Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal
8. 10. 2023 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ztratily na palubovce České Lípy, Mladá Boleslav nepřestává drtit své soupeře

 



O víkendu se odehrály zápasy šestého kola Livesport Superligy. Česká Lípa využila domácího prostředí a ukořistila cenný skalp v podobě výhry nad Vítkovicemi, Tatran si bezpečně poradil s Karlovými Vary a Mladá Boleslav stále v lize nenašla přemožitele.

Nejprve se ohlédneme za televizním zápasem hraným v pondělí, ve kterém se odehrálo derby mezi Bohemians a Spartou. Právě domácí Sparta nasypala hned ze začátku Bohemians několik branek, hosté ale se soupeřem zvládli držet krok. Nakonec zvítězila Sparta těsným výsledkem 7:6.

Další před víkendový zápas se odehrál ve středu mezi Tatranem Střešovice a Mladou Boleslaví. Tatran celý zápas dokázal držet nepatrné vedení a schylovalo se k první prohře Mladé Boleslavi v sezoně. Hosté ovšem poslední třetinu vyhráli 0:3. To jim stačilo ke konečné výhře 4:6.

První ze sobotních utkání znamenalo další pražské derby, ve kterém opět figurovala Bohemka. Tentokrát ale přijela na palubovku Florbalu Chodov. Domácí do zápasu nastoupili lépe a během chvíle vedli o tři branky. Po dvou odpovědích z holí Bohemians přišly další dvě branky domácích a první třetinu tak ovládl Chodov 5:3. Zbytek zápasu byl gólově vyrovnaný, konkrétně po třetinách 2:2 a 3:3 ale stále drželi náskok domácí. Chodov tak pokořil Bohemians 10:8.

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

V dalším sobotním zápase přijel nováček Superligy Butchis do Liberce. Domácí si vzali vedení hned po devadesáti vteřinách utkání. Butchis sice gólově odpovídali, Liberec ovšem neusnul na vavřínech a nakonec si i pohlídal vítězství s relativně pohodlným náskokem 9:5.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Pokračujeme utkáním mezi Českou Lípou a Vítkovicemi. Domácí Česká Lípa se na soupeře dobře připravila a jejich důkladná obrana znamenala bezbrankové skóre po první třetině. První se prosadil až v polovině zápasu Marek Matejčík. Domácí ale chvíli na to skóre vyrovnali. Identický průběh měla i poslední dvacetiminutovka, zápas tak dospěl až do prodloužení. V něm se stal hrdinou Ladislav Pekárek, který z rychlého brejku zařídil domácím vítězství nad Vítkovicemi 3:2.

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Poslední sobotní souboj se odehrál na palubovce Mladé Boleslavi, kam přijeli Black Angels. Domácí svou dominanci ukázali již po první odehrané minutě, kdy otevřel skóre Michal Sládek. Pražané ale minutu na to zvládli vyrovnat a první třetina se skórem 2:1 nevypadala pro hosty nijak extra špatně. Boleslav se ovšem po první přestávce probudila a od té chvíle padaly branky pouze do sítě Black Angels. Domácí tím tak potvrzují perfektní formu vítězstvím 13:1.

Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

V prvním nedělním zápase se střetla Ostrava s Pardubicemi. Domácí se jako první dostali do vedení a první třetina končila za stavu 2:0. Ve druhé části stále dominovala Ostrava, poprvé se ale prosadili i hosté. V poslední třetině Pardubice tlačily a dostaly se až ke kontaktnímu gólu. Za stavu 5:4 si ovšem domácí nakonec vedení pohlídali.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Následoval souboj a další pražské derby, tentokrát mezi Sokolem Královské Vinohrady a Spartou Praha. V něm začala lépe Sparta, která vedla v polovině zápasu 0:4. Vinohrady stihly pouze dvakrát gólově oponovat a utkání tak skončilo za stavu 2:6 ve prospěch Sparty Praha.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Víkendový souhrn dnes zakončíme zápasem mezi Tatranem a Karlovými Vary. Domácí Střešovice v utkání od začátku dominovaly. Matěj Havlas byl první, kdo skóroval a do konce třetiny přidali domácí další dvě branky. I druhá i třetí třetina hrála ve prospěch Tatranu a Karlovy Vary tak prohrály na palubovce Tatranu 11:3.

Každý gól Tatranu pomůže i v rámci charity. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice

Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice

Výsledky víkendových utkání 6. kola Livesport Superligy:

Florbal Chodov – FbŠ Bohemians 10:8 (5:3, 2:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 4. Vávra (J. Bauer), 5. Vávra (Votava), 8. Vávra (Votava), 13. Ondrušek (Horký), 20. Votava (M. Šmíd), 26. V. Klápa (Horký), 31. Eremiáš (Sýkora), 47. J. Bauer (Vávra), 48. M. Šmíd (Horký), 60. Vošta – 12. J. Petrák (Kvasnica), 17. Krebner (P. Šebek), 18. Buršík (P. Šebek), 34. Buršík (K. Petrák), 34. J. Petrák (Kyselka), 49. Řehoř (Gajdoš), 53. Dobisík (Kawulok), 55. Kawulok (Gajdoš).

FBC Liberec – Butchis 9:5 (3:1, 1:1, 5:3)
Branky a nahrávky: 2. Smutný (Kopecký), 9. Kopecký (Smutný), 20. Rozkovec (Velc), 39. Janeček (Smutný), 41. Faksa (Wiener), 50. Wiener (Faksa), 51. Kopecký, 58. Velc (TS), 60. Velc (Rozkovec) – 10. Pecha (J. Černý), 38. Pecha (Kalina), 49. Papež (Pavlíček), 54. Pecha (J. Černý), 60. Pecha (J. Černý).

FBC Česká Lípa – 1. SC Vítkovice 3:2p (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Krajcigr (Štěrba), 44. Pekárek (Krajcigr), 65. Pekárek (Křenek) – 30. Matejčík (Galia), 42. Šindler (Palčinský).

Florbal Mladá Boleslav – Black Angels 13:1 (2:1, 5:0, 6:0)
Branky a nahrávky: 2. Sládek (D. Beneš), 13. Zoufalý (Koláčný), 28. Delong (Tomašík), 29. Sládek (Natov), 34. Natov (Delong), 36. Natov (D. Beneš), 40. Delong (Vařecha), 41. Besta (Tokoš), 44. Natov, 45. J. Bína (Bergman), 49. Delong (Vařecha), 54. D. Šebek (Tokoš), 57. Bergman (J. Bína) – 3. Beriac (Renčín).

FBC Ostrava – Sokoli Pardubice 5:4 (2:0, 3:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Herblich (Daniš), 11. Košarišťan (M. Sedláček), 26. Bräuer (Šulc), 27. M. Sedláček (Mikoláš), 33. Daniš (Herblich) – 22. Drba (M. Bína), 34. Polis (Drba), 50. Drba (Pakosta), 57. Pakosta (Žáček).

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sparta Praha 2:6 (0:1, 0:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 45. Horák (Ja. Procházka), 60. T. Gärtner (Keller) – 2. Curney, 25. Krbec (Zouzal), 25. Peška (Marvánek), 37. Košir (Krbec), 54. Pražan (Krbec), 59. Krbec (Košir).

Tatran Střešovice – FB Karlovy Vary 11:3 (3:0, 7:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Havlas (J. Boček), 16. Kún (Sládeček), 17. Meliš (Havlas), 26. Šimek (Kún), 29. Havlas (Šindelář), 29. A. Kučera (Sádlo), 30. M. Mühlfait (Tlapák), 32. Mare. Beneš (T. Hanák), 37. T. Hanák, 38. A. Kučera (Bureš), 48. T. Hanák (J. Boček) – 21. Hrbáček, 23. Švarc (M. Klápa), 39. Fenik (M. Klápa).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • VR napsal:

    Tak to vypadá, že Chodov bude černým koněm soutěže. Pokud jim to nepřestane padat, dojdou daleko… Tatran oslabil, odchod Němečka se prostě projeví. Vítkovice trochu dřímající jak na začátku loňské sezony. Základní část je pro mě zatím dost nevyzpytatelná, ještě to bude zábavný…

  • DavidMB napsal:

    Jedině Bolka…

  • Čeněk napsal:

    Bolka do toho…

Napsat komentář

*