Adam Choma bojuje s rakovinou mozku. Foto: Pavel Netolička Adam Choma bojuje s rakovinou mozku. Foto: Pavel Netolička
2. 1. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Adam Choma bojuje s rakovinou mozku, FBC daruje vstupné na ženský šlágr

 



Šokující zpráva dnes přišla z Ostravy. Talentovaný a stále ještě pouze jedenadvacetiletý florbalista Adam Choma, superligový florbalista ostravského FBC totiž trpí rakovinou mozku. Lékařům se naštěstí povedlo nádor včas odoperovat a Chomova rekonvalescence jde dobře. Výtěžek ze vstupného na šlágr ČEZ Extraligy mezi FBC a Chodovem pak půjde na dobročinné účely.

Mladý florbalista naposledy nastoupil v nejvyšší soutěži 26. února loňského roku v utkání jeho FBC Ostrava v České Lípě.

Nyní je jasné, proč od té doby nehraje a hrát ani po vyléčení nebude. „Před sedmi měsíci se však Adamův život otočil o 180 stupňů. Poté, co se potýkal s měsíc trvajícími bolestmi hlavy, se obrátil na pomoc doktorů, kteří u něj diagnostikovali rakovinu mozku. Nádor byl Adamovi včas odoperován a nyní podstupuje léčbu chemoterapií a radioterapií.

Adamova léčba zatím probíhá úspěšně, i když už se na palubovky nikdy nevrátí. ,,Rád bych všem vzkázal, aby sportovali dokud můžou a vážili si svého zdraví. Mnoho lidí tohle nedělá a to by se mělo změnit,“ prozradil Adam v rozhovoru na sociálních sítích,“ uvedl oddíl v úterý na svých webových stránkách.

FBC Ostrava se rozhodlo podpořit také obecně boj proti rakovině, a to formou darování výtěžku ze vstupného na utkání ČEZ Extraligy mezi FBC a Chodovem. Na ten bude jednotné vstupné ve výši 150 korun a jeho výtěžek, zdvojnásobený o příspěvek oddílu, půjde tam, kam určí samotný Adam Choma.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*