Foto: Tatran Střešovice, Český florbal Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
21. 1. 2024 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

Tatran zdecimoval Spartu, Vinohrady doma nestačily na Vítkovice

 



Je tu opět víkend a s ním i série utkání 21. kola Livesport Superligy. Tatran porazil Spartu s vysokým brankovým rozdílem, Bohemians si poradili s Ostravou a Vinohrady nakonec na domácí půdě podlehly Vítkovicím.

V prvním ze dvou sobotních zápasů se představila Česká Lípa proti Butchis. První se gólově prosadili hostující Butchis po úspěšně zahrané akci z rozehrávky od mantinelu. Domácí stačili brzy reagovat a nakonec končili první třetinu za stavu 3:2. Do druhé dvacetiminutovky vkročila lépe Česká Lípa, která v polovině utkání vedla 7:2. Butchis ještě před poslední třetinou zvládli snížit rozdíl skóre na 7:5, ve třetí části utkání ale opět začala dominovat Česká Lípa, která nakonec zvítězila 12:7.

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Druhé sobotní utkání znamenalo souboj Boleslavi a Pardubic. Domácí Mladá Boleslav nastoupila do zápasu několika vstřelenými brankami a po dvaceti minutách vedla 6:0. Dominance domácích pokračovala i ve druhé části utkání, kdy zvýšili skóre na 13:0. První branka Pardubic padla až dvě minuty po začátku poslední třetiny. Boleslav ale střílet góly nepřestala a utkání tak skončilo drtivým vítězstvím domácích 19:2.

Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů zahájíme střetem Karlových Varů a Black Angels. Pražané domácí tým překvapili třemi góly během pěti minut. Daniel Péc následně vstřelil první branku domácích, hosté ovšem brzy odpověděli a první třetina skončila za stavu 1:4. I ve druhé části byli úspěšnější Black Angels, kteří navýšili svůj náskok na 3:8. Poslední třetina již domácím k vzpamatování nestačila a hosté tak zápas vyhráli 4:9.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

V rámci dalšího utkání se konalo pražské derby mezi Tatranem a Spartou Praha. Domácí Tatran Spartu ze začátku poněkud zaskočil a pár minut před koncem první třetiny vedl 4:0. Sparta svoji první branku vstřelila chvíli před první přestávkou a do druhé části tak šla za stavu 1:4. Tatran ovšem stále prokazoval svoji dominanci a před poslední třetinou čekalo Spartu hned sedmi brankové manko. To již hosté smazat nedokázali a naopak Tatran nepřestal přidávat góly. Domácí tak zvítězili s vysokým rozdílem 12:4.

Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Předposlední nedělní utkání se odehrálo na půdě FbŠ Bohemians, kam přijela změřit síly FBC Ostrava. Právě hosté vstřelili první branku utkání, konkrétně Martinu Šulcovi vyšla střela z poloviny hřiště. Bohemians ale dokázali brzy reagovat a první třetina skončila za stavu 3:1 pro domácí. Druhá část utkání byla méně gólová. Jedinou branku vstřelil Matúš Gajdoš, který přesnou střelou z vytočení zvýšil na 4:1. Poslední třetina hrála opět ve prospěch domácích a FbŠ Bohemians tak nakonec zvítězili nad Ostravou 10:3.

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Dnešní souhrn zakončíme zápasem mezi Vinohrady a Vítkovicemi. Domácí Sokol vstoupil do utkání hned třemi vstřelenými góly. Vítkovice ale během chvíle třígólové manko smazali. Oba týmy následně přidaly další vstřelenou branku a do druhé třetiny se šlo za vyrovnaného stavu 4:4. Ve druhé části tento vyrovnaný souboj pokračoval, o druhé přestávce ovšem vedly domácí Vinohrady 6:5. V poslední třetině se ale probudily Vítkovice a několik rychlých gólu znamenalo konečnou výhru hostů 7:11.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Výsledky víkendové série 21. kola Livesport Superligy:

FBC Česká Lípa – Butchis 12:7 (3:2, 4:3, 5:2)
Branky a nahrávky: 7. Kopič (Krajcigr), 16. Pšenička (Trčka), 19. Vavruška (Trčka), 27. Vavruška (Štěrba), 27. Krajcigr (Pekárek), 28. Slaný (Štěrba), 32. Štěrba (Křenek), 46. Kopič (Pekárek), 54. Vavruška (Štěrba), 56. Krajcigr, 58. Slaný, 59. Vavruška – 4. Veleba (Waldhauser), 15. J. Novotný (Čejka), 35. M. Petráň (Kalina), 38. J. Černý (Šubrt), 39. J. Novotný (Novák), 41. Novák (Kalina), 60. Novák (J. Černý).

Florbal Mladá Boleslav – Sokoli Pardubice 19:2 (6:0, 7:0, 6:2)
Branky a nahrávky: 2. Tomašík (D. Šebek), 3. Sládek (Gruber), 8. Delong, 8. Zoufalý (J. Bína), 11. J. Bína, 15. Vařecha (Delong), 28. Tomašík, 31. Tomašík (D. Šebek), 35. D. Šebek (J. Eliáš), 35. Vařecha (D. Beneš), 36. J. Bína (Sládek), 37. Gašparík, 39. Zoufalý, 42. Suchánek, 52. Gašparík (J. Bína), 53. Šourek, 54. Gašparík, 60. Suchánek, 60. Gašparík – 43. Hurt, 44. Drba.

FB Karlovy Vary – Black Angels 4:9 (1:4, 2:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Péc (Kún), 39. M. Klápa (Lebeda), 40. Šťovíček (M. Klápa), 53. M. Klápa – 3. M. Burian (R. Hanák), 3. Obuškevič (R. Hanák), 8. Čáslava (M. Burian), 18. Doležal (Ludvík), 28. M. Burian (Obuškevič), 31. Štyler (L. Procházka), 36. Doležal (Renčín), 46. M. Boček (M. Burian), 58. Ludvík (Čáslava).

Tatran Střešovice – Sparta Praha 12:4 (4:1, 5:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Mare. Beneš (T. Hanák), 5. Kolísko (Vavroušek), 8. Šindelář (Kreysa), 15. Šimek (Čelakovský), 21. Mare. Beneš (T. Hanák), 26. Tlapák (Šimek), 32. Šindelář (T. Hanák), 38. T. Hanák, 40. Mare. Beneš (Jurco), 48. Sládeček (Havlas), 53. Kreysa (Sádlo), 57. Havlas (Mare. Beneš) – 18. Wertheim (Šváb), 21. Curney (Mat. Čermák), 45. Curney (Zouzal), 58. Mat. Čermák (Curney).

FbŠ Bohemians – FBC Ostrava 10:3 (3:1, 1:0, 6:2)
Branky a nahrávky: 16. Malič (K. Petrák), 17. Batkovič (T. Trnka), 17. J. Petrák (Řehoř), 27. Gajdoš (J. Petrák), 44. Gajdoš (J. Petrák), 50. J. Petrák (Řehoř), 56. Řehoř (TS), 58. Kvasnica, 58. K. Petrák (P. Šebek), 59. P. Šebek (Kvasnica) – 4. Šulc (Pešat), 42. Herblich (Šubert), 46. Daniš (Chatrný).

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC Vítkovice 7:11 (4:4, 2:1, 1:6)
Branky a nahrávky: 1. Pergler (M. Horák), 4. Pergler (M. Horák), 8. Pergler (M. Horák), 18. Keller (Ja. Procházka), 29. Keller (Z. Stuchlík), 32. T. Gärtner (D. Gärtner), 47. Keller (Ji. Procházka) – 14. Hubálek (Matejčík), 15. L. Hájek (Fukala), 17. Zubek (Hubálek), 19. Sidunov (A. Šmíd), 22. Kaleta (Šindler), 42. Matejčík (Hubálek), 44. Matejčík (Fukala), 54. A. Šmíd, 55. Fukala (Hubálek), 56. A. Šmíd (Zubek), 59. A. Šmíd.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Sparticka napsal:

    Copak se nám to děje ve Sparticce že je od nového roku všichni melou

  • Šimon napsal:

    Tatran naprostá dominance, vzestupná tendence výkonů. Sparta měla smůlu, že v této části sezóny před finále CC narazila 2x na Tatran. Ten by teď se svoji mentalitou smetl každého

  • flrbl napsal:

    Ty kráso! Jako Tatranu tam spadlo všechno ale ten gol Hanáka? Neskutečný!
    Tatran si řekl nejlepší lajna vůbec a poslal je s dvanáctkou domu. Ale proč dali Krbce pryč od Curneyho s Koširem? Nevím, ale nefungovalo

  • KarTel napsal:

    Hanák a Beneš a Jurco.. co předváděli při zápasech se spartou… klobouček… Hanákův gol třešnička na dortu. Držim palce na falun

  • sparta? napsal:

    Něco ve spartě nefunguje. Nebo spíše nevím, zda něco funguje. Utrápený Curney, Beneš co se snaží ale stojí to tam na dvou lidech. Zbytečný agresivní dohrávání soubojů, zbytečný fyzický přehnaný napadání. A pak stejně odejít s 12? :///////// meh

    • hudino napsal:

      Funguje to pořád +- stejně, jen potkali Bouli v solidní formě, nepovedl se zápas s Libercem a 2x hráli s Tatranem, kterému graduje forma na první vrchol sezony. Tzn. fyzicky, technicky i takticky TOP světový tým. A tam Sparta ani náhodou není.

      • Karel napsal:

        Přesně tak, tam sparta rozhodně není. Včera dvakrát špatné střídání že 6-7 lidí ve hře… toto by se týmu z vrchu tabulky rozhodně dít nemělo

  • bolka napsal:

    Tak Sparta má asi problém ale ještě že tak jinak by si každý musel všimnout že něco nefunguje ve Vítkovicích , výkony hrozné včera stahování na dvě pětky proti Vinohradům

    • Loko napsal:

      Vítkovice už vzhledem k tomu, do jaké dominance a lehkosti se Tatran vrátil, základní část zabalili a hrají to už jen jako šetření se na play-off.

    • trener napsal:

      střešky jsou výborné, ten falun by mohli udělat…vítky hodně míchají sestavu, zkoušejí, experimentují. na sérii asi nikdo střešky nedá, ale jeden zápas je loterie a pokud se to bude odehrávat mezi střeškami a vítkem, pro staré bardy to bude poslední šance a věřím, že by tam raději umřeli…no, uvidímey

  • ADALBERT napsal:

    baví mě vyrovnanost kádru tatranu. První lajna sice odskočená kvalitou, ale druhá (šindelář, kreysa) a třetí (šimek, boček)…to je furt všude jinde do první lajny. s tím se vítkovice prostě rovnat vůbec nemůžou. jedině možná bolka.

Napsat komentář

*