Spartě se podařilo vyhrát na Dubině. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal Spartě se podařilo vyhrát na Dubině. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal
10. 12. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta zvítězila ve Vítkovicích, Ostrava doma těsně porazila Black Angels

 



Máme tu opět víkend a s ním i shrnutí víkendového 15. kola Livesport Superligy. Chodov si poradil s Pardubicemi, Ostrava měla doma problémy s Black Angels a Sparta dokázala vyhrát na půdě Vítkovic.

Začneme soubojem FBC Ostravy s Black Angels. Právě Pražané byli ze začátku utkání úspěšnější a první třetina skončila 0:3 pro hostující celek. Domácí ovšem do druhé třetiny nastoupili ve zcela odlišném tempu a během deseti minut stihli skóre srovnat na 3:3. Vyrovnaný stav trval až téměř do konce třetí třetiny. Tři a půl minuty před koncem se po přihrávce Šimona Kuczery prosadil Lukáš Pešat střelou z voleje. Skóre tak činilo 6:5 pro Ostravu, která nakonec vedení udržela a v utkání zvítězila.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Druhý sobotní zápas značil utkání v Pardubicích, kam přijel Florbal Chodov. Hosté poprvé gólově udeřili v sedmé minutě, kdy se trefil přesně pod horní tyčku David Horký. Domácí sice brzy na to zvládli vyrovnat, Chodov se ale minutu před koncem první třetiny opět prosadil a do druhé části si tak nesl jedno gólový náskok. Ve druhé třetině Pardubice více tlačily a minutu před koncem se dokonce dostaly zpět do jednobrankového vedení. Chodov ale ovládl poslední dvacetiminutovku a třemi góly do sítě Pardubic pečetil výhru 4:6.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

První nedělní utkání se odehrálo na hale Královských Vinohrad, kde se domácí představili proti Karlovým Varům. První třetina nebyla gólově bohatá. Jediný se prosadil hostující Jiří Lebeda, kdy Karlovy Vary přešly do rychlého a nakonec i úspěšného brejku. Ve druhé části hosté pokračovali ve skórování a v polovině třetiny vedli již 0:4. To se poprvé prosadily i Vinohrady, hosté ale stále do poslední dvacetiminutovky drželi třígólový náskok. I v poslední třetině Vary gólově dominovaly. Domácí zvládli pouze jednou gólově oponovat a konečné skóre tak činilo 2:9 pro hostující Karlovy Vary.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Zajímavý zápas skýtal i souboj mezi Vítkovicemi a Spartou Praha. První třetina naprosto patřila Pražanům. Ti domácím stihli nasypat hned čtyři branky. Ve druhé části již Vítkovice snižovaly gólový rozdíl, Sparta ale stále střílet branky nezapomínala. Před poslední dvacetiminutovkou tak skóre činilo 2:6. Domácí Vítkovice zvládaly postupně manko mazat, Sparta si ale nakonec vedení pohlídala a zvítězila 5:10.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Souhrn dnes zakončíme utkáním malého pražského derby, kdy se střetl tým Butchis s FbŠ Bohemians. Kluby se již proti sobě letos postavily, konkrétně ve třetím kole. Tehdy nováček nejvyšší soutěže zvládl Bohemians potrápit a nakonec i zvítězit v prodloužení. Tentokrát ale scénář utkání hrál více pro Bohemians, kteří na konci prvních dvaceti minut vedli 0:5. Značné vedení si hosté pohlídali i po zbytek hrací doby. Bohemians tak zvítězili proti Butchis konečným poměrem 3:14.

Výsledky víkendové série 15. kola Livesport Superligy:

FBC Ostrava – Black Angels 6:5 (0:3, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Herblich (Pešat), 27. Chatrný (Bräuer), 31. L. Kučera (Herblich), 35. Šubert, 49. Pešat (L. Kučera), 57. Pešat (Kuczera) – 4. Ludvík (Renčín), 9. Fryš (Hromada), 10. Doležal (M. Burian), 34. Doležal (R. Hanák), 54. Čáslava.

Sokoli Pardubice – Florbal Chodov 4:6 (1:2, 3:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 8. Machatý (Křinka), 26. Drba (Prix), 28. Král (Nezval), 40. Žáček (Drba) – 7. Horký (J. Bauer), 19. Ondrušek (Komárek), 21. Sýkora (Ondrušek), 49. Ondrušek (Komárek), 55. Vávra (J. Bauer), 60. Vávra.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FB Karlovy Vary 2:9 (0:1, 1:3, 1:5)
Branky a nahrávky: 32. Plíhal (D. Gärtner), 53. T. Gärtner (D. Gärtner) – 6. Lebeda (Kún), 22. Švarc (Hozman), 27. Hozman (Rosa), 30. Péc (L. Macháček), 42. L. Macháček (Hozman), 43. M. Klápa (Korbel), 46. Péc, 47. T. Smolka (Zahraj), 59. Péc (Rosa).

1. SC Vítkovice – Sparta Praha 5:10 (0:4, 2:2, 3:4)
Branky a nahrávky: 23. M. Gattnar (Fukala), 33. R. Gattnar (Fukala), 42. M. Gattnar (Fukala), 48. M. Gattnar, 49. Šebesta (Zubek) – 9. Pruner (Fišer), 14. Fišer (Mat. Čermák), 15. Košir (Krbec), 16. Mat. Čermák (Marvánek), 22. Šváb (Marvánek), 31. Marvánek (Pruner), 47. Pruner (Mat. Čermák), 57. Curney (Krbec), 59. Krbec (Curney), 60. Pražan (Mart. Beneš).

Butchis – Bohemians 3:14 (0:5, 1:3, 2:6)
Branky a nahrávky: 31. Kalina (J. Černý), 46. Maňour (Šubrt), 57. Novák (J. Černý) – 2. K. Petrák (Kvasnica), 7. J. Petrák (Buršík), 7. Kawulok (Kvasnica), 13. Dobisík (T. Trnka), 20. J. Petrák (P. Šebek), 26. Řehoř (Virga), 29. K. Petrák (P. Šebek), 31. Buršík, 47. Buršík (Malič), 50. K. Petrák (Malič), 51. Kvasnica (Kawulok), 53. K. Petrák (Kawulok), 56. J. Petrák (Malič), 58. Kvasnica (Buršík).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*