Fanoušci Bohemians v rámci Champions Cupu. Foto: IFF Fanoušci Bohemians v rámci Champions Cupu. Foto: IFF
21. 9. 2023 Pohár mistrů (4) KOMENTÁŘŮ

KOMENTÁŘ: Champions Cup v tomto formátu má smysl. Diváky zajímá, potřebuje větší podporu

 



V průběhu uplynulého týdne a víkendu se odehrál první víkend Jižní divize Champions Cupu, kterou tvoří české a švýcarské týmy. Ukázalo se, že nový formát může diváky bavit. Více v komentáři Florbal.cz

Je za námi první hrací víkend a první kompletní dvojzápas čtvrtfinále Jižní divize nového formátu Champions Cupu, kterou tvoří české a švýcarské týmy.

Ukázalo se, že nový formát diváky zajímá a může bavit, byť se při současném stavu bude vlastně vždy rozhodovat až ve druhém zápase, protože při dvou rozdílných křížových výhrách následuje automaticky prodloužení, případně nájezdy.

Přesto se o víkendu úvodní čtvrtfinálové ženské zápasy v ČPP Aréně a Kanti Zug hrály před plným hledištěm a na všechny mužské zápasy, ať už v Čechách nebo ve Švýcarsku, si našlo cestu vždy téměř 1000 diváků.

Zčásti zatím stojí například masivní marketing Bohemians, zčásti také koncentrace mužských zápasů na jedno místo. Ale plno bylo také na ženských duelech, což je jistě potěšující.

Je tedy očividné, že diváky nový formát zajímá, ačkoliv je zatím velmi drahý a pro kluby nepříliš rentabilní. Pro Mezinárodní florbalovou federaci by ale úvodní hrací víkend Jižní divize Champions Cupu měl být jasným signálem, aby ještě zvýšila svou aktivitu směrem k turnaji.

Florbal totiž není a v dohledné budoucnosti nebude sportem, který by mohl mít „týdenní“ mezinárodní soutěž typu basketbalového EuroCupu. Proto je třeba si Champions Cup hýčkat a dělat vše proto, aby fungoval.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • MD napsal:

    Proto je třeba si Champions Cup hýčkat a dělat vše proto, aby fungoval. – co začít tím, že autor článku nebude hráčkám Vítkovic zařizovat fastfood jídlo a pak se v podcastu divit, že na půl zápasu odpadly.

  • Tomáš Krásný napsal:

    Dobrý den, bylo by fajn se pod příspěvek podepsat, pokid si stojíte na pravdivosti vašeho tvrzení. Ale pochybuji, že to uděláte. My Česi umíme být skvělí anonymní hrdinové. Fakt bych si někdy přál, aby mé děti mohly vyrůstat v méně zbabělé a falešné společnosti. To se ale bude muset společnost nejprvé zbavit těchto anonymních zbabělců vedených zcela ubohými úmysly!

    • Hrdino! napsal:

      Ty hrdino, tak napiš jak to celé bylo. Aspoň všichni co tu story znají, uvidí jaký jsi kápo a jak jsi rovný nebo křivý. A anonymitu nikomu nevyčítej, až přestaneš dělat psychický nátlak na svoje hráčky, jejich rodiče se přestanou bát něco říkat otevřeně. Jejich motivace není ubohá, fandí Vítkám a jen chtějí, ať se o tým starají kompetentní lidi. Dneska i tak godd luck.

      • Tomáš Krásný napsal:

        Další v řadě. Nemám problém přijmout kritiku a bavit se i o nepříjemných věcech. Ale nikoliv s anonymem.

Napsat komentář

*