Petr Majer byl donominován na kvalifikaci o postup na MS. Foto: Lubomír Skála, Český florbal Petr Majer byl donominován na kvalifikaci o postup na MS. Foto: Lubomír Skála, Český florbal
1. 2. 2024 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Češi vstoupí do kvalifikace duelem s Maďarskem, v nominaci nakonec dvě změny

 



Už dnes odpoledne rozehraje česká florbalová reprezentace kvalifikaci o postup na prosincový světový šampionát. V polském Lochówě se na úvod utká od 16 hodin s Maďarskem. Trenér Jaroslav Berka musel před odjezdem udělat dvě nucené změny. Zraněného brankáře Lukáše Kříže nahradil mladoboleslavský Lukáš Bauer, rovněž indisponovaného forvarda Mikuláše Krbce pak vyměnil Petr Majer.

Postup na prosincové mistrovství světa, které bude hostit švédské Malmö, mají zajištěné první dva celky z každé skupiny. Česko se po duelech s Maďarskem, Rakouskem a Polskem v neděli utká s vítězem paralelně se hrající skupiny, ve které jsou Slováci, Norové, Španělé a Velká Británie. O nominaci jsme psali zde.

Matěj Jendrišák se může stát rekordmanem českého národního týmu v počtu bodů. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Matěj Jendrišák se může stát rekordmanem českého národního týmu v počtu bodů. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Kromě řady ostřílených hráčů včetně Matěje Jendrišáka, jenž může v počtu bodů dohnat rekordmana národního týmu Radima Cepka (chybějí mu dva body), se v reprezentačním kádru nachází také nováček Filip Zakonov a po čtyřech letech se do českého týmu vrací Milan Meliš.

„Myslím si, že kvalifikace bude spíše o stmelování a nacházení vazeb. Chci se ukázat v nejlepším možném světle, ať už na hřišti nebo mimo něj. Nejsem úplně hráč, který by z obrany sázel jeden gól za druhým, ale chci předvést kvalitní výkon bez zbytečných chyb a ztrát,“ uvedl čerstvý vítěz Poháru mistrů pro Český florbal.

Milan Meliš se vrací do národního týmu po 4 letech. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Milan Meliš se vrací do národního týmu po 4 letech. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

A jak on a jeho spoluhráči historický triumf nad Falunem oslavili? „Vzhledem k tomu, že spoustu z nás teď odjíždí na reprezentační akci, tak oslavy musely být o něco střídmější, než byly třeba ty po konci sezony, kdy jsme slavili titul ze superfinále. Samozřejmě jsme to ale oslavili. Na druhou stranu jsme byli ze zápasu tak vyřízeni, že jsme stejně neměli moc sil na větší akci,“ přiznal Meliš.

Program Česka v kvalifikační skupině EUR 3:

1. 2., 16:00 Česko – Maďarsko
2. 2., 13:00 Česko – Rakousko
3. 2., 18:00 Česko – Polsko
4. 2., o umístění

Nominace české reprezentace:

Brankáři: Lukáš Bauer (Florbal Mladá Boleslav), Tomáš Jurco (Tatran Střešovice).

Obránci: Jiří Besta, Lukáš Punčochář, Filip Zakonov (všichni Florbal Mladá Boleslav), Adam Hemerka (SC Classic/Fin.), Milan Meliš (Tatran Střešovice), Patrik Šebek (FbŠ Bohemians), Marek Zouzal (Sparta Praha).

Útočníci: Filip Forman (FBC Kalmarsund/Švéd.), Martin Gattnar, Matyáš Šindler (oba 1. SC Vítkovice), Tomáš Hanák, Matěj Havlas, Jonáš Kreysa, Martin Šindelář (všichni Tatran Střešovice), Matěj Jendrišák (Linköping IBK/Švéd.), Filip Langer (Storvreta IBK/Švéd.), Petr Majer (Westend Indians/Fin.), Matěj Pěnička (EräViikingit/Fin.).


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • K. napsal:

    Proč tam není Němeček a Beneš?

    • omg napsal:

      Už se to tu řešilo xkrát, že Berka chce vyzkoušet hráče, kterými základ doplnit. Na slabší soupeře při kvalifikaci fakt není potřeba stavět top formace. Navíc Beneš i Němček rádi pošetří svá těla po různých zraněních, než se tam plácat s maďary.

  • Smutný fanoušek florbalu napsal:

    Už se tady někde rozebíralo jak naprosto absurdní je ta platforma IFF? Když se chci jako fanoušek podívat na obyčejný rozpis zápasů a podrobnější výsledky, tak se musím autorizovat pomocí SMS, která není ani 100% funkční? Takhle se mezinárodní florbal potenciálnímu širšímu publiku spíš uzavírá… Jsem fakt neskutečně vytočený. Kdyby neexistoval Livesport tak se ani nejsem schopen dozvědět kdo s kým kdy hraje, tabulky a celkový systém kvalifikace. Ach jo…

Napsat komentář

*