Matěj Jendrišák překonal v historických statistikách národního týmu dosavadního rekordmana Radima Cepka. Foto: Lubomír Skála, Český florbal Matěj Jendrišák překonal v historických statistikách národního týmu dosavadního rekordmana Radima Cepka. Foto: Lubomír Skála, Český florbal
2. 2. 2024 Reprezentace - Muži (6) KOMENTÁŘŮ

Dvacítka padla! Češi poráží Rakousko 20:2, Jendrišák překonal Cepka

 



Maďarsku nasázeli ve čtvrtek 16, Rakousku o den později ještě o čtyři více! Čeští reprezentanti procházejí kvalifikací o postup na prosincový šampionát zatím podle očekávání hladce a zítra uzavřou skupinu duelem s Polskem. V utkání bodovalo všech osmnáct hráčů z pole, Matěj Pěnička s Matějem Havlasem dokonce pětkrát, všechny však zastínil Matěj Jendrišák, jenž ziskem bodu překonal v historických tabulkách reprezentace Radima Cepka.

Čeští florbalisté měli ještě lepší vstup do zápasu než o den dříve a už na konci druhé minuty vedli 2:0. Postupně navyšovali skóre a řada hráčů si vylepšila své reprezentační statistiky. Pěnička poprvé v národním týmu nastřílel čtyři góly a navrch přidal asistenci. Zářili také Matěj Havlas (3+2), Petr Majer (3+1), Matyáš Šindler (1+2), Patrik Šebek (1+2) a Marek Zouzal (0+3).

Nejočekávanější okamžik zápasu však přišel na konci druhé části a jeho hlavním strůjcem byl Matěj Jendrišák. Český matador přihrál na gól Petru Majerovi a zapsal 144. bod v národním týmu, čímž v historickém bodování překonal dosavadního rekordmana Radima Cepka. Aktuálně tak má více bodů a více asistencí než bývalý reprezentant.

A pokud přidá ve zbývajícím průběhu kvalifikace ještě alespoň jednu trefu, posune se před Cepka i v počtu branek. Češi zítra vyzvou domácí Poláky a budou chtít stvrdit první příčku. V neděli se utkají o umístění s někým z paralelně se hrající skupiny.

KVALIFIKACE O POSTUP NA MS 2024:

Česko – Rakousko 20:2 (6:0, 7:1, 7:1)
Branky a nahrávky: 2. Pěnička (Forman), 2. Havlas (Zouzal), 10. Pěnička (Šebek), 14. Šindler (Havlas), 19. Gattnar (Šindler), 20. Punčochář (Havlas), 23. Besta (Šindler), 23. Majer (Hemerka), 24. Pěnička (Šebek), 36. Havlas (Zouzal), 37. Majer (Jendrišák), 37. Šebek (Kreysa), 39. Langer (Majer), 41. Majer (Šindelář), 42. Pěnička (TS), 46. Havlas (Zouzal), 49. Besta (Gattnar), 51. Kreysa (Pěnička), 56. Langer (Meliš), 57. Zakonov (Hanák) – 26. Platzer (Winges), 49. Nussbaumer (Königshofer).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Ramirez napsal:

    Upřímně – tu kvalifikaci by tam vyhrál v pohodě Bučis nebo Bleci.

  • Michal napsal:

    Zdravím, šlo by prosím ukázat TOP30 historického bodovani v repre ? pripadne i svethoveho bodovani ? kde se Matej nachazi.

    díky

  • Flrbl napsal:

    Gratulace Matesovi! Nejlepší Čech současné éry. Doufám, že ho ještě někdy uvidime v Česku. Havířov by měl postoupit do Superligy aby se vratil 😀 Nebo Vitkovice/Ostrava?

    • Michal napsal:

      Podle me je naivni si myslet, ze Mates po navratu pude hrat do Havirova, kde logicky jedineho hrace nemuze znat. Za me az de vrati, tak Chodov nebo ho utahne Bolka (kde ma kamose z repre). Ikdyz by bylo fajn a zajimave, jak by Mates tahl Havirov ci nejaky jiny slabsi tym, viz Fridrich a Znojmo.

  • Flrbl napsal:

    S Havirovem to byl trochu vtip, ale byl v reakci na to, ze jsem drive cetl, ze kdyz se vrati so Ceska tak nejapise do domovskeho (Moravskoslezskeho) kraje

Napsat komentář

*