Michal Jedlička (vzadu) na technickém mítinku před MS v Singapuru. Foto: IFF Michal Jedlička (vzadu) na technickém mítinku před MS v Singapuru. Foto: IFF
2. 12. 2023 Mistrovství světa žen (5) KOMENTÁŘŮ

Slovenky začaly dvaceti góly se Švédskem. Trabant proti Formuli 1, na tyto soupeře nemáme, říká Jedlička

 



Slovenské ženy mají za sebou vstup do světového šampionátu žen v Singapuru. Ve svém úvodním utkání, které bylo současně otevíracím duelem „české“ skupiny, podlehly Švédsku vysoko 3:20. Hlavní trenér Michal Jedlička to přirovnal ke střetu trabantu s formulí 1 a analyzoval také téměř souběžně hraný duel Švýcarska s Norskem.

Slovenky nastoupily v menší ze dvou základních hal tohoto šampionátu a brzy bylo jasné, že zázrak se v Singapuru konat nebude. „Hodnocení je těžké, na takové soupeře nemáme a říkám to každé dva roky, že musíme začít něco dělat. My si zatím nalháváme, že něco děláme, ale realita je jiná, posun žádný není. 23 nebo dvacet gólů, to je úplně to samé, tvrdý náraz do reality trabant proti formuli 1, s ohledem na ten konečný výsledek,“ hodnotil utkání Michal Jedlička.

Jeho tým teď bude mít k dispozici volný den. „Zítra nemáme zápas ale máme trénink a dvě videa, jedno ke dnešnímu zápasu, pak také pro utkání s Polskem. Čeká nás zápas s Polskem, to už bude jiná kubatura a musíme se pokusit vyhrát. Samozřejmě ale také máme na paměti, že se pořád jedná o skupinové zápasy, kde vlastně o nic nejde a chceme vyhrát, abychom měli papírově lehčího soupeře. Cílem ale také není zatavit nějakých osm – deset hráček a žehrat na to v bojích o umístění. Až tam se rozhodne, jestli skončíme pátí a bude to úspěch anebo ne, což už by bylo zklamání a neúspěch,“ postupuje pragmaticky.

Slovenky šly do boje po Lotyškách, které se pokusily zastavit Finsko, jenže také ony odešly vysoko poraženy. Je tak rozdíl mezi TOP 4 a zbytkem světa ještě větší než býval? „Nemyslím si,že ten rozdíl je větší, ale jak se o tom buď spolu anebo s lidmi bavíme, tak prostě TOP 4 se zlepšuje mnohem více než zbytek, TOP ligy se zlepšují mnohem více a jsou úplně jinde. Švédsko, Finsko, Česko a Švýcarsko Na Slovensku je to hobby kroužek s tréninky jednou – dvakrát týdně, kdo dělá něco navíc, tak si to většinou nalhává, na hráčkách to není vidět a nejsou schopné odehrát takové zápasy,“ durdí se.

„Vyhráli jsme Six Nations, což je sice fajn, ale ten opravdový florbal se hraje tady. Švýcarsko, které se dnes muselo dostávat do Norek, trápilo se a prochází obměnou, tak zatím nemá takovou kvalitu. Až jeho hráčky odjezdí celý zápas a každý souboj, tak můžou hrát vyrovnaný zápas. Pokud se máme dostat do semifinále, tak to vidím jednoznačně přes Švýcarsko, které teď není tak silné, ale zase mu bude proti silným týmům vyhovovat, že může vycházet z obrany,“ analyzuje svého potenciálního soupeře.

„My jsme nyní hráli po dvou letech věci v plné rychlosti, poprvé znovu za dva roky. My totiž nemáme hráčky, které hrají TOP ligy, jenom Alžbeta Ďuríková hraje ve Švédsku. Snažíme si říkat základní basic pravidla hry a každou třetinu jsme se zlepšovali. Naše dva góly byly spíše o štěstí, v první třetině jsme ještě byli schopní bojovat, v prvních dvou minutách jsme byli lepší než soupeř,“ zakončil Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Iveta napsal:

    říct že není žádny posun za 260 000Kč ročne umí každý. Bedlo už si tam 6 let a stále se to neposunulu… ale chápu živit dvě děti není jen tak

  • Iveta napsal:

    v prvních dvou minutách jsme byli lepší než soupeř,“ zakončil Michal Jedlička.

    1:55 0:1
    2:08 0:2

  • flrbl napsal:

    Dost velkou roli hraje i rychlost a kondice. Omlouvám se ale hráčky typu K. Hudáková na to se svojí kondicí nemůžou stačit… A to neni přece tak náročná záležitost, pokud to myslí vážně, dát si 3x týdně navíc 40 minut

Napsat komentář

*