Finky porazily v Ústí nad Labem českou reprezentaci. Foto: Martin Flousek ,Český florbal Finky porazily v Ústí nad Labem českou reprezentaci. Foto: Martin Flousek ,Český florbal
3. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Klíčový duel skupiny A pro Finsko, tomu stačilo perfektních 40 minut

 



Klíčový duel základní skupiny A na světovém šampionátu žen v Singapuru skončil vysokým vítězstvím Finska nad Švýcarskem v poměru 9:5. Finky tak udělaly klíčový krok k vítězství ve skupině a tím pádem také nasazení na předpokládané semifinálové duely.

Byl to klíčový zápas, který pořadatelé správně zařadili do větší ze dvou základních turnajových hal. Finsko vstupovalo do zápasu v úloze favorita a dlužno říci, že svou roli zvládlo a potvrdilo. Od začátku zápasu bylo lepším týmem a už v první třetině šlo do vedení 2:0, když se prosadily Kippilä z trestného střílení a Homi.

Jako klíčový se ukázal první gól Finska ve třetí třetině, kterým Oona Kauppi zvýšila na 3:0. Švýcarská lavička se zlobila kvůli předešlé výhodě, naopak pro Finky to byl snad pokyn pro přepnutí na vyšší rychlostní stupeň.

V té chvíli totiž byly jednoznačně lepším týmem a svůj náskok navýšily až na 7:0, až poté si Maninnen dala prakticky vlastní branku, když poslala za záda vlastní gólmanky pas Gerig mířící na Rüttimann.

Ve třetí třetině už otěže zápasu opadly a Švýcarsko se dostalo ke slovu. Vsítilo celkem čtyři branky a v utkání, které se dohrávalo souběžně s utkáním Česko – Polsko tak nakonec podlehlo Finsku 5:9.

Finsko – Švýcarsko 9:5


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*