Nela Jiráková slaví gól proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Nela Jiráková slaví gól proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
5. 12. 2023 Mistrovství světa žen (1) KOMENTÁŘŮ

Nela Jiráková: Je důležité, že skupinu končíme vítězstvím, teď už jde do tuhého!

 



Základní skupina je pro české florbalistky na světovém šampionátu v Singapuru minulostí. Po velmi tvrdém utkání si výhrou 9:1 nad Slovenskem zajistily druhé místo a přímý postup do čtvrtfinále, kde se utkají s vítězem zápasu Norsko – Dánsko. Podle obránkyně Nely Jirákové je dobře, že tým končí skupinu vítězstvím.

Hodnocení derby se Slovenskem je kladné. „Zápas se hodnotí určitě pozitivně, protože jsme vyhrály a aktuálně jsme ve čtvrtfinále. Vychází na nás asi Norky, teď máme dva dny volno, budeme se připravovat a chtěly jsme jít do toho na plno, žádné síly jsme šetřit nechtěli,“ hodnotí utkání.

Slovenky přistoupily k zápasu velmi aktivně a zhruba do jeho poloviny se hrál velmi vyrovnaný zápas. Překvapilo to české florbalistky? „Ani ne, vlastně mě ani moc nepřekvapilo, že poprvé šli do šesti zhruba v páté minutě. Byl to takový „Bedla style“, ale věděli jsme, jak na to hrát, připravovali jsme se na mítinku před utkáním, takže překvapená jsem nebyla,“ popisuje přípravu obránkyně, která na klubové úrovni působí ve švédském Endre.

Rozhodly dvě slepené branky v úvodu druhé třetiny? „Myslím si, že ano. Chtěli jsme určitě nasypat co nejvíce gólů šlo. Samozřejmě jim zachytala gólmanka, ale tutovek jsme měli více, takže doufám, že naši útočnici si to šetří na vyřazovací boje, kde to bude padat ještě více,“ usmívá se.

Český národní tým tedy získal druhé místo, skupinu končí výhrou, navíc s pouze jediným inkasovaným gólem. Pozitivní hodnocení? „Určitě ano, podle mě je také důležité, že jsme skupinu zakončili vítězstvím. Máme dvě výhry, proti Švédkám to nebyl vůbec špatný výsledek, když jsme si analyzovali výkon, tak to nebylo z naší strany špatné utkání, samozřejmě když se nepodíváte na výsledek. Teď už jde ale do tuhého a musíme vše vyhrát,“ hlásí klíčová obránkyně.

Inkasovaný gól je nakonec jediné negativum zápasu. „Je nám to ale trošičku líto, protože ten nájezd byl po faulu, který podle mě neměl být. Pro gólmana je to těžké, když hned na startu musí řešit nájezd. Je to jediný gól, který Christie dostala, doufám, že ji to vynahradíme třeba nulou ve čtvrtfinále,“ plánuje Nela Jiráková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • repre napsal:

    nulou ve čtrtku, prvním vítězstvím nad Finskem od roku 2016 a vítěznou finálovou odvetou se Švédskem.

Napsat komentář

*