Novým trenérem florbalistů Mladé Boleslavi se stal Joonas Naava. Foto: Florbal Mladá Boleslav Novým trenérem florbalistů Mladé Boleslavi se stal Joonas Naava. Foto: Florbal Mladá Boleslav
20. 11. 2023 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Nová smlouva pro Naavu! Boleslav povede ještě minimálně dva roky

 



Finský trenér Joonas Naava, který je také asistentem Jaroslava Berky u reprezentace mužů, povede florbalisty Mladé Boleslavi ještě minimálně dva roky. Aktuálně třetí tým Livesport Superligy to dnes potvrdil tiskovou zprávou, informace zazněla z úst generálního manažera Tomáše Pacáka v rámci přenosu utkání proti Bohemians.

Nový podpis s Joonasem Naavou je poměrně překvapivý, při svém odchodu z finského angažmá jej totiž Erä prezentovala jako roční schválené volno, po kterém by měl znovu plnit roli sportovního manažera oddílu.

Nyní je ale všechno jinak. „Už po jarním konci Petra Novotného pro nás bylo velkou výzvou najít pro Mladou Boleslav vhodného trenéra, jehož pozice je spojena s tlakem a výzvami, které si před sebe stavíme. Joonas má velké zkušenosti z různých florbalových úrovní včetně sportovního řízení velkého a úspěšného klubu ve Finsku. Každý, kdo Joonase zná, ví, že je plný energie a sebejistoty v pohledu na florbal. S tím přišel i do Mladé Boleslavi. Chceme spolupracovat delší čas, abychom jeho zkušenosti a způsob práce mohli maximálně vytěžit. Jsem rád, že Joonas to vnímá stejně a že jsme se domluvili na prodloužení spolupráce do 30. dubna 2026. Joonasův přínos nespočívá jen v běžném procesu se superligovým týmem, ale řešíme také celkovou kulturu klubu, rozvoj mladých hráčů a trenérů,“ popsal generální manažer Boleslavi Tomáš Pacák v tiskové zprávě oddílu.

Podle samotného trenéra je pak Boleslav stále v procesu tvorby fakticky nového týmu. „Poznal jsem, že Boleslav je silná organizace a ve své DNA má vysokou pracovní morálku. Společně pracujeme na úpravách herního stylu, což přináší změny v tréninkovém režimu, je tu také několik nových hráčů a navíc si každý musí zvykat na komunikaci v jiném jazyce. To vše vyžaduje čas. Stále v mnoha situacích poznáváme, jak spolu fungovat. V tom chci pokračovat a jsem rád, že jsme se s Tomášem Pacákem domluvili na prodloužení spolupráce už v tomto období,“ řekl Joonas Naava.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Předseda JZD napsal:

    Jaromire to nedelas dobre s tou sirkou

  • Fanouš napsal:

    Zajimave rozhodnuti v aktualni situaci. Zajimalo by me co na to rikaji borci v satne

    • Honza napsal:

      Co by do výběru trenéra měla mluvit šatna potažmo hráči? 😀 Od toho je vedení klubu, aby si přivedlo koho uzná za vhodné a pak se případně zpovídali majiteli.

    • Karel napsal:

      Jaka je aktualni situace…? Jako ze jsou na 3.miste 2 body za prvnim… To je nejaky velky pruser…?

  • VR napsal:

    Asi jako všichni jsem zvědavý na další vývoj. Na druhou stranu Bolka hraje asi nejvíc koukatelný florbal co si pamatuju. I když ne vždycky s dobrým výsledkem, vypadá to ale, že konečně přestane hrát beton. Což by byl přínos pro všechny.

  • Vladimir napsal:

    Tatran doslova rozcupuje Vitkovice v zapase mezi 1. a 2. tymem a na teto strance ani zminka. O jakem jinem zapase by zde mel byt clanek?

    • hudino napsal:

      O krásném jihomoravském derby Znojmo x Židenice v ČEZ extralize 🙂

      TAT x VIT – vynikající sudí, akorát puštěné, skvělá komunikace, asi v kontextu zápasu škoda přísnějšího vyloučení. Technicky oba týmy na úrovni, rozhodlo využívání šancí. Tatran vypadal také trochu lépe fyzicky. A po této „libůstce“ se nejde netěšit na zápas roku PAR x BUT 🙂 Doufám že DYTRYCH zase přiletí.

Napsat komentář

*