Finále Champions Cupu žen odehrají Thorengruppen a Pixbo. Foto: IFF Finále Champions Cupu žen odehrají Thorengruppen a Pixbo. Foto: IFF
11. 11. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

ŠVÉDSKÉ FINÁLE: Thorengruppen zdecimoval Zug celkem 30 góly, Pixbu stačily v odvetě dvě třetiny

 



Finále nového formátu Champions Cupu bude v ženské kategorii ve švédské režii. Jak Thorengruppen, tak Pixbo potvrdily roli favoritů a švýcarské celky ze soutěže vyřadily. Thorengruppen dominoval také ve druhém utkání a Zugu celkem nasázel třicet branek, Pixbu pak ve Švýcarsku stačil náskok, který si vybudovalo v prvních dvou třetinách odvety s Klotenem-Dietlikonem.

Oba švýcarské týmy měly díky systému Champions Cupu možnost na první porážku zapomenout a bojovat prakticky od nuly, jenže především v případě Zugu se rychle ukázalo, že tato možnost zůstane jen teoretickou.

Thorengruppen vedl na začátku osmé minuty už 3:0 a byť se poté prosadila Rütiimann, tak dva zásahy švédského týmu do první přestávky fakticky určily vývoj této semifinálové série.

Takřka podobný průběh měla první třetina také ve Švýcarsku, kde Pixbo hrající bez Elišky Krupnové, vedlo na konci první třetiny 5:0, poté přišla korigující branka Larsson.

Zugu na začátku 28. minuty sice ještě vykřesala jiskru naděje Ratajová, která se tak podobně jako Rüttimann prosadila v obou utkáních, jenže to bylo ze strany Zugu prakticky vše.

Druhá polovina zápasu totiž zcela patřila domácímu týmu, který dokázal během 25 minut hned desetkrát skórovat, celkově nasázel švýcarskému týmu 30 branek a potvrdil roli největšího favorita turnaje.

Srovnání dvou celků, které zatím v domácích soutěžích neztratily ani bod, tak skončilo vlastně dvěma švýcarskými patnáctigólovými příděly.

Ve třetí třetině se naopak dařilo Klotenu, který si třemi góly v řadě otevřel možnost dlouhé power play, ve které potřeboval najednou stáhnout hratelné manko čtyř gólů za necelých osm minut, ale poslední slovo Berggren, právě díky gólu do prázdné branky.

Ve finále ženské kategorie Champions Cupu se tak utkají Thorengruppen s Pixbem. Nejlepší pozvánkou na finále je pak vzájemný superligový duel ze začátku listopadu, ve kterém Thorengruppen otočil pěti góly

Výsledky semifinále Champions Cupu žen
Zug United – Team Thorengruppen – 3:15 a 2:15 – se ziskem šesti bodů postupuje Thorengruppen
Kloten-Dietlikon Jets – Pixbo 2:6 a 5:10 – se ziskem šesti bodů postupuje Pixbo


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*