Butchis ovládli TV zápas na východě Čech. Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal Butchis ovládli TV zápas na východě Čech. Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal
27. 11. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Butchis porazili v televizním utkání Pardubice 4:6

 



V pondělí se odehrálo televizní utkání mezi Pardubicemi a týmem Butchis. Domácí Pardubice v zápase mířily na třetí výhru v sezoně a odlepení se ode dna tabulky. Butchis se v tabulce Livesport Superligy nacházejí na 12. místě s jednobodovým náskokem nad Sokoly, kteří mají totožný počet bodů jako třinácté Karlovy Vary.

Pardubice měly již od první třetiny převahu v držení balonku i v čase stráveném v útočném pásmu. První kdo v utkání gólově udeřil byli ovšem Butchis. Erik Papež se vytočením dostal od mantinelu do středu hřiště a přesně mířená střela zapadla do domácí branky. Pardubice ale stačily do konce třetiny vyrovnat, konkrétně se prosadil Přemek Pakosta po přihrávce Lukáše Prixe.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Brzy po začátku druhé dvacetiminutovky se Butchis vrátili do vedení brankou Štěpána Nováka. Domácí sice stále drželi více balonek a často tým Butchis zamykali před jejich brankou, hosté ovšem dobře využívali brejkové situace a po čtyřiceti odehraných minutách domácí prohrávali 2:5.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Třetí třetina začala lépe pro Sokoly, kteří se po šesti minutách dostali ke kontaktní brance. Vyrovnávací branka ale dlouho nepřicházela a sedm minut před koncem se hosté dostali opět do dvoubrankového vedení. Necelou minutu před koncem bylo zpětně po dlouhém přezkoumávání nařízeno trestné střílení ve prospěch Pardubic za podražení. Dále se také vrátila časomíra k inkriminovanému momentu. Pardubice by tak měly více než tři minuty na vyrovnání. Lukáš Prix ale bohužel pro domácí nájezd neproměnil. Butchis si následně zbytek utkání pohlídali a nakonec zvítězili na půdě Pardubic 4:6.

Výsledek televizního utkání 13. kola Livesport Superligy:

Sokoli Pardubice – Butchis 4:6 (1:1, 1:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Pakosta (Prix), 39. Kaluža (Zajíček), 44. Zajíček, 47. Šimák (Pakosta) – 3. Papež (Veleba), 21. Novák (Kalina), 25. Pavlíček (J. Novotný), 35. J. Černý (Vondruška), 40. Novák (J. Černý), 53. P. Novotný (Novák).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*