Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal
22. 10. 2023 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Boleslav doma prohrála s Chodovem, Spartu nepřekvapil Liberec

 



Je tu opět víkend a s ním i řada zápasů osmého kola Livesport Superligy. Boleslav na domácí palubovce zaváhala proti Chodovu, Sparta i přes slabší začátek zvládla porazit Liberec a Tatran přejel Black Angels aniž by inkasoval jediný gól.

Hrací víkend započal soubojem mezi Českou Lípou a Ostravou. První a jako jediný v první třetině se prosadil domácí Radek Krajcigr, který zajistil České Lípě vedení. Ve druhé části domácí zvýšili svůj náskok na 3:0. To se poprvé prosadili i hosté, konkrétně Lukáš Herblich. Česká Lípa si své vedení ovšem s přehledem pohlídala a utkání skončilo za stavu 7:3.

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Druhé sobotní utkání se odehrálo v Mladé Boleslavi kam přijel změřit síly Florbal Chodov. Právě hosté jako první v zápase skórovali, domácí Boleslav ale brzy na to zvládla vyrovnat. Utkání se neslo ve vyrovnaném duchu, rozhodující nicméně bylo posledních deset minut třetí třetiny. V 51. minutě poslal Vojtěch Klápa Chodov do vedení 3:4. Minutu na to Tom Ondrušek vybojoval další gól pro hosty a následovaly tři góly do prázdné branky domácích, kteří vsadili na power play. Chodov tak zvítězil nad Boleslaví 3:8.

Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

První nedělní zápas skýtal souboj mezi Sokolem Vinohrady a Pardubicemi. Do utkání lépe nastoupily domácí Vinohrady, které první třetinu vyhrály 1:0. Ve druhé třetině se první prosadily Pardubice a skóre tak vyrovnaly, chvíli na to ovšem domácím vrátil vedení Daniel Gärtner. Poslední část Vinohrady ovládly několika rychlými góly na začátku třetiny. Pardubice tak musely dotahovat čtyř gólový náskok. Vedení si ale domácí nakonec pohlídali a zvítězili 6:3.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

V dalším utkání se představili Black Angels na palubovce Tatranu Střešovice. Papírově daleko silnější Tatran do zápasu nastoupil s naprostou dominancí. Během prvních dvaceti minut stihli domácí nasázet do branky Black Angels hned šest branek. Zbytek zápasu se nesl v obdobné notě a Tatran tak nakonec stihl hostům vstřelit jedenáct gólů. Andělé se v zápase nezmohli ani na jednu brankovou odpověď a derby tak skončilo se suverénním výsledkem 11:0.

Předposlední zápas o víkendu odehrála Sparta proti Liberci. Severočeši v zápase udeřili jako první z hole Vojtěcha Wienera, domácí skóre ale rychle vyrovnali. Do jednobrankového vedení se Liberec chvíli na to opět vrátil, Sparta ovšem znovu zvládla zařídit rychlý návrat do vyrovnaného stavu. Právě domácí se následně poprvé v zápase dostali do vedení a na konci druhé třetiny vedli již 7:3. Toto vedení si Sparta nejen uhlídala, ale i přidala několik dalších gólů a zápas skončil za stavu 12:6.

Foto: Vladimír Hodač, Český florbal

A víkendový souhrn zakončíme utkáním mezi Karlovými Vary a Butchis. Přes první gól, který vstřelily Karlovy Vary, první třetinu ovládli Butchis, konkrétně s dvoubrankovým vedením 2:4. Druhá část zápasu patřila spíše domácím, kteří sice jednu branku inkasovali, ovšem tři další přidali. A tak o druhé přestávce bylo skóre vyrovnané 5:5. V poslední třetině byli ale lepší opět hosté, kteří i přes kontaktní gól v 59. minutě nakonec zvítězili na půdě Karlových Varů  6:7.

Foto: Butchis, Český florbal

Výsledky víkendových utkání 8. kola Livesport Superligy:

FBC Česká Lípa – FBC Ostrava 7:3 (1:0, 2:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 5. Krajcigr (Seibert), 27. Pšenička (Štěrba), 29. Trčka (Štěrba), 44. Slaný (Pšenička), 56. Seibert (Krajcigr), 58. Seibert (Křenek), 59. Pšenička (Vavruška) – 37. Herblich (Daniš), 42. Jakubec (Mikoláš), 52. Herblich (Daniš).

Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 3:8 (1:2, 2:1, 0:5)
Branky a nahrávky: 4. Gašparík (Delong), 25. Natov (Punčochář), 40. Punčochář (Suchánek) – 1. Vávra (Komárek), 17. Komárek (Vávra), 26. Netrefa (Vošta), 51. V. Klápa (Ondrušek), 52. Ondrušek, 58. M. Šmíd (Matoušek), 58. Vávra (Vošta), 59. Komárek (Horký).

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sokoli Pardubice 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 10. Keller (D. Gärtner), 40. D. Gärtner (Plíhal), 41. Pergler (Ja. Procházka), 45. D. Gärtner (T. Gärtner), 48. D. Gärtner (T. Gärtner), 60. Plíhal (Pergler) – 32. Polis (Prix), 53. Prix (Polis), 58. Pakosta (Polis).

Tatran Strešovice – Black Angels 11:0 (6:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. J. Boček (F. Eliáš), 6. T. Hanák (Havlas), 8. Havlas (Mare. Beneš), 14. Šimek (Tlapák), 15. Mare. Beneš (Meliš), 19. Šindelář (A. Kučera), 27. Šindelář, 28. M. Mühlfait (Tlapák), 37. T. Hanák (Meliš), 54. Vavroušek (A. Kučera), 58. Čelakovský (Tlapák).

Sparta Praha – FBC Liberec 12:6 (4:2, 3:1, 5:3)
Branky a nahrávky: 8. Košir (Curney), 12. Juha (Mat. Čermák), 15. Krbec (Košir), 17. Košir (Pražan), 24. Krbec (Zouzal), 27. Curney (Košir), 34. Krbec (Pražan), 45. Mat. Čermák (Juha), 49. Fišer, 56. Košir (Curney), 58. Košir (Curney), 59. Zouzal (Curney) – 6. Wiener (Smutný), 10. Rozkovec (Mádlo), 37. Faksa (Smutný), 50. Kopecký (V. Dufek), 52. Kopecký (Wiener), 60. Dolejš (Velc).

FB Karlovy Vary – Butchis 6:7 (2:4, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Lebeda (Šmajda), 10. Hozman (Macháček), 23. Hrbáček (Rosa), 38. Péc (Rosa), 60. Lebeda (M. Klápa) – 7. Novák (J. Černý), 7. Kalina (Novák), 12. Kalina (Novák), 14. J. Černý (TS), 52. Vondruška (Kalina).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • PJ napsal:

    Jejda, tak ani dneska to nebylo 15? Co se děje? Asi bude potřeba přivést už konečně nějaké posily…

Napsat komentář

*