Foto: Český florbal Foto: Český florbal
12. 11. 2023 Reprezentace - Muži (5) KOMENTÁŘŮ

Fantazie! Česko ovládlo Euro Floorball Tour jak v juniorské, tak mužské kategorii

 



Reprezentační výběry České republiky dnes odehrály svoje poslední utkání na Euro Floorball Tour v Malmö proti Finsku. Junioři v utkání zvládli udržet jednobrankový náskok a muži sice podlehli při nájezdech, s celkovými sedmi body ovšem obsadili první příčku.

Začneme zápasem výběru juniorů. Finové v první třetině Čechy zaskočili rychlým gólem po čtyřech minutách hry. Prosadil se Ilmo Leino, který zvládl vymést šibenici v brance mladíků z Česka. Na stav 0:2 zvyšoval další z Finů, tentokrát Ville Heisku a Češi si tak nesli do kabin dvougólové manko. Druhá dvacetiminutovka již byla pro fanouška Česka přívětivější. Po brankách Šlosara a Pecky zvládli Češi snížit na stav 3:2. Brzy po začátku třetiny poslední se Česko dostalo poprvé v zápase do vedení po rychlých dvou brankách do sítě Finů. Ti sice brzy skóre vyrovnali, rozhodující byl ovšem gól Daniela Dolejše na 5:4. Za tohoto stavu zápas i skončil a juniorská reprezentace tak porazila Finy 5:4. Bez ztráty bodu tak v turnaji suverénně vítězí.

Zdroj: Flickr.com/ceskyflorbal

Zdroj: Flickr.com/ceskyflorbal

Studenou sprchu od Finů dostal na začátku utkání i mužský výběr České republiky, kdy jim zvládli Finové zasadit brzy po začátku dvě rychlé branky s přibližně půl minutovým časovým rozestupem. Brzy reagovat stačil Matěj Jendrišák, který snižoval po vybojovaném balonku, při špatné rozehrávce Finů, na stav 1:2. Markus Salmi ovšem ještě před koncem třetiny navrátil Finům dvoubrankový náskok. Ve druhé třetině padla pouze jedna branka. Českého snipera Filipa Langera našel chytrým výhozem gólman Lukáš Bauer a útočník působící ve Švédské Superlize se nemýlil. Ve třetí třetině tak Češi dotahovali skóre. Vyrovnávací branky se náš výběr dočkal až 37 vteřin před koncem, kdy kapitán Ondřej Němeček uklidil balonek do sítě Finů. Česká republika sice následně podlehla Finům na nájezdy, celkově ale celé EFT v Malmö ovládla se sedmi body na kontě. Český výběr tak o jeden bod předstihl Švédsko.

Výsledky nedělních utkání EFT:

Česko – Finsko 5:4 (0:2, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 27. Pecka (Krejča), 37. Šlosar (Krejča), 49. Bergman (Grézl), 50. Bureš (Bergman), 54. Dolejš – 4. Leino (Niemelä), 15. Heiska (Kokko), 31. Halmela, 51. Leppäniemi (Leino)

Česko – Finsko 4:5pn (1:3, 1:0, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Jendrišák (Besta), 26. Langer (Bauer), 58. Beneš (Havlas), 60. Němeček (Suchánek) – 2. Vesterinen (Salokangas), 2. Heikkilä (Salmi), 10. Salmi (Laakso), 44. Johansson (Astala), rozh. náj. Salmi


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Tomáš napsal:

    Gratulace.
    U mužů mi přijde první lajna hodně odskočená od ostatních.
    Co nechápu, proč nehrál proti Finům Majer, který je umí.
    Suchánek paráda.
    Zklamal mě Buršík, Hanák, Delong.
    Kdo tam by být nemusel je Pěnička, Zouzal.

  • Pavel napsal:

    Taky gratuluji. Souhlas s tou naší první lajnou, byla radost se ně dívat. K jednotlivcům – základ je dobrý, musíme si uvědomit, že kluci hráli proti nejlepším hráčům na světě a ztráty míčku prostě jsou, ten tlak je obrovský

  • kfekfe napsal:

    tomasik uz repre zabalil?

    • ThomaM napsal:

      Nehrál už poslední kolo, když byla Bolka u nás na Dubině…

      • kfe napsal:

        ze nehral ted v lize vim

        neni ale ani v sirsim kadru a uz dlouhodobe se divim ze nebyva nominovan
        tak jsem si rikal jestli uz oficialne ukoncil repre karieru

Napsat komentář

*