Black Angels se postarali o překvapení kola. Foto: Florbal Chodov, Český florbal Black Angels se postarali o překvapení kola. Foto: Florbal Chodov, Český florbal
26. 11. 2023 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Black Angels v prodloužení zvítězili na půdě Chodova, Karlovy Vary doma podlehly Vítkovicím

 



Je tu opět víkend a s ním i zápasy 13. kola Livesport Superligy. Black Angels dokázali udolat domácí Chodov, Boleslav nasázela Vinohradům 14 branek a Vítkovice kradly body v Karlových Varech.

Začneme soubojem mezi Florbalem Chodov a Black Angels. Utkání gólově otevřel již po minutě hrací doby Marek Vávra, který šikovně tečoval střelu Davida Horkého. Hostující Black Angels, konkrétně Jakub Hromada, ovšem brzy srovnali a první třetina skončila nerozhodně. Druhou část zvládli lépe hosté, kteří si zařídili do poslední třetiny dvoubrankový náskok. Chodov v rámci poslední části skóre úplně otočil a dostal se do vedení. Minutu před koncem ale Black Angels srovnali skóre a utkání šlo do prodloužení. V něm nejprve padla červená karta pro Karla Hodíka za nesportovní zásah mezi nohy Jakuba Hromady. V přesilovce tak Black Angels zvládli vstřelit branku a z Chodova si tak odváželi dva body za konečného stavu 5:6.

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Ve druhém nedělním utkání se střetly domácí Karlovy Vary s Vítkovicemi. Hosté svoji dominanci ukázali již v prvních deseti minutách, kdy zvládli odskočit na skóre 0:3. V tu chvíli sice Vary gólově odpověděly, třetina ovšem skončila 1:5. Ve druhé části Vítkovice nedovolily domácím vstřelit branku, naopak svůj náskok ještě navýšily na 1:7. Domácí Karlovy Vary se probudily až v poslední třetině utkání a pomalu brankový rozdíl snižovaly. Času ale nezbylo mnoho a domácí tak stačili pouze kosmeticky upravit skóre na konečných 6:9.

Florbal.cz nově najdete také na Instagramu.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Další utkání se konalo na hale Královských Vinohradů, kam přijela Mladá Boleslav. Domácí se v zápase prosadili jako první a i když Boleslav zvládala gólově reagovat, Sokol se znovu a znovu vracel do vedení. Po první třetině tak domácí vedli 4:3. Teprve ve druhé třetině se Mladá Boleslav dostala do tempa a začala přebírat otěže v utkání. Před poslední dvacetiminutovkou tak hosté skóre naprosto otočili a vedli 4:8. Podobný průběh měla i třetina poslední. Přes vyrovnaný začátek tak nakonec Mladá Boleslav zvítězila na půdě SKV drtivě 6:14.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Víkendovou sérii nám zakončí utkání mezi FbŠ Bohemians a Libercem. I když se první v zápase prosadil Liberec, konkrétně Prokop Ferdan se dostal k odraženému balonku a pohotově zakončil, domácí brzy dokázali srovnat a následně se i ujmout vedení. První třetina tak skončila za stavu 5:1. Svoji dominanci si Bohemians udrželi i ve druhé třetině, kdy navýšili svůj náskok na 8:2. Klokani nepolevili ani v poslední části utkání a nakonec zvítězili 14:3.

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Výsledky nedělních zápasů 13. kola Livesport Superligy:

Florbal Chodov – Black Angels 5:6p (1:1, 0:2, 4:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Vávra (Horký), 44. Komárek (Horký), 46. Komárek (Horký), 52. Ondrušek, 56. Horký (Votava) – 13. Hromada (Renčín), 25. Renčín (Hromada), 35. M. Burian (TS), 54. Hromada, 60. Hromada (Fryš), 63. Renčín.

FB Karlovy Vary – 1. SC Vítkovice 6:9 (1:5, 0:2, 5:2)
Branky a nahrávky: 16. Péc (Hozman), 44. Kún (Zahraj), 46. Péc (Hozman), 49. M. Klápa (Korbel), 52. Švarc (L. Macháček), 60. Rosa (Péc) – 3. Hubálek (Matejčík), 10. L. Hájek (M. Gattnar), 11. Zubek, 18. Jankovský (R. Gattnar), 19. Zubek (Hubálek), 30. Zubek (Matejčík), 33. R. Gattnar (Šindler), 52. Pažák (Matejčík), 56. M. Gattnar (Šindler).

TJ Sokol Královské Vinohrady – Florbal Mladá Boleslav 6:14 (4:3, 0:5, 2:6)
Branky a nahrávky: 6. Araks (Z. Stuchlík), 10. Ja. Procházka (Plíhal), 18. T. Gärtner (TS), 18. Pužman (Pražák), 47. Pergler (Krupička), 57. D. Gärtner (Ja. Procházka) – 7. D. Šebek (Tomašík), 17. Sládek (Gašparík), 20. Vařecha (Delong), 25. Delong (Natov), 25. Sládek (J. Bína), 30. Delong (Natov), 36. D. Beneš (J. Bína), 39. J. Bína (D. Beneš), 42. Sládek (J. Bína), 45. Gašparík (J. Bína), 46. Besta (Natov), 51. Tomašík (D. Šebek), 54. Zoufalý (Punčochář), 57. Punčochář (Vařecha).

FbŠ Bohemians – FBC Liberec 14:3 (5:1, 3:1, 6:1)
Branky a nahrávky: 5. Bílek (Kawulok), 8. P. Šebek (J. Petrák), 8. Kawulok (K. Petrák), 9. Gajdoš (P. Šebek), 10. Kawulok (Krebner), 22. Kawulok (Kvasnica), 24. K. Petrák (Řehoř), 27. J. Petrák (Gajdoš), 44. K. Petrák (Řehoř), 45. Buršík (J. Petrák), 47. Hronek (Virga), 51. Malič (P. Šebek), 57. T. Trnka (Virga), 59. Buršík (J. Petrák) – 3. Ferdan (Faksa), 37. Kárník (Smutný), 53. Faksa (Kopecký).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*