma pak vedla Pavlína Nováková. „Pro nás to byl ostrý extraligový start. Bylo to náročné, ale nad očekávání. Nejen pro mě, ale pro holky to byl zážitek v Extralize. Máme na čem stavět, ale objevila se spousta chyb, takže máme na čem pracovat,“ plánovala.

Velmi solidně se uvedl také Třinec, který doma hostil Bohemians a určitě může být spokojený s tím, že v rámci první a třetí třetiny dokázal s Bohemians hrát vyrovnaný zápas. Ve druhé části ovšem čtyřikrát inkasoval a prohrál tak 1:5. Autorkou jediné třinecké branky byla Vendula Podsedníková.

První brankářkou, které se v novém ročníku podařilo udržet čisté konto, je vítkovická Nikola Příleská. Ta předvedla sedmnáct zákroků v zápase, který Vítkovice sice vyhrály 5:0, nutno je ale podotknout, že Olomouc byla dvě třetiny zdatným soupeřem a měla několik šancí. Poprvé se v novém dresu prosadila Jessica Kabelková, premiérový bod zapsala lotyšská posila Simona

Nejvíce jednoznačným zápasem úvodního kola byl souboj Chodova s Libercem. Pražský tým předvedl pod Ještědem ostrý start a už první třetinu vyhrál poměrem 8:1, celý zápas pak 14:2. Eliška Chudá si při svém návratu z Täby připsala čtyři body, Lucie Baldreichová pak hattrick.

V prvním kole vyšla pozice lichého týmu na Tatran Střešovice, ve druhém nebudou hrát oba ostravské týmy, které se představí v rámci Champions Cupu.

Přehled výsledků 1. kola Extraligy žen

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Bulldogs Brno 4:3pn
branky: 3. Denisa Kotzurová, 28. Karolína Sigmundová, 30. Karolína Sigmundová, N Karolína Sigmundová – 4. Ema Brucháčková, 14. Marie Jirková, 38. Ema Brucháčková; rozhodčí: Jan Galuszka – Matěj Vrablík; vyloučení: 2:2; využití: 1:0; diváků: 205; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 22 – Martina Franková 32; po třetinách: 1:2, 2:1, 0:0, 0:0

K1 Florbal Židenice – TJ Znojmo LAUFEN CZ 5:4
branky: 5. Klára Jahodová, 12. Petra Bílá, 27. Petra Bílá, 35. Lucie Ponížilová, 37. Natálie Janečková – 4. Marie Pelánová, 8. Eva Smutná, 23. Eva Nečasová, 45. Marie Bartušková; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 116; zásahy brankářů: Anna Kratochvílová -4 – Veronika Šplíchalová ?; po třetinách: 2:2, 3:1, 0:1

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 2:14
branky: 8. Karolína Nováková, 56. Monika Žapková – 4. Lucie Baldreichová, 6. Kristýna Vejvodová, 7. Marie Havlíčková, 8. Lucie Baldreichová, 13. Andrea Břeská, 14. Kateřina Kovaříková, 16. Sofie Skalíková, 16. Lucie Baldreichová, 23. Barbora Vávrová, 27. Barbora Vávrová, 46. Kateřina Kovaříková, 55. Kristýna Jirásková, 56. Eliška Chudá, 56. Eliška Chudá; rozhodčí: Barbora Beranová – Jiří Kropáček; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 85; zásahy brankářů: Aneta Fryčová 9, Alžběta Hánová 28 – Karolina Bačková 12; po třetinách: 1:8, 0:2, 1:4

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice 0:5
branky: 10. Sára Seevaldová, 14. Tereza Matýsková, 39. Jessica Kabelková, 46. Šárka Staňková, 46. Sára Seevaldová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 84; zásahy brankářů: Hana Kuchařová 28 – Nikola Příleská 17; po třetinách: 0:2, 0:1, 0:2

FBC Intevo Třinec – FbŠ Bohemians 1:5
branky: 20. Vendula Podsedníková – 3. Kateřina Strnadová, 31. Aneta Faltová, 33. Kateřina Strnadová, 36. Eliška Mrázová, 40. Lucie Veselá; rozhodčí: Viktor Kubala – Patrik Mik; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 265; zásahy brankářů: Simona Pytlíková 26 – Kristýna Karli 19; po třetinách: 1:1, 0:4, 0:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*