Filip Langer rozhodl utkání se Švýcarskem. Foto: Český florbal Filip Langer rozhodl utkání se Švýcarskem. Foto: Český florbal
11. 11. 2023 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Pozměněná sestava Čechů dotáhla zápas se Švýcarskem k fotbalové výhře 2:1

 



Česká mužská florbalová reprezentace má za sebou druhé vystoupení na turnaji série Euro Floorball Tour ve švédském Malmö. Po včerejším historickém vítězství nad Švédskem trenéři znatelně změnili sestavu, což ale českému týmu nevadilo: zápas otočil a získal spíše fotbalovou výhru 2:1 nad Švýcarskem.

V brance dostal příležitost Jurco, v sestavě vůbec nebyl Němeček, spolu zůstala formace Pěnička – Forman – Buršík. Velké změny si přichystal realizační tým hlavního trenéra Jaroslava Berky pro zápas proti Švýcarsku.

Ten nebyl od začátku příliš ofenzivní, oba týmy byly poměrně dost pozorné a do velkých šancí se dostávaly sporadicky. Ve druhé polovině první třetiny měli pak Češi několik možností skórovat, u Švýcarů byl nejblíže Louis.

Ve druhé třetině se Švýcaři ujali vedení, které jim vystřelil Lauber zhruba v polovině základní hrací doby. Takový stav vydržel až do 52. minuty, kdy se prosadil pohotový Hemerka. Rozhodnutí přišlo o šest minut později: Riedi fauloval Langera, který okolo něj mířil ve vlastním oslabení do střelecké pozice a samotný faulovaný hráč pak nedal střelou k tyči Genhartovi šanci.

V závěru pak Češi ustáli power play soupeře, kdy například Riedi mohl v posledních sekundách odčinit svůj nájezdový faul a slaví druhou výhru na turnaji, stejně jako junioři, kteří porazili Švýcarsko 7:2.

Švýcarsko – Česko 1:2
branky: 29. Janis Lauber – 52. Adam Hemerka, 58. Filip Langer; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; zásahy brankářů: Lukas Genhart 14 – Tomáš Jurco 19; po třetinách: 0:0, 1:0, 0:2

Česko: Jurco – Suchánek, Krbec, Zouzal, Rýpar, Besta, Punčochář, Hemerka – Pěnička, Forman, Buršík – Majer, Langer, Delong – Zubek, Hemerka, Tokoš – Havlas, Jendrišák.

Švýcarsko: Genhart – Conrad, Schmucki, Wyss, Bürki, Ziehli, Bischofberger, Graf – Hutzli, Seiler, Louis – Zaugg, Mutter, Riedi – Hermle, Steiner, Siegenthaler – Lauber, Fitzi


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Toto bylo ovšem tragické

  • Pavel napsal:

    Tragédie to nebyla, ale když jsou rozdílový hráči v teplákovce na střídačce.

  • Bootham napsal:

    Takový trošku sparring match z obou stran. Na soupisce nebyl Němeček s Benešem a v teplákovce Hemerka, Havlas, Jendrišák. Švýcaři taky šetřili Manuela Maurera, Lucu Grafa atd. 3 zápasy ve 3 dnech jsou znát a chápu, že týmy chtějí pošetřit své nejlepší hráče. Pro nás takové utrápené vítězství, kdy se po 2 třetiny činili hlavně golmani a ve třetí třetině i s díky nasazením Hemerky a Havlase do sestavy jsme zvýšili intenzitu zápasu a nakonec to překlopili na naši stranu. 3 body se počítají a jde se na Finsko.

Napsat komentář

*