Sofie Gärtnerová na fotce z utkání Austrálie - Francie. Foto: IFF Sofie Gärtnerová na fotce z utkání Austrálie - Francie. Foto: IFF
6. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Pokračovatelka dynastie Gärtnerů. Vše co umím jsem se naučila od bráchů, říká Sofie Gärtnerová z MS žen

 



Dvojčata Daniel a Tomáš Gärtnerovi jsou již ostřílenými florbalisty na mezinárodní scéně, právě nyní ale v Singapuru prožívá svou premiéru na seniorském šampionátu také jejich mladší sestra Sofie, rovněž reprezentující Austrálii. V rozhovoru pro Florbal.cz přibližuje zákulisí tradičního účastníka šampionátu.

Austrálie je za Oceánii tradičním účastníkem světových šampionátů, do Singapuru vyslala tým také se Sofií Gärtnerovou z Královských Vinohrad. „Je to tady super, trochu horko na mě, ale super zážitek, atmosféra je výborná a jsem strašně ráda, že jsem tady a můžu si zahrát za svoji zem,“ usmívala se po konci základních skupin.

Její dva bratři patří mezi opory superligového týmu, ona sama pak hraje ženskou 1. ligu. „Od bráchů mám téměř všechno, protože to co umím, jsem se naučila od nich. Jsou to super kluci, mám je strašně ráda,“ vyznala se.

Tým Austrálie se přitom netvoří snadno. „Je to docela těžké, před šampionátem jsme měli dvanáctidenní kemp, kde jsme se poznaly. Je to těžší, protože některé holky prostě neznám, jinak holky z Austrálie znám, my se známe všichni, pořád je to ale to nejlepší, co jsme mohli udělat. Snažím se ale co nejvíce komunikovat, abychom měli co nejlepší týmový výkon,“ nechává nahlédnout do zákulisí.

Výsledky Austrálie zatím rovněž nejsou optimální. „Na soustředění jsme měli pár zápasů a hráli jsme lépe, tady se to trochu rozbilo, možná jsou to nervy, ale taky hodně holek teď dlouho nehrálo na tak vysoké úrovni a možná na některé holky je to až moc, ve smyslu toho tlaku, je to na ně velký tlak,“ snaží se najít důvody.

Svou budoucnost zatím vidí právě v Riegerových sadech. „Za Vinohrady se mi teď hrát strašně líbí. Jsem tam strašně ráda, možná do dvou let bych chtěla postoupit, ale uvidíme,“ zakončila Sofie Gärtnerová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*