První semifinále Champions Cupu přineslo remízu. Foto: IFF První semifinále Champions Cupu přineslo remízu. Foto: IFF
22. 11. 2023 Pohár mistrů (7) KOMENTÁŘŮ

Remíza na úvod. Storvreta dohnala manko z první třetiny, řádil Gabriel Kohonen

 



První utkání semifinále Champions Cupu mužů ve švédském provedení mezi Falunem a Storvretou skončilo na domácí půdě Storvrety remízou 5:5. Tým Ondřeje Němečka a Filipa Langera dohnal manko z první třetiny, klíčovou roli hrál švédský reprezentant Gabriel Kohonen, který zapsal čtyři kanadské body.

Prvních dvacet minut bylo jednoznačně v režii Falunu. Hostující tým zapsal tři branky, dvakrát se prosadil Mate Lundmark, úvodní gól pak dal Ruud. Domácí tým, v jehož sestavě scházel Ondřej Němeček, se ale vzpamatoval ve druhé třetině.

Svůj velký part totiž rozjel syn hlavního trenéra Gabriel Kohonen, ještě předtím ale už na 4:0 pro Falun zvýšil Emil Lundmark.

Ve druhé polovině zápasu ale Kohonen nejprve rozdal přesné pasy Ulrikssonovi a Weidmanovi, sám se následně prosadil na začátku 38. minuty v přesilové hře a v čase 38:27 vyrovnal.

Pro domácí navíc situace vypadala ještě lépe, ve 44. minutě totiž skóroval Kostov-Bredberg. Vedení ale Storvretě vydrželo 14 sekund, poté srovnal na konečných 5:5 Cederström.

V rámci pravidel Champions Cupu si tak oba týmy zapsaly jeden bod, při případné druhé remíze po základní hrací době v odvetě se na skóre nebude brát zřetel.

Výsledek prvního semifinále Champions Cupu
Storvreta – Falun 5:5


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    Semíčko Poháru mistrů, souboj „titánů“ ale návštěva jako když přijede Karlstad. Remízka asi fajn pro odvetu, škoda že v IFF propagaci dělaj primáti a propagace + šíření přenosu bude opět nulové

  • ADALBERT napsal:

    Ten Kohonen, to je jinej svět…Jinak Němeček zraněnej, nemocnej nebo tak něco? Od EFT nehraje…

  • Michal napsal:

    Zdravim, mohl bych se zeptat, proc na florbal.cz je tak hrozne slaba informovanost o krajancich v zahranici? 2009 kdyz hral Milan Garcar za Falun a jeho role tam byla znacne slabsi nez u soucasnych playeru, tak jsme dostavali vcelku dost informaci. Dneska Langer, Nemecek, Forman, Hemerka jsou svetova extratrida a zadne rozhovory, zadne clanky a takovy Petr Majer je pro me stale neznama jak se mu dari ve Finsku (jakoze se mu dari skvele). Do toho mame malou ceskou kolonii v Ere s ceskym trenerem a nula informaci. 10-15 let zpatky jsme meli na severu 2-3 hrace, prislo mi informaci vice. Do toho byla tuna clanku o zabomysich válkach s Ceplem v repre, ktera byla rada ze porazila Svycary. Ted mame zlatou generaci, top hrace v top klubech (pred 10 lety se nam o tom ani nesnilo) a vysledek? Zadne info… neni to kriticky koment, jen by me zajimalo proc muze vzniknout clanek o zenskem florbale, ktery zajima mnoho mene lidi, nez poradne pravidelne info o mladicich na severu. Do toho s kazdym rokem se vice a vice sjednoduse moznost online komunikace, navic Lanyz ma svuj aktivni YT kanal, pusobi ze chce komunikovat… moznosti milion.Diky!

    • flrbl napsal:

      Slabá redakce. Měli by najmout nové redaktory. Píše sem vlastně jenom Michal Dannhofer, kterého zajímá ženský florbal, tak o něm logicky píše. Na zbytek už asi není tolik času, který věnuje tomu, co ho nejvíce zajímá, to je pochopitelné. Nikdo jiný tu nepíše, tak jiné články nejsou.

    • Martin napsal:

      Řekl bych že to má 3 hlavní důvody, jednak počet Čechů v zahraničí je vcelku vysoký, nejde informovat o všech. Za druhé rozvoj sociálních sítí, pokud má člověk zájem sledovat například onu Eru, může sledovat jejich socky, kde má online úplně všechno, od sestavy, sestřihy gólů, ohlasy, apod. Není třeba pak čekat a číst nějaký článek. A za 3, je to nezájem o florbal v Česku. Nejvyšší průměrná návštěva superligy je na Spartu, kam chodí 380 lidí. Ten sport reálně nikoho nezajímá, není tak sledovaný, čtený, negeneruje prachy.

Napsat komentář

*