Florbalistky Třince senzačně porazily Tatran Střešovice. Foto: FBC Třinec Florbalistky Třince senzačně porazily Tatran Střešovice. Foto: FBC Třinec
7. 1. 2024 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Třinec senzačně porazil Tatran, ostravské týmy jsou po obratu FBC a výhře Vítkovic na čele soutěže

 



Florbalový rok 2024 začal v nejvyšší ženské soutěži pořádně zostra: senzace se urodila v Třinci, kde domácí florbalistky porazily Tatran Střešovice. V souběžně hraném utkání navíc FBC Ostrava na domácí palubovce porazilo Chodov a vyšvihlo se na druhé místo tabulky. První jsou Vítkovice, které si poradily s Bulldogs Brno.

O tom, že třinecká půda je velmi horká se přesvědčil již Chodov, nyní došlo také na Tatran, který ovšem ve slezské metropoli prohrál. Po první třetině sice vedl 2:0, jenže Třinec ve druhé třetině třemi zásahy utkání otočil a když ve třetí třetině vyrovnala Vernerová, tak vítěznou odpověď měla Hrobařová, která se do Třince vrátila na hostování z Vítkovic.

„Neskutečný úspěch. Celý zápas jsme chtěli odehrát více na míčku, protože proti Tatranu jsme bránili, dnes nám pomohl povrch a naše zlepšená hra, kdy jsme míčky jenom neodpalovali. Přesto to nebylo ideální a první třetinu jsme prohráli. Řekli jsme si, že to chceme zlepšit, což se povedlo. Naše góly nebyly na nějakou zlatou helmu, ale padly tlakem do brány, což je to, což jsme chtěli. Jsme rádi, že ten kopec smůly proti Liberci se nám vrátil proti takovému soupeři, jako je Tatran. Pro holky je to apel, že to jde také proti takovému soupeři, dnes to vyšlo s pomocí snad i nadpozemských sil. Jde to i proti špičce, my teď musíme gradovat a řešit koncentraci. Ve třetí třetině nás Tatran přejel, to si nemusíme nalhávat, ale tři body jsou doma,“ radoval se domácí trenér Šimon Laštůvka.

Vladimír Fuchs se k nečekané prohře postavil čelem. „V první řadě gratuluji soupeři, který podal výborný výkon. Takové výsledky nechceme, zklamaly nás naše silné věci, které máme a na které sázíme, ale nedokázali jsme se prosadit. Zejména ve druhé třetině, kdy jsme ztratili vedení 2:0. Soupeři gratuluji a my budeme lepší,“ slíbil.

Situaci si naopak z pohledu boje o první místo notně zkomplikoval Chodov. Ten sice vedl po první třetině v ČPP Aréně nad FBC Ostrava 3:0, jenže domácí florbalistky se soustředěným výkonem vrátily výsledkově do zápasu a nakonec jej na svou stranu získaly poměrem 5:4. „Šílená první třetina, ačkoliv to herně to tak nevypadalo, odehráli jsme jednu z nejlepších třetin z balónem, ale byli jsme neefektivní a vzadu jsme měli den otevřených dveří, v podstatě vždy, když se dostal na naší útočnou polovinu, tak z toho něco hrozilo. Nějaké věci jsme si museli vyříkat v šatně, ale nakonec jsme zápas dokázali pomalu překlápět na naši stranu a mohlo to být i dříve, nebýt našeho hloupého vyloučení. Myslím si, že dnes zůstaly tři body zaslouženě doma,“ hodnotil domácí kouč Jakub Robenek.

Také Ondřej Neuman uznal porážku. „Doufám, že pro diváky to byl pohledný zápas, mně se moc nelíbil. Vedli jsme sice 3:0, ale nemyslím si, že to bylo tím, že jsme byli lepší, což jsme také říkali mezi první a druhou třetinou. Bohužel, tempo se povedlo stupňovat spíše Ostravě a my jsme rezignovali: nedotahovali jsme útoky a nebyli jsme důrazní. Ve třetí třetině se FBC zaslouženě vrátilo do zápasu, my jsme si pomohli přesilovou hru, ale spousta ofenzivních situací nebyla zahrána dobře, FBC nás v tom vycvičilo. Ostrava byla o gól lepší a byla lepší zaslouženě,“ hodnotil.

Na čele soutěže jsou tak rázem dva týmy z Ostravy, Vítkovic si totiž v poměrně klidném utkání poradily s Bulldogs Brno 5:1 a s ohledem na výsledek Chodova si tak upevnily vedení v tabulce ČEZ Extraligy. „Hodnocení je pozitivní. Vyhráli jsme, dalo by se říci, že v poklidu. Byl to první zápas, který jsme měli po vánoční pauze a psychicky jsme si odpočinuli. Bylo vidět, že určité zápasové návyky nám chyběly, ale na první zápas po pauze dobré, jsme spokojeni,“ hodnotil jeden z domácích lodivodů Jiří Velecký.

Vítkovice jsou aktuálně v tabulce první a mají 36 bodů, druhé je FBC se zápisem 34 bodů a třetí Chodov má bodů třicet, jako jediný z elitní trojice ale již v soutěži s lichým počtem týmů dvakrát nehrál a má tak zápas k dobru.

Na čtvrté místo se vyhoupla Olomouc, která si na domácí palubovce poradila ve velmi zajímavém utkání 7:5 s Bohemians. Pražský tým ještě ve druhé třetině vedl, poté ale třikrát inkasoval a Olomouc tak položila základ svého vítězství. Na čtvrtém místě má nyní 26 bodů stejně jako Bulldogs, nicméně proti brněnskému týmu má zápas k dobru, Tatran pak za stejný počet zápasů nasbíral o šest bodů méně než Olomouc a vůči Bulldogs má také zápas k dobru.

Klíčové utkání ze svého pohledu zvládl bezpečně Liberec a porazil Znojmo vysoko 11:2. Na osmém místě má nyní náskok jednoho bodu na Židenice, ty ale v tomto kole nehrály a vůči Liberci tak mají zápas k dobru.

Přehled výsledků 16. kola ČEZ Extraligy žen

1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno 5:1
branky: 4. Vendula Maroszová, 8. Nela Kubalčíková, 22. Vendula Maroszová, 28. Jessica Kabelková, 39. Simona Grāpēna – 9. Natálie Nesnídalová; rozhodčí: Tomáš Fuciman – Jan Galuszka; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 73; zásahy brankářů: Nikola Příleská 2, Viktorie Karasová 6 – Karolína Krištofová 28; po třetinách: 2:1, 3:0, 0:0

FBC Intevo Třinec – PSN Tatran Střešovice 4:3
branky: 38. Kateřina Macigová, 39. Lucie Mišúnová, 39. Vendula Podsedníková, 53. Klára Hrobařová – 8. Mariana Býčková, 11. Bára Matějková, 41. Lucie Vernerová; rozhodčí: Libor Gavlas – Martin Petřík; vyloučení: 3:3; využití: 1:0; diváků: 265; zásahy brankářů: Simona Pytlíková -3 – Eliška Drbalová -4; po třetinách: 0:2, 3:0, 1:1

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:4
branky: 23. Malwina Zagórska, 40. Pavlína Bačová, 42. Pavlína Bačová, 52. Malwina Zagórska, 54. Denisa Kotzurová – 3. Kateřina Kovaříková, 10. Lucie Baldreichová, 20. Kristýna Vejvodová, 46. Mirva Naava; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 215; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 18 – Jana Christianová 21; po třetinách: 0:3, 2:0, 3:1

TJ Znojmo LAUFEN CZ – Crazy girls FBC Liberec 3:12
branky: 2. Marie Pelánová, 40. Barbora Eliášová, 51. Barbora Eliášová – 3. Karolína Nováková, 6. Markéta Valešová, 7. Karolína Klubalová, 14. Tereza Holcová, 17. Markéta Žbánková, 35. Karolína Klubalová, 50. Markéta Žbánková, 53. Julia Opic, 55. Markéta Žbánková, 58. Markéta Žbánková, 60. Marcela Urbanová, 60. Monika Žapková; rozhodčí: David Hejzlar – Martin Kněžík; vyloučení: 2 + Bára Procházková 4:3; využití: 0:0; diváků: 118; zásahy brankářů: Veronika Šplíchalová 25 – Alžběta Hánová 13; po třetinách: 1:5, 1:1, 1:6

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians 7:5
branky: 3. Tereza Reimerová, 4. Veronika Mrázková, 19. Zuzana Kuchařová, 27. Klára Horčičková, 31. Eva Řeháková, 32. Tereza Reimerová, 58. Lucie Cholinská – 6. Lucie Veselá, 12. Radka Korbelářová, 23. Radka Korbelářová, 26. Veronika Štajnerová, 50. Veronika Štajnerová; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 53; zásahy brankářů: Hana Kuchařová ? – Eliška Svrčková -6; po třetinách: 3:2, 3:2, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jakub napsal:

    Jeden dotaz, zapas Ol- Boh, gol na 5:4, regulerni branka?? Pri preruseni hry Rehakova tri doteky micku a strela, zajimalo by mne jak to tedy je.

Napsat komentář

*