Florbalistky Bulldogs porazily Tatran Střešovice. Foto: Bulldogs Brno Florbalistky Bulldogs porazily Tatran Střešovice. Foto: Bulldogs Brno
18. 11. 2023 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Buldočky porazily Tatran, Olomouc veze body z Třince a favorité byli úspěšní

 



Sváteční pokračování ČEZ Extraligy přineslo ve většině případů výhry favoritů. Zvítězily všechny čtyři elitní týmy, dva body pak zapsaly po výhře nad Tatranem Střešovice florbalistky Bulldogs Brno. Další srdnatý výkon pak podal Třinec, který podlehl na domácí půdě Olomouci 2:4. 

Nejvyrovnanější utkání se podle předpokladů hrálo mezi Bulldogs a Tatranem. Pražský tým předvedl dobrý vstup a po brankách Fuchsové s Ježdíkovou vedl 2:0, vzápětí korigovala Ema Brucháčková.

V dalším průběhu se jednalo především o brankářský festival, na další branku se čekalo až do 48. minuty, kdy srovnala tentokráte Anna Brucháčková. Další branka již nepadla a musely tak rozhodnout až nájezdy, ve kterých z šestice hráček neuspěla pouze Lucie Želízková, a tak šel extra bod na konto Bulldogs.

„Převládají ve mně pozitivní herní pocity z toho, jak jsme se prezentovali na míčku a stupňovali jsme tlak až do konce. Velká poklona týmu, který plnil ten herní plán, který soupeři neseděl a musím říct, že každá hráčka, která dnes nastoupila, odvedla 120%, plnila svou roli a byla schopná předat místo jiné hráčce, když jiná byla čerstvá. Týmově jsme si šli za výbornými dvěma body, ačkoliv z herního obrazu pořád cítíme, že ten by mohl být lepší a tři body jsme dnes mohli urvat. Splnili jsme si ale cíl porazit tým z TOP 4, ačkoliv po prodloužení,“ usmíval se Martin Czeczinkar.

„Hodnocení je negativní, přijeli jsme pro tři body a odvážíme si jeden. Pokud jsme chtěli odvézt vše, tak bychom museli být technicky lepší, ztratili jsme totiž až neuvěřitelné množství balónů. Byli jsme velmi dobří do obrany, podržela nás gólmanka, ale kdybychom zahráli více zkušeně, tak to dnes od nás mělo být za tři body,“ řekl naopak Pavel Hudík, který ale slíbil, že jeho tým nakonec v TOP 4 skončí.

Že se z Třince nebudou vozit body lehce zjistily po Chodovu také florbalistky Olomouce. Ty ve Slezsku prohrávaly po brance Bieleszové, Vaculová s Cholinskou sice otočily skóre, ale v polovině utkání srovnala Portešová. Ve velmi ofenzivně laděném zápase pak Olomouc znovu vedla díky vlastnímu gólu Zelene a ve 49. minutě uzavřela skóre na 4:2 pro Olomouc Zerzánová.

Elitní trojice Chodov – FBC Ostrava – Vítkovice potvrdila v pátek role favoritů. Chodov dal v pražském derby Bohemians 10 branek, už po pěti minutách pak vedl 3:0. Dva body zapsala finská posila Mirva Naava, na straně poražených pak dvakrát skórovala Kateřina Strnadová.

Židenice držely krok s FBC Ostrava pouze 15 minut, poté třikrát inkasovaly a za stavu 5:1 se vlastně určil ráz zápasu, který nakonec skončil výhrou Ostravy 8:3 a Denisa Kotzurová v tomto zápase zapsala hned pět kanadských bodů za dvě branky a tři asistence.

Vítkovice se pak představily ve Znojmě a odvezly výhru 9:1 po jednoznačném výkonu, při kterém úřadující mistryně narážely na tuhou obranu soupeře. Jediný gól domácích zaznamenala Marie Bartušková, tři body na straně Vítkovic pak získala Simona Grapena, pro lotyšskou florbalistku to byl nejpovedenější zápas v dresu Vítkovic.

Přehled výsledků 11. kola ČEZ Extraligy

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – K1 Florbal Židenice 8:3
branky: 4. Denisa Kotzurová, 5. Natalie Hurníková, 15. Malwina Zagórska, 15. Markéta Vrlíková, 16. Denisa Kotzurová, 24. Linda Pudišová, 35. Nikola Chalupová, 44. Malwina Zagórska – 9. Anna Klvačová, 11. Michaela Hřebíčková, 19. Nikola Domonkosová; rozhodčí: Viktor Kubala – Patrik Mik; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 95; zásahy brankářů: Jana Prátová 11 – Alena Večeřová 13; po třetinách: 5:3, 2:0, 1:0

TJ Znojmo LAUFEN CZ – 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:9
branky: 54. Marie Bartušková – 1. Sára Seevaldová, 9. Denisa Hyršová, 26. Eliška Willmannová, 30. Michaela Šponiarová, 45. Michaela Kubečková, 47. Simona Grāpēna, 48. Michaela Kubečková, 50. Jessica Kabelková, 55. Michaela Kubečková; rozhodčí: Lukáš Ležák – Martin Ležák; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 170; zásahy brankářů: Adéla Malkusová 35 – Viktorie Karasová 8; po třetinách: 0:2, 0:2, 1:5

FBC Intevo Třinec – FBS Olomouc 2:4
branky: 9. Petra Bieleszová, 31. Klára Portešová – 15. Gabriela Vaculová, 26. Lucie Cholinská, 34. Alina Zelena, 49. Valentýna Zerzánová; rozhodčí: Martin Müller – Michal Nehera; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 221; zásahy brankářů: Martina Szwanczarová 25 – Nikola Dlouhá 9; po třetinách: 1:1, 1:2, 0:1

Bulldogs Brno – PSN Tatran Střešovice 3:2pn
branky: 13. Ema Brucháčková, 48. Anna Brucháčková, N Tereza Halaštová – 11. Linda Fuchsová, 13. Šárka Ježdíková; rozhodčí: Jan Frýdek – Michal Havelka; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 95; zásahy brankářů: Martina Franková 16, Karolína Krištofová 3 – Eliška Drbalová 24; po třetinách: 1:2, 0:0, 1:0, 0:0

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians 10:3
branky: 3. Eliška Chudá, 5. Lucie Baldreichová, 6. Daniela Frantíková, 17. Kateřina Kovaříková, 26. Mirva Naava, 31. Kateřina Kovaříková, 39. Magdaléna Plášková, 43. Nikola Skoková, 43. Markéta Prontekerová, 49. Lucie Baldreichová – 13. Kateřina Strnadová, 31. Kateřina Strnadová, 39. Aneta Faltová; rozhodčí: Václav Patera – Nikola Staňková; vyloučení: 2:2; využití: 1:0; diváků: 258; zásahy brankářů: Jana Christianová 15 – Kristýna Karli 27, Eliška Svrčková 5; po třetinách: 4:1, 3:2, 3:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • neděle napsal:

    Věřil jsem a doufal že Olmík může dneska potrápit na Dubině. Ale důležité hráčky si včera ještě střihly výlet do Liberce, takže po trase pátek Třinec, sobota Liberec a neděle Ostrava budou běhat tak prvních 10 minut 😬 Škoda.

Napsat komentář

*