Vítkovice a Chodov čeká rozhodující bitva v základní části ; Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Vítkovice a Chodov čeká rozhodující bitva v základní části ; Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
10. 2. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Víkend rozhodujících bitev. Proti sobě jdou Chodov s Vítkovicemi a Liberec s Židenicemi

 



ČEZ Extraliga má před sebou s maximální pravděpodobností rozhodující víkend. Rozhodnout by se mělo o vítězkách základní části a také o osmém postupujícím týmu do play off. Proti sobě se totiž postaví Chodov s Vítkovicemi a Liberec přivítá doma Židenice.

Program 20. kola ČEZ Extraligy žen

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – TJ Znojmo LAUFEN CZ
Sobota, 17:00, ČPP Aréna Ostrava
Utkání, ve kterém se s kariérou rozloučí Michaela Mlejnková má jasného favorita v ostravském FBC, které jej může využít jako přípravu na play off. Pro Znojmo by byl bodový zisk senzací, spíše může zápas vzít jako dobrou prověrku své defenzivní činnosti před play down.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC Ostrava za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – K1 Florbal Židenice
Sobota, 17:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
V Liberci se odehraje s největší pravděpodobností rozhodující bitva o osmé místo v základní části a s tím spojenou účast v play off. Pocitově je na lepší vlně Liberec, který se prezentuje také aktivnějším florbalem. Každopádně jeden zápas o všechno je specifický a lze očekávat vše.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce za 3 body

Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians
Sobota, 17:30, SH SportPoint Brno
Oba týmy se mohou připravovat na play off, Bulldogs sice mají subjektivně nevýhodu horšího losu, ale pořád na dálku bojují s Olomoucí o čtvrtou příčku. Ofenzivní pojetí Bulldogs by mělo být výhodou domácího týmu, který se zvedá a určitě bude v play off nepříjemným soupeřem pro kohokoliv.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14:00, SH Jižní Město
Rozhodující bitva o prvenství v základní části. Pokud Vítkovice bodují tak je jasno a zvítězily v základní části, pokud prohrají po základní hrací době, míč je na straně Chodova, který by pak pozici musel potvrdit proti Bulldogs. Oba týmy mají za sebou nespočet bitev a na Jižním Městě je v neděli připravena opona před dalším velkým zápasem.
Tip Florbal.cz:
Remíza v základní hrací době

PSN Tatran Střešovice – FBS Olomouc
Neděle, 14:00, STODOLA Aréna Střešovice
Velmi zajímavé utkání dvou celků, které se spolu mohou utkat také ve čtvrtfinále play off. Oba týmy preferují ofenzivní florbal, který by mohl přinést v zápase hodně branek. Olomouc je možná ve větší pohodě, navíc stále hraje o čtvrté místo v tabulce. Je tedy možná více motivovaná vyhrát, což by se mohlo projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*