Liberec porazil Tatran na jeho hřišti 10:8 Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Liberec porazil Tatran na jeho hřišti 10:8 Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
29. 9. 2023 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Sváteční divy a překvapení: Liberec dal 10 gólů Tatranu, BLACK ANGELS skolili Bohemians a Chodov vyhrál na Dubině

 



Sváteční 4. kolo Livesport Superligy přineslo několik zajímavých výsledků. Velká překvapení nastala především v Liberci, kde tamní tým překvapivě porazil Tatran Střešovice, nečekala se ani porážka Bohemians od BLACK ANGELS. Souboj neporažených týmů na Dubině pak pro sebe získal 10 sekund před koncem prodloužení Chodov. Vyhrálo také ostravské FBC.

Největším šokem je zřejmě porážka Tatranu na domácí palubovce s Libercem. Tatran v zápase vedl pouze jednou, a to 2:1, následovaly série libereckých branek, outsider utkání se dostal až do vedení 6:2, respektive 9:4. Tatran se následně, také díky power play dostal na rozdíl jediné branky, ale poslední slovo měl Marek Korych a Liberec tak zvítězil 10:8.

„Myslím si, že jsme Tatran zaskočili hodně, zejména naší efektivitou v brejcích, pomohlo nám, že jsme dali takto pět branek. Od té doby jsme byli na koni a Tatran se dostal na kontakt vlastně až ve chvíli, kdy šel do situace 6 na 5. To už byla složitá situace, time out nám nepomohl tu sérii branek přerušit, navíc jsme zůstávali dlouho na hřišti,“ uvedl v pozápasovém rozhovoru Matěj Klucho.

Zdeněk Skružný byl pak v rozhovoru postaven před otázku, že Tatran hrající Livesport Superligu a Champions Cup jsou dva odlišné subjekty. „Vidím to úplně stejně. Nejsme schopní hrát od prvního momentu, zápasy řešíme ve chvíli, kdy nám teče do bot a je to o hodně. Přitom proti Könizu to byly dva skvělé výkony, dostali jsme vlastně dva góly ze hry. Přitom víme, že to umíme, ale musíme si nastavit hlavy,“ velel Skružný.

Tématu Champions Cupu se věnoval také Michal Jedlička, jehož Bohemians v pražském derby podlehli BLACK ANGELS vysoko 4:10. „Kupí se naše špatné výkony, klukům nejde upřít snaha, ale chybí tam kvalita a zodpovědnost, nedáme góly, když máme stoprocentní šance. Myslím si, že kluci zápas nepodcenili, ale je vidět i na Tatranu, že podle mě jsou kluci trochu nasycení z Champions Cupu a teď hrajeme ligu. Nemáme dobře nastavenou hlavu, na čemž se snažíme pracovat. Sparta je v podobném rozpoložení, bude to takový zápas „nic moc“ hrajících týmů,“ myslel už na utkání proti Spartě.

BLACK ANGELS slaví vítězství nad Bohemians ; Foto: Flickr BLACK ANGELS

Jeho tým se proti BLACK ANGELS vlastně vůbec nechytil, rychle prohrával 0:5 a aktivní hra soupeře Bohemians provázela celé utkání, což si pochvaloval také kouč Petr Pajer. „Připravovali jsme se stejně poctivě, jako na každý zápas. Ale naše nasazení bylo úplně jiné než třeba proti Pardubicím. Dnes to nebylo o nás trenérech, ale o hráčích, kteří do toho šli naplno. Myslím si, že pomohlo i to, že jsme prostřídali lajny a kluci, kteří moc nehráli, tak tam dnes nechali všechno. Všichni dřeli a musím také vyzdvihnout výkon gólmana,“ pochválil výslovně Daniela Körbera.

Michal Jedlička dost možná věděl o výsledku z Ostravy, kde na palubovce FBC podlehla Sparta v prodloužení 5:6, přičemž v průběhu utkání prohrávala už 1:5 a dokázala srovnat až prakticky v posledních deseti minutách, v poslední sekundě prodloužení se ale prosadil Pešat. „Utkání rozhodla produktivita, ten styl hry, který jsme praktikovali v závěru utkání jsme měli mít od začátku. Přišlo vyloučení, gól z přesilovky a na začátku třetí třetiny jsme si nechali soupeře zbytečně odskočit do většího náskoku, protože v závěru jsme měli zápas na lopatě a mohli jsme rozhodnout,“ řekl Marek Vojta.

Jakub Robenek pak litoval ztráty jednoho bodu. „Z naší strany dobré utkání, hlavně v úvodu a v prostřední části zápasu. Ze stavu 5:1 bychom zápas měli dohrát za tři body, to se nepovedlo a body jsou dva, což bychom asi před zápasem brali, ale takto je to spíše ztráta,“ hodnotil.

V prodloužení se rozhodl také souboj dosud neporažených týmů, a to Vítkovic s Chodovem. Ačkoliv ostravský tým utkání na svém hřišti dlouho vedl, nepovedl se mu závěr utkání, ve kterém dokázal Chodov vyrovnat a celý zápas pak rozhodlo sólo před celé hřiště ze strany Davida Horkého 10 sekund před koncem prodloužení.

„Jsme spokojení, vezeme dva body z Vítkovic, což je skvělé. Na druhou stranu, asi i kolegové by souhlasili, že to nebyl úplně nejšpičkovější zápas, udělali jsme strašně moc chyb, kterým jsme Vítkovicím darovali góly a šance, ale vážím si toho, jak se v té chvíli tým zachoval a dokázal zápas otočit,“ usmíval se trenér Chodova David Podhráský.

„Hodnocení je nakonec pro nás ne úplně ideální. Prohráli jsme a myslím si, že jsme vlastně ztratili bod, respektive dva. Celý zápas byl takový, že jsme se po první třetině, která byla poněkud opatrnější dostali do vedení, zvládli jsme ji o gól lépe než soupeř. Pak se to trochu rozjelo a bylo to takové nahoru – dolů, dost nevyužitých šancí a ztrát na obě strany. Celou dobu jsme ale byli udržováni ve vedení, bohužel jsme ale nezvládli závěrečných pět minut, kdy jsme soupeři umožnili dvakrát skórovat, jednou v power play. Udělali jsme hloupé chyby v nedostoupení a soupeř nás potrestal. To nás stálo výhru, nakonec i prodloužení, kde jsme nakonec nezvládli poslední akci soupeře, takže bereme jenom bod. Za to nejsme rádi a jsme zklamaní, protože cítíme jsme zápas měli vyhrát, ale nebyli jsme v koncovce silní, takže bohužel. Příště musíme být lepší,“ řekl trenér Vítkovic Tomáš Martiník.

První výhru v sezóně a pro nového hlavního trenéra Vladimíra Trčku staršího vybojovala Česká Lípa, která porazila 8:3 Pardubice. V utkání ani jednou neprohrávala a pouze jednou pustila Pardubice do kontaktní jednobrankové ztráty. „Celkově jsou to pro nás důležité tři body, které jsme dnes museli urvat. Od nás super zápas směrem dozadu, myslím si, že v pěti jsme neinkasovali, od čehož se musíme odrazit, velkým mínusem jsou vyloučení, to ještě probereme,“ plánoval trenér České Lípy.

V dalším pražském derby pak Královské Vinohrady porazily BUTCHIS 4:3, když dokázaly otočit negativní skóre 0:2 po první třetině. Pozici favorita pak zvládli florbalisté Mladé Boleslavi, kteří porazili 12:4 Karlovy Vary.

Přehled výsledků 4. kola Livesport Superligy

FBC 4CLEAN Česká Lípa – SOKOLI Pardubice 8:3
branky: 10. Daniel Štěrba, 17. Daniel Štěrba, 27. Radek Krajcigr, 38. Antonín Stárek, 41. Ondřej Kopič, 56. Ondřej Kopič, 58. Marek Dzierža, 60. Ondřej Kopič – 33. Petr Křinka, 36. Ralfs Polis, 57. Petr Křinka; rozhodčí: Přemysl Bališ – Peter Varga; vyloučení: 4:1; využití: 1:3; diváků: 356; zásahy brankářů: Jan Dvořák 16 – Matěj Denemark 14; po třetinách: 2:0, 2:2, 4:1

Tatran Střešovice – FBC Liberec 8:10
branky: 6. Vojtěch Kún, 12. Jonáš Kreysa, 35. Matěj Havlas, 46. David Šimek, 49. Matěj Havlas, 50. Matěj Havlas, 51. Milan Meliš, 53. David Šimek – 2. Jakub Faksa, 13. Jakub Faksa, 14. Filip Kučera, 14. Filip Smutný, 19. Jakub Faksa, 22. Jakub Faksa, 44. Patrik Rozkovec, 46. Jakub Kopecký, 47. Jakub Kopecký, 55. Marek Korych; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 2:2; využití: 1:0; diváků: 172; zásahy brankářů: Tomáš Jurco 14 – Petr Chlad 20; po třetinách: 2:5, 1:1, 5:4

Předvýběr.CZ Florbal MB – FB Hurrican Karlovy Vary 12:4
branky: 6. Milan Tomašík, 8. Milan Tomašík, 8. Jakub Gruber, 11. Lukáš Punčochář, 17. Michal Sládek, 20. Adam Delong, 21. Adam Delong, 21. Jan Natov, 30. Ronald Gašparík, 55. Jan Zoufalý, 56. Adam Delong, 59. Milan Tomašík – 38. Jiří Lebeda, 40. Marek Hozman, 51. Michal Klápa, 56. Adam Zahraj; rozhodčí: Jiří Šedivý – Radek Štengl; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 272; zásahy brankářů: Dominik Hanuš 19 – Daniel Váradi 41; po třetinách: 6:0, 3:2, 3:2

TJ Sokol Královské Vinohrady – BUTCHIS 4:3
branky: 24. Lukáš Trojáček, 26. Tomáš Gärtner, 42. Tomáš Gärtner, 51. Ivan Pergler – 6. Jakub Pecha, 18. Tomáš Vondruška, 60. Jan Waldhauser; rozhodčí: Jiří Dolanský – Tomáš Novák; vyloučení: 1:1; využití: 0:2; diváků: 294; zásahy brankářů: Mikuláš Futschik 39 – Eduard Vladař 40; po třetinách: 0:2, 2:0, 2:1

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 6:7p
branky: 6. Martin Gattnar, 16. Adam Šmíd, 18. Štěpán Kaleta, 22. Lukáš Hájek, 35. Rostislav Gattnar, 47. Adam Zubek – 9. Ondřej Vošta, 15. Martin Skřivánek, 36. Mikuláš Komárek, 45. Mikuláš Komárek, 56. Antonín Votava, 60. Vojtěch Klápa, 65. David Horký; rozhodčí: Pavel Kačer – Ondřej Vašíček; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 214; zásahy brankářů: Denis Jasiok 12 – Karel Hodík 18; po třetinách: 3:2, 2:1, 1:3, 0:1

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – ACEMA Sparta Praha 6:5p
branky: 1. Marek Bräuer, 33. Daniel Chatrný, 34. Lukáš Herblich, 46. Lukáš Pobořil, 47. Marek Bräuer, 65. Lukáš Pešat – 19. Robert Košir, 50. Mikuláš Krbec, 52. Mikuláš Krbec, 56. Marek Zouzal, 57. Martin Pražan; rozhodčí: Radim Sýkora – Miroslav Tkáč; vyloučení: 3:1; využití: 1:2; diváků: 115; zásahy brankářů: Jan Binder 25 – Martin Beneš 19; po třetinách: 1:1, 2:0, 2:4, 1:0

FbŠ Bohemians – BLACK ANGELS 4:10
branky: 17. Tomáš Kvasnica, 18. Jaroslav Petrák, 34. Tomáš Trnka, 36. Adam Václav Kyselka – 4. Jakub Hromada, 6. Teodor Beriac, 10. Adam Bouček, 12. Jakub Hromada, 14. Daniel Ludvík, 21. Jakub Hromada, 24. Jakub Hromada, 40. Vladimír Bačinský, 53. Teodor Beriac, 58. Teodor Beriac; rozhodčí: Milan Baloun – Tomáš Sommer; vyloučení: 0:0 + Kristián Kozák 4; využití: 2:0; diváků: 131; zásahy brankářů: Tomáš Hyršl 4, Daniel Műck 10 – Daniel Körber 31; po třetinách: 2:5, 2:3, 0:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Made in Bolka napsal:

    Pojdme se radeji bavit o tom, ze tym, ktery ma vetsi rozpocet, nez cela extraliga dohromady, a presto neni schopny pravidelne vyhravat titul predvadi na soc. sitich to, co predvadi. Tym cistych profiku porazi Karlovy Vary 12:4 a jejich spravce soc.siti napise „PATNACT TO SICE NENI, ALE I TENHLE VYSLEDEK BEREME!“. Bizar.. kde je nejaky respekt k souperi ?

  • Bolka napsal:

    Tym cistych profiku? 😀 kdyz nevis, tak nemluv!! Evidentne zhrzeny tatranak, ktery se snazi odvest pozornost

Napsat komentář

*