Michaela Mlejnková zkompletovala proti Panthers hattrick a přidala dvě asistence. Foto: FBC ČPP Ostrava Michaela Mlejnková zkompletovala proti Panthers hattrick a přidala dvě asistence. Foto: FBC ČPP Ostrava
9. 2. 2024 Nezařazené (3) KOMENTÁŘŮ

Kapitánka FBC Mlejnková ukončí kariéru. Je čas objevovat nové životní cesty, říká

 



Kapitánka FBC Ostrava Michaela Mlejnková se rozhodla ukončit kariéru. Oficiální oznámení přišlo na webových stránkách klubu, který dovedla jako kapitánka k zisku jeho jediného ženského titulu v sezóně 2021/2022. Oficiálně se Michaela Mlejnková rozloučí v sobotním utkání ČEZ Extraligy žen proti Znojmu.

Kariéra Michaely Mlejnkové je na české scéně spjata především se dvěma kluby: začínala v FBC Liberec, kde si udělala jméno, dostala se do juniorské a ženské reprezentace a vyzkoušela si také zahraniční angažmá ve švýcarském týmu Red Ants.

Po návratu začala psát na druhém konci republiky novou kapitolu v Ostravě, kde se postupně stala kapitánkou týmu a při zranění Nely Škopkové pak tým dovedla v ročníku 2022/2023 až ke zlatým medailím.

V české ženské reprezentaci odehrála čtyři světové šampionáty. Do letošního ročníku 28letá florbalistka zatím nezasáhla a rozloučí se při utkání se Znojmem. „Každá kapitola života jednou končí a já jsem se rozhodla ukončit tu florbalovou. Florbal pro mě znamenal úplně všechno, byl to můj život a věnovala jsem tomu spoustu času. Všechno ale musí jednou skončit a já jsem začala cítit, že je ten správný čas. Za celou kariéru jsem stihla MS juniorek i žen, hrála jsem v zahraničí, získala titul s Ostravou, díky kterému jsem si zahrála i pohár mistrů, byly tam i individuální úspěchy. Myslím, že jsem toho zažila hodně a je na čase jít dál a objevovat nové životní cesty,“ uvedla Mlejnková na klubovém webu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Lo napsal:

    Kdy vrátí s Poukarem nakradené prachy?

    • .. napsal:

      Tak tohle je s přehledem tem nejubožejší, nejzáštiplnější a nejlživéjší komentář v historii florbal.cz. Na něm není nic dobrého, jen tupost a nechutná zloba. Snaha spojit Míšu, jednu s obětí, s podrazákem Poukarem může jít jen od lidského odpadu.

      • !!! napsal:

        Je třeba si uvědomit, že nebýt Poukara, který do FBC cpal peníze, těžko říct, kde by se ženská složka nacházela

Napsat komentář

*