Středočechům se střelecky velmi daří. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Středočechům se střelecky velmi daří. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
17. 9. 2023 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Boleslav stihla za dvě kola nasázet soupeřům 30 branek, tuhý souboj s Butchis zvládla Ostrava

 



Je tu opět víkend a s ním i řada utkání druhého kola Livesport Superligy. Mladá Boleslav nadělovala Liberci, stejně tak Sparta Pardubicím. Těsný souboj se odehrál v Ostravě, kde Butchis nakonec nedokázali vybojovat svoje první body v nejvyšší soutěži. 

Nejprve nás ale čeká rychlé poohlédnutí za dvěma úterními zápasy. V tom prvním dokázala Mladá Boleslav pohodlně udolat Českou Lípu, kdy týmu ze severu dokázala vstřelit patnáct branek. Česká lípa zvládla odpovědět pouze třikrát a stejný počet bodů tak zůstal na palubovce domácích. Druhý zápas ovšem skýtal napínavé pražské derby mezi Tatranem Střešovice a Sokolem Královské Vinohrady. První třetina končila lépe pro Tatran, který vedl poměrem 2:1. Druhá část zápasu měla totožný průběh a do šaten se tak šlo za stavu 4:2 pro domácí Střešovice. Vinohrady ale dokázaly skóre vyrovnat a zápas šel do prodloužení. V něm byla rozhodující gólová střela Tomáše Hanáka, která nakonec značila vítězství domácích Tatranu Střešovice.

První víkendové utkání odehrál Florbal Chodov v pátek na půdě České Lípy. Právě hosté byli první, kdo se v utkání gólově prosadil. Marek Vávra se po odehrané standardní situaci ocitl sám před domácí brankou a po rychlé přihrávce Mikuláše Komárka poslal Chodov do vedení. V polovině třetiny poté zvýšil vedení hostů David Horký, který střelou z první dokázal překonat gólmana České Lípy. Chvíli poté se poprvé v utkání ozvali gólově i domácí, kdy nejprve kanonýr Štěpán Slaný snížil brankou téměř z poloviny hřiště. Pět minut na to srovnal skóre Radek Krajcigr díky kombinaci s Danielem Štěrbou. Hosté ovšem ještě stihli dát gól do šatny, konkrétně se prosadil Daniel Eremiáš po zvládnutém brejku a vrátil tak Chodovu vedení. Druhou třetinu zahájili úspěšněji domácí. Radim Křenek po přihrávce Vladimíra Trčky tak skóre vyrovnal. Chodovský Matěj Netrefa sice brzy navrátil hostům vedení, domácí ale následně přebrali otěže a druhá část zápasu skončila poměrem 6:4 pro Českou Lípu. Chodov se ale o přestávce oklepal a brzy po začátku třetiny poslední opět vedl. Hosté si ještě stihli připsat několik branek a utkání skončilo 7:10 pro Florbal Chodov.

Další utkání se odehrálo v sobotu na hale Pardubic, kam přijel další z celků z hlavního města, Sparta Praha. Hosté vstoupili do utkání se značnou dominancí a na konci první třetiny vedli již 0:5. Maxmilián Škoda ještě stihl před koncem třetiny snížit. Sparta si ovšem i tak do šatny nesla značný náskok. První, kdo se prosadil ve druhé třetině byly opět Pardubice. Domácí kombinace končila u Petra Křinky, který pohotově dostal balonek za záda gólmana Sparty. Následovala ovšem opět gólová smršť hostů a i přes následné snížení končila druhá třetina za stavu 3:9. Poslední část utkání si již Sparta pohlídala a zápas tak skončil poměrem 4:11.

Ve druhém sobotním utkání změřili síly Vítkovice a Black Angels. Průběh utkání se od souboje Pardubic se Spartou příliš nelišil. Vítkovice již od začátku potvrzovaly roli favorita a po polovině první třetiny vedly 3:0. Druhá třetina byla gólově chudší, ovšem prosadili se opět pouze domácí, konkrétně Adam Šmíd dokázal po rychlém sprintu zakončit a zvýšit tak náskok Vítkovic. V poslední třetině se poprvé brankově prosadili i hosté, kdy dokázali využít brejkové situace a zajistit si v utkání alespoň jednu branku. Vítkovice ovšem přidaly další dvě a zápas tak skončil pohodlnou výhrou domácích 6:1.

Poslední sobotní utkání znamenal souboj mezi Mladou Boleslaví a Libercem. Utkání dlouho čekalo na první gól. Až ve čtrnácté minutě první třetiny se prosadili domácí, tedy Mladá Boleslav. Kdy po rozebrání obrany Liberce zakončoval Milan Tomašík. Naproti tomu ve druhé třetině se s góly roztrhl pytel a Mladá boleslav během deseti minut vedla 6:0. Liberec sice v následném čase stihl dvakrát skóre snížit, domácí ovšem přidali další branky a před poslední třetinou svítilo na světelné tabuli skóre 10:2. Nenasytná Mladá Boleslav před domácím publikem v poslední třetině Liberec zasypala dalšími několika góly. Liberec stihl snížit pouze jednou a utkání tak skončilo 15:3.

V jediném nedělním utkání vyzvala domácí FBC Ostrava nováčka Superligy tým Butchis. V první třetině nepadla branka ze hry. Ke konci třetiny bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch domácí Ostravy a Daniel Chatrný se nemýlil. Na začátku druhé třetiny zvýšil domácím náskok Šimon Kuczera, který z vlastního rohu hřiště došel až před branku Butchis a úspěšně zakončil. Následoval první gól hostů, kdy dokázal Jakub Pecha šikovně tečovat střelu Matyáše Kaliny a Butchis tak snížili. Třetina ovšem i tak končila s dvoubrankovým náskokem Ostravy. V poslední třetině se sice Butchis zvládli díky brankám Petra Novotného a Jakuba Pecha dostat na jedno gólový rozdíl. FBC Ostrava ale třináct vteřin před koncem gólem Marka Bräuera pečetila výhru s konečným skórem 6:4.

Výsledky víkendových utkání 2. kola Livesport Superligy:

FBC Česká Lípa – Florbal Chodov 7:10 (2:3, 4:1, 1:6)
Branky a nahrávky: 13. Slaný (Jirsa), 17. Krajcigr (Štěrba), 26. Křenek (Trčka), 29. Trčka (F. Šedivý), 33. Pekárek (Štěrba), 38. Křenek (TS), 60. Štěrba (Křenek) – 1. Vávra (Komárek), 3. Horký (Votava), 20. Eremiáš (Matoušek), 26. Netrefa (Kolář), 41. Komárek (Votava), 42. V. Klápa (M. Šmíd), 45. M. Šmíd, 51. Ondrušek, 58. Ondrušek (V. Klápa), 60. Votava (J. Bauer).

Sokoli Pardubice – Sparta Praha 4:11 (1:5, 2:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 19. Škoda (Nezval), 24. Křinka (Drba), 38. Drba (Polis), 46. Křinka (Polis) – 3. Fišer (Pruner), 8. Curney (Košir), 11. Marvánek (Zouzal), 15. Košir (Curney), 16. Juha (Fišer), 27. Fišer (Juha), 32. Peška (Krbec), 33. Curney, 39. Košir (Bohuslávek), 45. Bohuslávek (Curney), 55. Krbec (Peška).

1.SC Vítkovice – Black Angels 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Fukala (L. Hájek), 7. Zubek (Palčinský), 13. Sidunov (L. Hájek), 39. A. Šmíd (Palčinský), 55. Fukala (M. Gattnar), 58. A. Šmíd (Palčinský) – 55. Renčín (Ludvík).

Florbal Mladá Boleslav – FBC Liberec 15:3 (1:0, 9:2, 5:1)
Branky a nahrávky: 14. Tomašík (Delong), 26. Tokoš (Gruber), 26. Tomašík (Delong), 26. Natov (D. Beneš), 29. Bína (Tokoš), 33. Delong (Tomašík), 36. Sládek (Punčochář), 37. Gruber (Zoufalý), 38. D. Beneš (Zakonov), 39. Bína (Gašparík), 43. Gašparík (Gruber), 46. Gašparík (Zoufalý), 46. Tomašík (D. Šebek), 51. Delong (Vařecha), 54. Suchánek (Tomašík) – 33. F. Kučera (Ferdan), 39. Smutný (Janeček), 47. Macháč (Mádlo).

FBC Ostrava – Butchis 6:4 (1:0, 3:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 19. Chatrný (TS), 24. Kuczera (Friedel), 29. Pum (Herblich), 38. Košarišťan (Pobořil), 42. Chatrný (Jakubec), 60. Bräuer (Pešat) – 28. Pecha (Kalina), 31. Waldhauser (Pavlíček), 42. P. Novotný (Novák), 45. Pecha (Drastich).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • SUPERLIGA napsal:

    Že by konečně hráči v Bolce dostali trochu volnosti a začali hrát to na co mají? Uvidíme za 2 kola s Tatranem, který se pomalu rozjíždí, ale teď ta výhra ve Svajcu by je mohla nakopnout

  • flrbl napsal:

    Tomašík pls do repre

    • ADALBERT napsal:

      Tomašík absolutní špílmachr. Takový přehled…lahůdka na něj koukat. K tomu technická vyspělost Delonga. Bolka je teď fakt zábavná.

  • David napsal:

    Ono Liberci nastřílet 15 branek není problém, když se koukněte co mají v bráně za brankáře,ani jeden nemá ani na 1 ligu!!

  • DavidMB napsal:

    Nebejt brankaru tak dostali 25…!!

  • DavidMB napsal:

    Je otazka jestli Tomasikovi hodne nepomohl odchod Novotneho…Nemuseli se a Novotny ho brzdil. Celkove se proslicha ze MB si hodne pomohla odchodem Novotneho…

Napsat komentář

*