Florbalistky Německa a Singapuru po vzájemném utkání. Foto: IFF Florbalistky Německa a Singapuru po vzájemném utkání. Foto: IFF
5. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

SUMÁŘ: Osmifinále proti sobě svede Polsko s Německem, domácí Singapur jde na Slovensko

 



Po čtyřech úvodních dnech světového šampionátu žen v Singapuru je jasno o postupujících do čtvrtfinále a osmifinále, jasno je pak také o tom, kdo si zahraje pouze o konečné umístění. Domácí Singapur vyzve Slovenky, překvapení z Japonska pak půjde na Lotyšsko.

Elitní čtveřice světového florbalu měla své místenky fakticky rozdány po pondělním programu, Švédsko potvrdilo vítězství ve skupině debaklem Polska 25:1, Češky pak porazily Slovensko 9:1.

Zajímavější tedy bylo spíše sledovat, kdo a na jaké pozici postoupí do osmifinálových bojů.

Skupinu D vyhrálo Japonsko, které sice v utkání s Estonskem třikrát prohrávalo, ale pokaždé dokázalo srovnat a utkání skončilo remízou 3:3. Remíza na chvíli dala naději na postup Estonsku, ale Dánsko vzápětí porazilo USA 9:2 a postupuje ze druhého místa do zápasu s Norskem, který určí soupeře pro české florbalistky. Japonsko se pak v potenciálně velmi zajímavém utkání postaví Lotyšsku.

Ve skupině C pak měly na úkor Francie s Austrálií, jistý postup celky domácího Singapuru a Německa, které nadále potvrzuje, že by se po letech mohlo výsledkově oživit. Německo vedlo po brance Broker, Singapurky díky dvěma bodům Khairul Anuar otočily, ale Němky po dvou závěrečných gólech vyhrály 3:2. Míří tak na Polsko, Singapur se utká se Slovenskem.

Program středečního osmifinále
PO1: 10:00 – Norsko – Dánsko
PO2: 13:00 – Slovensko – Singapur
PO3: 9:00 – Lotyšsko – Japonsko
PO4: 12:00 – Polsko – Německo

Program čtvrtfinále:
Čtvrtek – 10:00 – Finsko – VPO4
Čtvrtek – 13:00 – Švédsko – VPO3
Pátek – 10:00 – Česko – VPO1
Pátek – 7:00 – Švýcarsko – VPO2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*