Liberec má v novém ročníku zatím skvělou formu. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary Liberec má v novém ročníku zatím skvělou formu. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary
1. 10. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady zvládly udolat Black Angels, Liberec bral body na palubovce Karlových Varů

 



Tatran zvítězil v 5. kole Livesport Superligy, stejně jako Mladá Boleslav, s vysokým gólovým rozdílem, jediné pražské derby ovládly Vinohrady a Liberec zvládl odvézt tři body z Karlových Varů.

Jediné sobotní utkání se odehrálo na palubovce Chodova, kam přijela FBC Ostrava. V zápase jako první začal určovat tempo Chodov, který po první třetině držel dvou brankový náskok. Ve druhé části domácí vstřelili další tři góly, přičemž Ostrava nedokázala odpovědět. Stejný průběh měla i třetina poslední, kdy Chodov dodržel své tři góly na dvacet minut a pohodlně tak nad Ostravou zvítězil 9:1.

Chodov nasázel Ostravě devět branek. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal

Chodov nasázel Ostravě devět branek. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů odstartovalo pražské derby mezi Black Angels a Sokolem Královské Vinohrady. Skóre jako první otevřely Vinohrady hned ve třetí minutě. Domácí ovšem dokázali ještě během první třetiny dvakrát odpovědět a do šaten si nesli náskok 2:1. Ve druhé třetině se gólově neozval ani jeden z týmů. Až v polovině třetí části dokázali hosté srovnat skóre, konkrétně Ivan Pergler zvládl rychlým vytočením u domácí branky překonat gólmana Black Angels. Pět minut před koncem dokonce zvládly Vinohrady skóre otočit a těsně tak porazily Black Angels 2:3.

Štěpán Švejda v duelu Vinohrad na hřišti Black Angels. Foto: Black Angels, Český florbal

Štěpán Švejda v duelu Vinohrad na hřišti Black Angels. Foto: Black Angels, Český florbal

Jako další se představily Pardubice proti Vítkovicím. První třetina hrála spíše v modrých barvách, a tak Vítkovice o první přestávce vedly 0:2. Stejně tak ve druhé části se jako první prosadili hosté. Pardubice se v ní zvládly prosadit pouze jednou a pouze tím upravily skóre na 1:3. Poslední třetina začala dalším snížením Pardubic. Vítkovice ovšem stačily reagovat a hosté tak v utkání zvítězili s konečným skóre 3:6.

Vítkovice odvezly všechny body z Pardubic. Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Vítkovice odvezly všechny body z Pardubic. Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Ve třetím nedělním zápase se utkaly v sudetském duchu Karlovy Vary a Liberec. Patrik Rozkovec vstřelil první gól utkání díky jeho pohotové reakci u branky Karlových Varů. Poslal tak hosty do vedení. Karlovy Vary sice zvládly brzy srovnat, hosté si ale do konce třetiny dokázali navrátit jednobrankové vedení z hole Prokopa Ferdana. Po zbytek zápasu se domácí snažili dotahovat, Liberec se ovšem vždy vrátil zpět do vedení. Z Karlových Varů si tak domů vezli hosté tři body s konečným skórem 5:8.

Liberec zapsal čtvrtou výhru v sezoně. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary

Liberec zapsal čtvrtou výhru v sezoně. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary

Další zápas měl znamenat souboj mezi Tatranem Střešovice a Českou Lípou. Domácímu Tatranu stačilo 22 vteřin na vstřelení první branky v utkání a svého vedení se od té chvíle nevzdal. Jediný gól, který vstřelili hosté, zařídil Albert Kouba, který bekhendem poslal balonek za záda gólmana Tatranu. Celý zbytek zápasu se ale hrál podle taktovky domácích. Po šedesáti minutách tak svítila na světelné tabuli pohodlná výhra Tatranu nad Českou Lípou 14:1.

Poslední nedělní utkání se konalo na palubovce Butchis, kam přijela Mladá Boleslav. Hosté svoji dominanci ukázali celkem přesvědčivě hned v první třetině, kdy stihli nováčkovi Superligy nadělit hned šest branek. Butchis sice několik gólů do sítě hostů vstřelit dokázali, ti ovšem své vedení stále navyšovali a utkání tak skončilo za stavu 5:15 výhrou Florbalu Mladá Boleslav.

Výsledky víkendových utkání 5. kola Livesport Superligy:

Florbal Chodov – FBC Ostrava 9:1 (3:1, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. V. Klápa (Ondrušek), 10. Horký, 13. Ondrušek (Matoušek), 21. Votava (Ondrušek), 27. Ondrušek (V. Klápa), 33. Horký (Komárek), 47. V. Klápa (Votava), 50. Ondrušek (Hodík), 60. Matoušek (Vávra) – 20. Košarišťan (Chatrný).

Black Angels – TJ Sokol Královské Vinohrady 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Kozák (Renčín), 20. R. Hanák (Doležal) – 3. Araks (Ja. Procházka), 48. Pergler (Horák), 56. T. Gärtner (D. Gärtner).

Sokoli Pardubice – 1. SC Vítkovice 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 33. Pakosta (Polis), 44. Žáček (Drba), 59. Drba (Polis) – 6. L. Hájek (M. Gattnar), 7. R. Gattnar (Pažák), 26. A. Šmíd (Palčinský), 55. Hubálek (Šebesta), 58. Pažák (Matejčík), 60. Matejčík (Pažák).

FB Karlovy Vary – FBC Liberec 5:8 (1:2, 2:3, 2:3)
Branky a nahrávky: 8. Korbel (Macháček), 23. Lebeda (M. Klápa), 29. Pícha (Hrbáček), 43. Hrbáček, 43. Strachota – 1. Rozkovec (F. Kučera), 14. Ferdan (Wiener), 28. Ferdan (Wiener), 32. Ferdan (Dolejš), 37. Wiener (Smutný), 44. Faksa (Ferdan), 53. Dolejš (Wiener), 60. Faksa (Chlad).

Tatran Střešovice – FBC Česká Lípa 14:1 (5:1, 4:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 1. Havlas (J. Boček), 5. Čelakovský (Kún), 11. J. Boček (Mare. Beneš), 12. Šindelář (M. Mühlfait), 15. Čelakovský (Kún), 25. J. Boček (Sládeček), 34. T. Hanák (Havlas), 36. Šimek (Šindelář), 38. Kún, 49. J. Boček (Mare. Beneš), 50. Šindelář (Vavroušek), 52. Havlas (T. Hanák), 52. Šindelář (A. Kučera), 55. J. Boček (Havlas) – 8. Kouba (Mlejnek).

Butchis – Florbal Mladá Boleslav 5:15 (0:6, 3:4, 2:5)
Branky a nahrávky: 23. Pavlíček (Papež), 29. Svoboda (Václavík), 30. Vondruška (Kalina), 53. Vondruška (Kalina), 59. Papež (Waldhauser) – 5. Vařecha (Tomašík), 8. J. Bína (Sládek), 12. Tomašík (Suchánek), 12. Gašparík (Natov), 14. Tomašík (Delong), 17. Vařecha (Tomašík), 27. Tomašík (Delong), 29. Koláčný (J. Bína), 34. Delong (Suchánek), 38. Sládek (J. Bína), 41. Natov (Tomašík), 53. Delong (Suchánek), 55. Natov (Gašparík), 55. J. Bína (Tokoš), 56. Delong (TS).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*