České florbalistky slaví bezproblémový postup do semifinále turnaje. Foto: Martin Flousek, Český florbal České florbalistky slaví bezproblémový postup do semifinále turnaje. Foto: Martin Flousek, Český florbal
8. 12. 2023 Mistrovství světa žen (2) KOMENTÁŘŮ

Jednoznačná záležitost. Češky nepřipustily problémy a po výhře 13:1 jsou v semifinále

 



Na rozdíl od čtvrtfinálového duelu před dvěma lety v Uppsale, toto byla jednoznačná záležitost. České florbalistky nepustily Dánky ve čtvrtfinále světového šampionátu v Singapuru prakticky k ničemu, už po první části vedly 6:0 a celé utkání nakonec zvládly poměrem 13:1. Semifinálovým soupeřem jsou Finky.

Už první minuty utkání naznačily, jaký bude jeho průběh. Češky se držely na míčku a stabilně vytvářely na dánský tým tlak, ten byl naopak směrem dopředu velmi málo aktivní, jednoduše proto, že se do útočných pozic vůbec nedostával.

Bylo tak vlastně jen otázkou času, kdy Češky otevřou skóre a začnou jej navyšovat. Povedlo se to už ve třetí druhé minutě kapitánce Krupnové, která využila rozehrávku ve výhodné pozici. Do konce třetiny daly Češky ještě dalších pět gólů, za zmínku stojí chytře využitá přesilovka díky uvolnění na mantinelu od Brucháčkové nebo elegantní deštník k tyči od Chudé.

První polovina druhé třetiny byla od Dánek nejpovedenější pasáží utkání, což se projevilo také na skóre, které nenarůstalo, dost možná proto, že Dánky nasadily vytaženější obranu. Prosadila se pouze Krupnová, která dokončila hattrick, naopak v rámci trestného střílení utekl míček po otočce Klubalové.

Ve druhé polovině prostřední části ale Češky naskočily zpět na vlnu a přidaly čtyři zásahy, včetně gólu Brucháčkové z dalšího trestného střílení.

Nájezdu se dočkaly na začátku třetí třetiny také Dánky, ale nebyl úspěšný. Herně se třetí třetina blížila spíše té první, ovšem bez výrazného gólového efektu. Hattrick dokončila ve 47. minutě Brucháčková, gól útěchy pro Dánky pak o tři minuty později dala Voldby, která využila samostatný únik.

V poslední desetiminutovce oba týmy nevyužily přesilovou hru, mezitím určila konečné skóre na 13:1 kapitánka Eliška Krupnová.

Češky tak postupují do sobotního semifinále proti Finsku. Hrát se bude v kulisách Singapore Indoor Stadium pro 12 000 diváků, od 10:00 našeho času.

Česko W – Dánsko W 13:1
branky: 2. Eliška Krupnová, 10. Karolína Suchá, 11. Anna Brucháčková, 13. Eliška Krupnová, 18. Eliška Chudá, 20. Martina Řepková, 28. Martina Řepková, 33. Michaela Kubečková, 37. Vendula Maroszová, 39. Anna Brucháčková, 40. Martina Řepková, 47. Anna Brucháčková, 57. Eliška Krupnová – 50. Lina Voldby; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 394; zásahy brankářů: Lenka Remešová 27 – Mette Thorsager Jensen 21, Jennie Malm 25; po třetinách: 6:0, 5:0, 2:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*