Zug prohrál se švédským týmem 3:15. Foto: IFF Zug prohrál se švédským týmem 3:15. Foto: IFF
5. 11. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

CHAMPIONS CUP: Semifinále zahájily lépe švédské týmy, favorit dal 15 branek, Krupnová asistovala

 



V ženské kategorii Champions Cupu 2024 jsou odehrány úvodní semifinálové partie. V obou se radovaly favorizované týmy ze Švédska: Thorengruppen nejprve v sobotu vyhrál ve Švýcarsku 15:3 nad Zugem, Eliška Krupnová s Pixbem pak o den později na domácí půdě porazila Kloten-Dietlikon 6:2.

Největší favorit na vítězství v celém turnaji, tým Thorengruppenu, neponechal ve Švýcarsku nic náhodě, byť svůj stroj rozjížděl pomaleji. V úvodním dějství dal dvě branky a Zug se tak ve 22. minutě dostal díky gólu Rüttimann na dostřel, postupem času ale v zápase dominoval: projevilo se to především ve třetí třetině, kterou na svou stranu získal poměrem 9:1, jedinou branku Zugu pak vstřelila Denisa Ratajová.

V celém zápase pak Thorengruppen zvítězil 15:3.

O den později nastoupilo na domácí palubovce Pixbo proti Klotenu-Dietlikonu. Švédský tým předvedl kontrolovaný výkon, v rámci kterého postupně navyšoval skóre, takže to těsně po polovině základní hrací doby bylo již 5:0.

Poté se ke slovu sice dostali hosté, ale dokázali pouze dvakrát snížit na konečných 2:6 z jejich pohledu. U šesté a poslední branky Pixba, kterou vstřelila Ellen Lundin.

Zug United – Team Thorengruppen 3:15
Pixbo – Kloten-Dietlikon Jets 6:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*