Tomáš Hanák v duelu se Slovenskem. Foto: Lubomír Skála, Český florbal Tomáš Hanák v duelu se Slovenskem. Foto: Lubomír Skála, Český florbal
4. 2. 2024 Reprezentace - Muži (11) KOMENTÁŘŮ

Český výběr ovládl kvalifikaci na MS 2024

 



V sobotu a neděli čekaly náš výběr poslední dva zápasy kvalifikace na Mistrovství světa ve florbale 2024. Češi se nejdříve postavili proti Polsku v rámci posledního zápasu ve skupině a následně proti Slovensku o celkové vítězství v turnaji.

V sobotním zápase Čechům stačily čtyři odehrané minuty na to, aby se dostali po brankách Meliše a Formana do dvoubrankového vedení. Polský výběr nedokázal reagovat a naopak Česko zvládlo svůj náskok ještě do konce třetiny několikrát navýšit. Do druhé části tak týmy vstupovaly za stavu 6:0. První branka ve druhé třetině padla z hole Filipa Langera ve 31. minutě. Češi si tak dokázali udržet svoji dominanci a i přidat několik dalších branek. Za stavu 10:0 končila druhá dvacetiminutovka a Polsku již nezbývalo moc nadějí. Poslední třetina opět znamenala jen branky Čechů. Výběr jich stihl vstřelit dalších pět. Brankář Lukáš Bauer si připsal nulu, hattrick zkompletoval sniper Filip Langer a výběr České republiky si tak zařídil první místo v kvalifikační skupině a tedy zároveň i přímý postup na Mistrovství světa ve florbale 2024 v Malmö.

Čechy ale čekalo ještě finálové utkání o celkové umístění v turnaji proti vítězi druhé skupiny, Slovensku.

Filip Langer v zápase s Polskem. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Filip Langer v zápase s Polskem. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

První třetina utkání Česka proti Slovensku měla téměř stejný průběh jako v sobotním utkání. Matěji Havlasovi nejprve stačilo 17 vteřin na vstřelení první branky, kdy byl nalezen před brankou Slovenska Filipem Langerem naprosto osamocen a s přehledem poslal Čechy do vedení. Do konce třetiny následovalo dalších pět branek a třetina skončila 0:6. Druhá třetina začala bleskovým gólem reprezentace Slovenska, kdy střela Dudoviče z poloviny hřiště překvapila brankáře Jurcu po dvou odehraných vteřinách. Následoval ovšem gól Matěje Jendrišáka, který střelou od mantinelu vrátil Čechy na brankovou vlnu. Před poslední třetinou ještě stihl navýšit náskok Čechů vlastní brankou Šimon Hatala, který svoji nešťastnou teč směřoval přesně mezi nohy gólmana Slovenska. V poslední části již Slovensko neskórovalo a Češi si připsali ještě další dvě branky, které upravily konečný stav na 1:10. Český výběr se tak stal celkovým vítězem kvalifikačního turnaje v Polsku.

Mistrovství světa ve florbale 2024 se odehraje ve Švédsku, ve městě Malmö od 7. do 15. prosince 2024.

Česko - Slovensko, kvalifikace MS 2024, Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Čeští florbalisté vstoupili do zápasu se Slovenskem skvěle. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Výsledky utkání Česka v rámci kvalifikace na MS 2024:

Česko – Polsko 15:0 (6:0, 4:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 4. Meliš (Zouzal), 4. Forman (Hanák), 6. Gattnar (Šindelář), 7. Majer (Forman), 16. Langer (Havlas), 18. Gattnar (Jendrišák), 31. Langer (Havlas), 36. Hanák (Forman), 38. Havlas (Langer), 40. Zakonov (Šindelář), 41. Meliš (Hemerka), 45. Zakonov (Besta), 45. Kreysa (Langer), 52. Langer (Meliš), 53. Pěnička (Hanák).

Slovensko – Česko 1:10 (0:6, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Dudovič (Gašpařík) – 1. Havlas (Langer), 5. Langer (Forman), 7. Meliš (Havlas), 13. Havlas (Langer), 17. Langer (Forman), 18. Jendrišák (Zouzal), 24. Jendřišák (Zakonov), 32. Hatala (vla.), 49. Gattnar, 56. Jendřišák (Langer).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Lord napsal:

    Neskutečné překvapení. Famózní úspěch.

  • flrbl napsal:

    No tak před dvěma lety s nimi prohráli… A projeli kvaldou hodně suverénně. Slováci jdou nahoru a dostali jasně 10:1, Poláci taky nejsou žádný ořezávátka.
    Super suverénní výkon, šlapou hodně dobře a začíná to připomínat Švédskou dominanci a hlad

    • Petr 2 napsal:

      Zrovna Poláci letos nic moc, remíza s Rakouskem, slabých 2:0 s Maďarskem a 9:6 se zatím exotickým Španělskem nejsou rozhodně přesvědčivé výkony. Na repre úrovni jsou polské ženy lepší, muži zaostávají.

      Ale našich 10:1 se Slováky je super výkon, když většina jejich týmu je z hráčů naší ligy (a jistě šlo očekávat vyrovnanější průběh) a k tomu eliminovaný Dudovič.

    • FLRBL napsal:

      Slováci tragický. Předvedená hra byla katastrofální. Dudovič s Gašparíkem se snažili vytvořit něco pozitivního, ale i to bylo velmi slabé. Dudovič zcela ztratil svou obvyklou výraznost oproti jeho předchozím výkonům. Celkově hodnotím vystoupení Slováků jako krok zpět.

  • Strážce kasy napsal:

    Článek je jen jako ochutnávka nebo proč zde není popsána celá kvalifikace včetně výsledků?
    Nebo další informace jsou, jak jsme si již mohli ze strany florbalu všimnout, placené?

    • Karel napsal:

      :D:D:D za 99 Kč se dozvíš víc. A kdybys chtěl, výsledky ti pošlu jen na víkend za neuvěřitelných 89 Kč !

      • Strážce kasy napsal:

        Tak tohle je nabídka, která se neodmítá, že jo 😀
        A nešlo by doposlat jen ty chybějící výsledky za 49Kč? 😀

        • Petr 2 napsal:

          Zcela zdarma na stránkách IFF v sekci Past events jsou v rámci jednotlivých kvalifikací kompletní výsledky, tabulky, složení týmů a realizačních týmů. Detaily zápasů už volně dostupné nejsou.

          Kdo hledá najde, není potřeba to tu kompletně vypisovat, i když zhodnocení kvalifikace s přehledem kvalifikovaných by jistě na škodu nebylo.

          • Strážce kasy napsal:

            Petře, můžeš prosím udělat krok stranou, na něčem si stojíš.
            Myslíš, že nevím kde hledat výsledky?

          • Petr 2 napsal:

            Před psaním příspěvku jsem zvažoval, zda budu informovat neinformovaného nebo přinesu dříví do lesa informovanému. B bylo správně, ale člověk s nadhledem by to nechal tak a nereagoval, natož aby si rýpnul invektivou. Už jen proto, že informace je obecně použitelná i pro ostatní čtenáře, ne pouze pro přímého adresáta.

            No nic. Pak nemá být společnost rozhádaná, když je potřeba porazit a ponížit druhého i na nepodstatné malichernosti.

  • Pavel napsal:

    Jako Slováky kluci pěkně rozebrali a to nebyl kompletní výběr.
    Co mě vic zaráží, hráli junioři, juniorky, výborné výsledky a tady ani zmínka.

Napsat komentář

*